Home page
Haber Menüsü


 
Jennifer: Hırslı, yetenekli, başarılı
Jennifer Lopez son bir iki yılın en hızlı yükselen isimlerinden. Hem sinemada hem müzikte gündemden düşmeyen yıldızı “Darısı Başıma” filminde izliyoruz.
NTV-MSNBC
 
    8 Nisan—  Bir süre önce “The Cell - Hüre” filmiyle adından söz ettiren yıldız, şimdi romantik komedi tarzını deniyor. Selma Hayek’ten sonra sinemada Latinlerin adını üst sıralara çıkaran seksi yıldız, müzikte de bir hayli iddialı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Seksi yıldız hem sinemada hem müzikte iddialı
       Kimse ondan böyle bir başarı beklemiyordu. Gişelerde başarısız sayılan birkaç denemeden sonra 1998’de Steven Soderbergh’in “Out of Sight” adlı filmindeki (George Clooney ile başrolü paylaştı) başarılı performansını bu noktaya kadar getireceğini kimse düşünmemişti herhalde. Ama Jennifer kendisinin saman alevi olmadığını hem müzik, hem sinema alanında gösterdi. Son olarak sinemalarımıza “Wedding Planner - Darısı Başıma” filmiyle gelen yıldız, şu andaki konumuna hiç de kolay gelmedi.
       24 Temmuz 1970’de New York’un Bronx mahallesinde doğan Lopez, uzun süren dans ve müzik eğitimlerinin sonucunda 90’lı yıllarda TV’deki “In Living Color” adlı diziyle kariyerine başladı. 1995’de Gregory Nava’nın yönettiği “Mi Familia”da Maria Sanchez rolüyle ilk kez önemli bir filmde görüldü. Aynı yıl gişede büyük hayal kırıklığı yaratan iki filmde rol aldı. Bunlardan ilki Wesley Snipes ve Woody Harrelson’ın rol aldığı “Money Train - Para Treni”, diğeriyse Robin Williams’la başrolü paylaştığı ve Francis Ford Coppola’nın yönettiği “Jack” adlı yapımlardı. “Jack” için Ashley Judd ve Lauren Holly ile ilk elemelerde çekişti, sonra rolü kaparak Robin Williams’ın öğretmeni rolünü oynadı. Ancak bu iki film de pek başarılı olamadı. Yine de eleştirmenler Lopez’in bu filmlerdeki performansını beğenmişti.


Jennifer Lopez 73. Oscar töreninde
       Jennifer bir sonraki rolü için bir çok deneme çekimine girmek zorunda kaldı. Her ne kadar bu yeni filmin yönetmeni ona ilk büyük rolünü veren Nava olsa da Jennifer bu rolü elde etmek için çok uğraştı. Sonunda 1997 yapımı “Selena” adlı filmde aynı adlı rolü kaptı. Bu film Jennifer’ın tüm yeteneğini gözler önüne sermesi için bulunmaz bir fırsat oldu. “Selena” gerçekten çok iyi bir film olmasına rağmen Amerika dışında pek ses getirmedi.
       
       
MÜZİĞE BAŞLANGIÇ
       Yıllar süren dans ve müzik eğitiminin “Selena” filminde büyük yararını görmesi üzerine bu iş üzerinde biraz daha düşündü ve müzik dünyasına adımlarını attı. 1999’da çıkardığı “On the Six” ile çifte platin ödülü kazandı.
       Ama bu aşamaya gelinceye kadar Jennifer filmlere devam etti. “Anaconda” adlı film 1997 yazının en başarılı filmlerinden biri oldu. Bu filmde Jennifer’a Oscar ödüllü Jon Voight ve Ice Cube eşlik etti. Bob Rafelson’un yönettiği “Blood and Wine - Kan ve Şarap” adlı filmde Jennifer’ın seksi bir rolü vardı ve bu kez Oscar ödüllü Jack Nicholson’la birlikte oynuyordu.
       “U Turn - U Dönüşü” adlı filmde bu kez bir başka Oscar ödüllü oyuncu Nick Nolte ile rolleri paylaştı. 1998’de Jennifer, Steven Soderbergh’in “Out of Sight” adlı yapımıyla bu kez hemen herkes tarafından tanınan ve beğenilen biri oldu. George Clooney’yle birlikte rol aldıkları bu film hem izleyiciler hem de eleştirmenlerden tam not aldı. 1998’de Lopez “Antz- Karıncalar” adlı çizgi filmde işçi karıncalardan birini seslendirdi.
"The Cell- Hücre" filminde

       98 yılında Jennifer filmlere ara verdi ve hep aklını kurcalayan müziğe yöneldi. “On the Six” adlı albümünün çalışmaları üzerinde yoğunlaştı. Jennifer bu albümün adını, henüz bir öğrenciyken müzik ve oyunculuk derslerine gitmek için hergün bindiği altı numaralı trenden esinlenerek koymuştu. “On the Six” albümü büyük başarı gösterdi. “Waiting For Tonight” da dahil olmak üzere albümden tam üç tane hit şarkı dünya çapında başarılı oldu. Albümün başarılarının ardından 1999 yılında Jennifer’ın herhangi bir filmi vizyona girmedi. Ancak o yıl Jennifer tam üç film ve bir albüm üzerinde çalıştı. Albümü “J. Lo” müzik sıralarında üst sıralara kadar yükselmeye devam ediyor.
       Çevirdiği filmlerden ise ilk ikisini görme şansımız oldu. İlki Amerika’da uzun haftalar üst sıralarda yer alan “The Cell - Hücre” geçtiğimiz yılın sonlarında sinemalardaydı. İkincisi Matthew McConohey’le birlikte rol aldığı “The Wedding Planner - Darısı Başıma” bu hafta gösterimde. Bir sonraki filmse “Angel Eyes”. Bu filmde Jennifer’ın rol arkadaşı Jim Caviezel. Güzel yıldızın planları bununla bitmiyor. “Enough” adlı yeni filmindeki garson kız rolünü başarıyla canlandırabilmek için, rol arkadaşı Juliette Lewis ile birlikte bir restoranda belli saatlerde çalışıyor. Son gelen haberlere göre, sinemadaki başarısından dolayı fiyatını 10 milyon dolara çıkaran yıldız, Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun yaşam öyküsünü anlatan filmdeki rolü Selma Hayek’e kaptırmasından sonra beklemeden yeni projelere yöneldi.
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları