Home page
Haber Menüsü


 
Ayhan Şahenk ‘ana kucağında’
Geçen pazartesi gecesi hayata gözlerini yuman Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk, önceki gün “Ana kucağım” dediği memleketi Niğde’de toprağa verildi.
Niğde
NTV-MSNBC
    5 Nisan—  Ayhan Şahenk için dün İstanbul’da düzenlenen törenin ardından dün de memleketi Niğde’de bir cenaze töreni düzenlendi. THY uçağıyla İstanbul’dan Nevşehir Hava Limanı’na, buradan da Niğde’ye getirilen cenazeyi hemşerileri karşıladı. Niğde Hüsamettin Ağa Cami’nde, öğle namazını mükeakip kılınan cenaze namazının ardından Ayhan Şahenk’in naaşı, İnönü Mahallesi’nde 25 dönülük alandaki mezar alanına defnedildi. Cenaze törenine Şahenk’in yaklaşık 15 bin hemşehrisi katıldı. 

   
 
       
    MSNBC News Basın'da Şahenk'in vefatı
MSNBC News Mahfi Eğilmez Ayhan Şahenk'i anlattı
MSNBC News Babacan patrona hüzünlü veda
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Şahenk’in Türk bayrağına sarılı tabutu polislerin omuzunda Hüsamettin Ağa Cami’nde musalla taşına konuldu. İstanbul Mevlithanlar Derneği Başkanı Adem Erim tarafından Kuran okunurken cenazenin arkasında Ayhan Şahenk’in oğlu Ferit Şahenk ve kızı Filiz Şahenk yeraldı.
        Cenaze törenine, DYP Genel Muhasibi Doğan Baran, DSP Niğde milletvekili Eyüp Doğanlar, MHP Niğde milletvekili Mükerrem Levent, Elazığ bağımsız milletvekili Mehmet Ağar, ANAP Yozgat milletvekili Lütfullah Kayalar, YÖK eski başkanı İhsan Doğramacı, Niğde Valisi Refik Aslan Öztürk, Emniyet Müdürü Akalay Sönmez, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferhat Ecer, Belediye Başkanı Mümin İnan ile çok sayıda Doğuş Grubu çalışanı, işadamları ve Niğde halkı katıldı.
       Kılınan cenaze namazının ardından Şahenk, toprağa verildi.
       Niğde sokaklarındaki dükkanların camlarına Ayhan Şahenk‘in resimleri asılırken, Garanti Bankası önünde de bir anı defteri açıldı.
       
TÖRENLER
       İstanbul’da önceki günkü törende Teşvikiye Camii’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. İş dünyasının duayeni Ayhan Şahenk’i son yolculuğuna uğurlamak için ailesinin ve çalışma arkadaşlarının yanısıra, politika iş ve medya dünyasının önde gelen isimleri, cenaze törenine katıldı. Ayhan Şahenk’in eşi Deniz Şahenk, çocukları Ferit ve Filiz Şahenk, törene katılan yüzlerce kişinin başsağlığı dileklerini kabul etti.
       Teşvikiye Camii’ndeki törenin ardından Şahenk’in cenazesi ambülansla Atatürk Havalimanı’na getirildi.
       Şahenk’in naaşı, özel olarak düzenlenen THY’ye ait Boeing 737 400 tipi yolcu uçağına konuldu. Ayhan Şahenk’in eşi Deniz Şahenk, çocukları Ferit ve Filiz Şahenk ve yakınlarını da alan uçak, daha sonra Nevşehir’e hareket etti.
İstanbul Teşvikiye Cami'ndeki törene iş, sanat ve politika dünyasının ünlü isimlerinin yanısıra Doğuş Grubu çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

       Şahenk’in naaşını, Tuzköy Havaalanı’nda, Niğde Valisi Refik Arslan Öztürk, Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferhat Ecer, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan ve vatandaşlar karşıladı.
       
“GERÇEK BİR HAYIRSEVER”
       Niğde Valisi Refik Arslan Öztürk, işadamı Şahenk’in sadece Niğde için değil, tüm Türkiye için çok büyük kayıp olduğunu bildirdi. Ayhan Şahenk’i “efendi, alçakgönüllü, kalite ve dürüstlüğe önem veren” kişiliği ile tanıdıklarını belirten Vali Öztürk, “kendisi ile iki kez görüştüm. Her defasında önemli bir devlet adamı ile görüştüğüm izlenimini verdi” dedi.
       Vali Öztürk, Şahenk’in önemli bir işadamı olmasının yanı sıra gerçek bir hayırsever olduğunu, memleketi Niğde’ye okul, kütüphane gibi çok modern eğitim yatırımları yaptığını söyledi.
İş, medya ve siyaset dünyasından tepkiler

       
“KENDİSİNE DEVLET GİBİ GÜVENİRDİK”
       Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan ise Şahenk’in her icraatı ile kendilerine moral verdiğini belirterek, şunları söyledi:
İstanbul Teşvikiye Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından naaş, Niğde'ye gönderildi.

       “Kendisine devlet gibi güvenirdik. İsteklerimizi hiçbir zaman geri çevirmezdi. Ölümü bizi şok etti. Niğde ve Türkiye çok büyük bir değerini yitirdi. Ayhan Şahenk özellikle gençleri ve turizmi çok severdi. Eğitim ve turizm alanında önemli projeleri vardı. Bizimle sürekli işbirliği içinde olduğu için aynı zamanda ağabeyimizi kaybettik. Düşünceleri, hayırseverliği, kısacası hayat felsefesi, tüm birimlerini kurumsallaştırdığı için bundan sonra da devam edecek. Şahenk’i tüm işadamları ve siyasetçiler örnek almalı.”
       
BAŞARILARLA DOLU BİR ÖZGEÇMİŞ
       1929 yılında Niğde’de doğan başarılı işadamı Ayhan Şahenk 13 Mart 1950 yılında Doğuş Grubu’nun ilk temellerini attı. Doğuş Grubu Ayhan Şahenk’in önderliğinde inşaat, bankacılık, iletişim, turizm, gıda, otomotiv alanlarında önemli yatırımlar yaparak Türkiye’nin gelişiminde katkılarda bulundu.
       Doğuş Holding Başkanı Ayhan Şahenk, Ayhan Şahenk Vakfı’nı, topluma ve insanlara yaptığı hayır işlerini kurumsallaştırmak amacıyla 5 Haziran 1992 tarihinde İstanbul’da kurdu. Vakıf bir çok yerleşim merkezinde, okullar kurdu, okullara ve öğrencilere malzeme yardımı yaptı. 1997 yılında uygulanmaya başlanan “Halk Sağlığı Programı” çerçevesinde mobil sağlık araçları ile alt sosyo ekonomik yörelerdeki ilk öğretim öğrencilerinin ve bölge sakinlerinin yararlandığı sağlık programları sundu. Vakıf ayrıca spor, kültür, sanat alanlarında da bir çok girişimin öncülüğünü yaptı ve etkinlikler için ön ayak oldu.
       Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk, yakalandığı amansız hastalık nedeniyle bir yıldır, ABD’de düzenli aralıklarla tedavi görüyordu.
       
  "Yolumu, yönümü hiç değiştirmedim"
"Kırkbir yıllık iş hayatımın başlangıcına döndüğümde düşlediğim ve planladığım işlerin, hizmetlerin büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğimi görüyorum. Geriye baktığımda, işe başladığım günden bugüne kadar, hatalarıma, eksiklerime, kusurlarıma rağmen ideale giden tek yolun özgüvenden, çalışmaktan, zorluklarla ve engellerle mücadeleden, sabırlı olmaktan ve gerçekleri kabullenmekten geçtiğini görüyorum. Hayatta hiç birşeyi şansa bırakmadım, tesadüflerin rolünü ise, belirli bir ölçüde kabul edebilirim. Yapmak istediklerimi, varmak istediğim yeri, yıllar öncesinden planladım diyebilirim. Yolumu, yönümü hiç değiştirmedim, ufkumu, hedeflerimi genişlettim. Kişiler ne yapmak ve ne olmak istediklerine ne kadar erken karar verip olgunlaşırlarsa, düşünmeye zaman ayırarak, iyi ve çok yönlü düşünmeyi öğrenir, yaşam felsefelerini doğrular ve gerçekler üzerinde geliştirirlerse, işlerinde başarı oranları ve bırakacakları eserler de aynı oranda artar. Önerim, yaptıklarınızla yetinmeyin, hiçbir konuda moralinizi bozmayın. Sorunlarla uğraşmayı zevkli hobiler, yarışmalar haline getirin ve asla yapmak istediklerinizden, yapmayı kafanıza yerleştirdikerinizden vazgeçmeyin. mantık ve düşünce sınavını kazanan her tasarımınız zaman ölçeğinde bir gün mutlaka gerçekleşecektir. Başardıkça kendinizi daha güvenli ve daha güçlü bulacaksınız. Ülkenize ve halkınıza yararlı olmanın, görevini yapmış olmanın vereceği huzur ve kıvanç, enerji potansiyelinizi yeniden ateşleyecek ve sizi amaçlarınız doğrultusunda yönlendirecektir. Gelecek yıllarda hizmet zincirimizi çoğaltmak idealizmimizdir. Saygılarımla, Ayhan Şahenk."
1999 sonu itibarıyla toplam aktifleri 14 milyar dolar, geliri 5 milyar dolar ve operasyonel karı 1.7 milyar doların üzerinde bulunan Doğuş Grubu, yabancı bazı şirketlerle ortak hizmet ve ürünler sunuyor, ayrıca Audi, Wolksvagen, Porsche, Seat, Skoda ve Scania araçlarının Türkiye distribütörlüklerini yürütüyor.
       Grup ayrıca Doğuş/Wolksvagen tüketici finansmanı şirket ortaklığına CNBC ve MSNBC.Com’un lisans anlaşmalarına Jevees International, Empori Armani ve Gucci’nin dağıtım haklarına, ITT Sheraton-Antalya ve Hyatt Internatonal-İstanbul’un yürütme anlaşmalarına sahip bulunuyor.
Şahenk Vakfı’ndan örnek projeler

       Doğuş Grubu’nun inşaat sektöründe, Ayson Sondaj, Doğuş İnşaat, Doğuş Yapı, finans sektöründe Garanti Bankası, Osmanlı Bankası, Körfezbank, Aktif Finans, Aktif Leasing, Doğuş Sigorta, Garanti Finansal Kiralama, Garanti Hayat Sigorta gibi şirketler bulunuyor. Otomotiv sektöründe Doğuş Motor, Doğuş Oto Değerlendirme, Doğuş Otomotiv, Katalonya Oto, Yüce Auto, iletişim alanında da Doğuş İletişim, İxir ve Sebit gibi çok sayıda şirket bulunuyor.
       
  Mesajları okumak için linklere tıklayınız
İş dünyasının duayenlerinden Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk'in vefatıyla ilgili mesajlarınızı guncel@ntvmsnbc.com adresine yazabilirsiniz.
Okur mesajları 1
Okur mesajları 2
Okur mesajları 3
Okur mesajları 4
Okur mesajları 5

       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları