Home page
Haber Menüsü


Ecevit: 16 milyar dolar geliyor
DSP lideri ve Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye’nin ekonomik programına IMF ve Dünya Bankası’ndan 16 milyar dolarlık dış kaynak sağlandığını açıkladı. Ecevit, bu konuda ABD’nin desteğinin etkili olduğunu söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    10 Mayıs—  Ecevit, Ulaslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın Türkiye’ye besledikleri güvenin değerini bilmeliyiz” dedi. Başbakan Ecevit, partisinin grup toplantısında konuşmasını ekonomik programa ayırdı. Ecevit, IMF, Dünya Bankası, ABD ve AB’nin Türkiye’den beklediği reformların ülkenin hayrına olan reformlar olduğunu belirtti.  

   
 
       
    MSNBC News Bush'tan Ecevit'e destek mesajı
MSNBC News Telekom Meclis'te
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başbakan Ecevit, ABD Başkanı George Bush’un Telekom’un özelleştirmesi ve diğer reformları öven mektubunun, yeni ekonomik programın finansman boyutu bağlamında umut verici bir aşamaya gelindiğinin bir kanıtı olduğunu bildirdi.
       IMF ve Dünya Bankası tarafından Türkiye’ye 16 milyar dolar parasal destek verileceğinin belli olduğunu ifade eden Ecevit, bunda ABD’nin desteğinin önemli bir etken olduğunu kaydetti. Devlet Bakanı Kemal Derviş, geçen haftaki ABD ziyareti sırasında, Türkiye’nin başta Telekom ve bankacılık olmak üzere, özelleştirmeye gitmesi ve reform yasalarını çıkarması koşuluyla 15 milyar dolar dış kaynak sağlayabileceğini açıklamıştı.
       Başbakan Ecevit, Bush’un mektubunda, Türk ekonomisinin desteklenmesine yönelik girişime ABD’nin öncülüğünü özellikle vurguladığını bildirerek, şunları söyledi:
       
“REFORMLAR BİZİM HAYRIMIZA”
       “Bu gelişme, ABD ile ilişkilerimizde önemli bir aşamadır. Sayın Bush reform programının uygulanması doğrultusunda harcamakta olduğumuz çabalardan da övgüyle söz etmiştir. ABD’nin, başka dost ülkelerin, IMF ve Dünya Bankası’nın ülkemize ve hükümetimize besledikleri güvenin değerini bilmeliyiz.
       Bu güven olmasaydı bugünkü umut verici aşamaya ulaşamazdık. Bir yol kazasına uğramayacağımızı umarım.
       IMF’nin, Dünya Bankası’nın, ABD’nin ve AB’nin bizden beklediği reformlar, bizim kendi hayrımıza olan reformlardır. Ekonomik program uyarınca öngörülen yasalar da birbiri ardına yürürlüğe girmektedir.” Başbakan Ecevit, 21. dönem’de TBMM’nin uyumlu ve hızlı çalışma temposunun her övgüye layık olduğunu söyledi. Bu dönemde yürürlüğe konan yasa sayısının 277’ye ulaştığını bildiren Ecevit, bu çalışmalarından dolayı iktidar ve muhalefet partisi milletvekillerini kutladı.
       
TELEKOM VE KAMU BANKALARI
       Ecevit, bu dönemde görev yapan milletvekillerinin yoğun yasama süreciyle geleceğin çağdaş Türkiyesi’nin temellerinin atılması onurunu paylaşacağını ifade etti. Kamu bankalarının durumlarının düzeltilmesi konusunda bir dizi önlem alındığını, Türk Telekom’un özelleştirilmesine ilişkin tasarının TBMM’ye sunuludğunu anımsatan Ecevit, “programın kararlılıkla uygulanmasıyla ülkemiz kısa sürede ekonomik bakımdan düzlüğe çıkacaktır. Buna kesin inanıyorum” dedi.
       
BÜROKRASİYE UYARI VE ELEŞTİRİ
       Başbakan Bülent Ecevit, bürokraside imza atmaktan kaçınmanın çok yaygınlaştığını bildirerek, “Gerekli yerde görev yapmaktan kaçınmak, yasadışı işlem yapmak kadar sakıncalıdır” diye konuştu. Ecevit, yolsuzluğa karşı bu hükümet döneminde alınan önlemlerin, şimdiye kadar alınanlardan kat kat üstün olduğunu söyledi. Bunun hükümet ve TBMM için bir kıvanç kaynağı olduğunu bildiren Ecevit, şunları kaydetti:
       “Bu arada kurunun yanında yaşın da yanmaması için çok dikkatli davranmalı, Türkiye. Bürokraside imza atmaktan çekingenlik maalesef çok yaygınlaşmıştır. Gerekli yerde görev yapmaktan kaçınmak yasadışı işlem yapmak kadar sakıncalıdır. Bürokrasinin bu puslu ortamdan bir an önce kurtulmasını dilerim. Aksi halde devlete güven sarsılacağı gibi ekonominin tamamen canlanması da zorlaşacaktır.”
       
SEL FELAKETİ
        Konuşmasında Hatay ve Osmaniye illerinde meydana gelen sel felaketi hakkında da ayrıntılı bilgi veren Başbakan Ecevit, bölgeye bugüne kadar Acil Destek Fonu’ndan 260 milyar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan 142 milyar, Afet Fonu’ndan ise 20 milyar yardım gönderildiğini bildirdi. Kızılay Genel Başkanlığı’nın kumanya dağıtmak için önlem aldığını ifade eden Ecevit, yağışların pazar günü şiddetleneceği bilindiği için hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Başbakan Ecevit, ulusu böyle felaketlerden esirgemesini Allah’tan diledi.
       
ÖZÜRLÜLERİN SORUNLARI
        Başbakan Bülent Ecevit, Özürlüler Haftası’nın bugün başladığını anımsattığı konuşmasında, özürlülerin esenliği ve mutluluğunun devlet ve toplumun önde gelen sorumluluğu olduğunu söyledi. Özürlülere ve eski hükümlülere işyerlerinde kontenjan ayrılması uygulamasının gereği gibi hayata geçmediğini ifade eden Ecevit, “bu konuda örnek olmak için DSP Genel Merkezi, yasal bir yükümlülüğü olmadığı halde biri bedensel, biri zihinsel iki özürlü ile bir eski hükümlüye yer ayırmıştır” dedi. Özürlüleri sağlıklı bir yaşama kavuşturmanın başta gelen koşulunun onlara meslek eğitimi sunmak olduğunu kaydeden Ecevit, bu konuda da ileri bazı adımlar atıldığını ve bunların daha da ileriye götürüleceğini söyledi.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları