Home page
Haber Menüsü



‘Büyük Mo Efsanesi’ sahneleniyor
“Gösteri dünyasında hizmet vermek üzere” özel olarak eğitilmiş ve son iki yıldır çok sayıda TV dizisinde izlediğimiz maymun Çarli, Büyük Mo Efsanesi’ndeki rolüyle tiyatro izleyicisini selamlıyor.
Derya Oyanay
NTV-MSNBC
    27 Mart—  Açıkçası ekranda izlenme rekorları kıran Çarli’yi canlı performansta bu denli başarılı ve sempatik bulmayı beklemiyordum. Hatta öyle anlar oldu ki, “gösteri dünyasında hizmet vermek üzere” eğitilmiş ve konuşmak dışında tüm becerileri hayvanüstü bir beceriyle sergileyen orman menşeli dostumuza şaşkınlıkla bakmaktan kendimi alamadım.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  En son ne zaman tiyatroya gittiniz? Bir yıl önce mi? Peki ya çocuğunuz? Onu en son ne zaman bir oyuna götürdünüz? Yoksa onun bir yetişkin olup kendi başına tiyatroya gideceği günleri mi bekliyorsunuz? Gelin gerçekçi olalım. Onlara yetişme çağında sanatın tadını sunmadan gelecekte iyi birer izleyici ve seçkin birer birey olmalarını bekleyemeyiz. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki iyi bir başlangıç yapmak isteyenlere ya da zaten çoluk- çocuk tiyatroya gitmenin tadını çok zamandır yaşayanlara bir önerim var: Büyük Mo Efsanesi yediden yetmişe herkesin ilgisini çekecek başarılı bir yapım..
       
       
“AMAAN, O BİR ÇOCUK OYUNU...”
       Diyenlere aldırmayın. Ben aldırmadım. Gittim ve her repliğe yorum yapmayı kendine hak gören onlarca çocuğun arasında oyunu izledim. Önceden kulağıma çalınan bilgiler bana pandomimden illuzyona çok renkli bir gösteri izleyeceğimi söylüyordu.. Nitekim öyle oldu. Baştan sona tüm salonun dikkatini ayakta tutacak müthiş hareketli bir çalışma izledim. Açıkçası ekranda izlenme rekorları kıran Çarli’yi canlı performansta bu denli başarılı ve sempatik bulmayı beklemiyordum. Hatta öyle anlar oldu ki, “gösteri dünyasında hizmet vermek üzere” eğitilmiş ve konuşmak dışında tüm becerileri hayvanüstü bir beceriyle sergileyen orman menşeli dostumuza şaşkınlıkla bakmaktan kendimi alamadım.
       
       
       
JOKER VE PEPE’NİN BAŞARISI..
       
       “Büyük Mo Efsanesi”, Onur Ünlü tarafından yazılmış. Başarılı ve renkli bir olay örgüsüne sahip olan oyun başarılı performaslarıyla öne çıkan iki oyuncuyu sahneye taşıyor. Anlatıcı olarak görev alan Pamela Aslı Spance (Joker rolünde) ve sihir ustası Levent Can (Pepe rolünde) oyunun izlenmeye değer bir iş olmasında önemli bir katkı sağlamış.
       Oyunun konusuna gelince...Sirus Gezegeni’nin iyi kalpli prensesi İleyna’ya evrenin en kötüsü Togar tarafından evlenme teklif edilmesiyle başlayan Büyük Mo Efsanesi’ni konu alıyor. Sirus dışında tüm gezegenlere hakim olan Togar, Sirus’u da elegeçirerek evrenin her yerinde kötülüğü hakim kılmak niyetindedir. Ne var ki prensesin Togar’ı redetmesiyle tüm gezegen güneşsiz kalmıştır. Bilge Kahin Morgan amca bu sihiri çözmek üzere kara kitabın seçtiği üç kişi devreye gireceğini söyle. Seçilen kişiler güçlü sezgileri temsil eden Çarli Mo, sihir ustası Pepe ve gözlemci Morcin’dir.
       
       
UZMAN DANIŞMANLIĞINDA
       
       Büyük Mo Efsanesi büyük bir titizlikle sahneye konmuş renkli bir yapım. Oyun, çocuk psikolojisi konusunda araştırmalarıyla tanıdığımız psikiyatrist Yağmur Taylan’ın danışmanlığıyla sahneleniyor. Ne mutlu ki oyun, “Çocuk psikolojisini olumlu yönde etkilemek” üzere üstüne düşen görevi yerine yetirmeyi ihmal etmeyen duyarlı bir topluluk tarafından yorumlanıyor.
       Kuşkusuz oyunun tek başarılı ismi o değil. Yaklaşık iki saat kadar sahnede olağanüstü bir performans sergileyen Joker ve Pepe “Büyük Mo Efsanesi” adlı oyuna inanılmaz bir sıcaklık kazandırıyor.
       Oyun Bulgaristan- Sofya Üniversitesi’nden bir grup pandomim sanatçısını da konuk ediyor. Sofya Üniversitesi Maske Bölümü Baskanı Prof. Dr. Anastasia Savinova tarafından yönetilen dört kişilik ekip oyuna inanılmaz bir görsel zenginlik katıyor.
       
       
SÜRPRİZLER BUNUNLA DA BİTMİYOR..
       
       Oyunun belki de en hoş taraflarından biri çarpıcı illüzyon gösterilerinin yeralması. Son günlerde adından sıkça sözedilen illüzyon ustası Kubilay Tunçer’in danışmanlığında oyuna gerçekleştirilen gösteriler keyifli dakikalar geçirmenizi sağlayacak nedenlerden sadece bir tanesi. Birbirinden ilginç gösteriler sihir ustası Pepe rolünde izlediğimiz Levent Can tarafından uygulanıyor..
       
       
OYUNUN NİSAN AYI PROGRAMI ŞÖYLE..
       
       7 / 14 / 21 / 28 Nisan Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi (saat 13.00 / 15.30 )
       
       8 / 15 / 22 / 29 Nisan Bahçelievler Belediye Tiyatrosu ( saat 13.00 /15.30 )
       
       Büyük Mo Efsanesi
       Yazan: Onur Ünlü
       Yöneten: Laçin Ceylan
       Dekor-Kostüm: A. Cem Köroğlu
       Oyuncular: P. Aslı Spence, Levent Can, Çarli, Doğan Turan, Özge Özder, İbrahim Öner, İhsan Varol, Velina Vladimirova Nikolova, Anton Radev Georgiev, Eva Rumenova İvanova, Mariyana Georgieva Stoilova.
       
       
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları