Home page
Haber Menüsü


SSK-Bağ-kur prim ödemeleri 30 Haziran’a ertelendi
Bakan Toskay, deprem bölgesinde yaşayanların SSK ve Bağ-kur prim ödemelerinin son defa ve faizsiz olarak 30 Haziran tarihine ertelendiğini kaydetti.
Ankara
AA
26 Mart— Devlet Bakanı Tunca Toskay, Acil Önlemler Paketi’nde yer alan yasal düzenlemeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü, herhangi bir aksilik olmadığını söyledi. Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklama yapan Toskay, söz konusu yasal düzenlemelerin 30-31 Mart tarihlerinde yapılacak Yüksek Planlama Kurulu ve Ekonomik Sosyal Konsey’de ele alınacağını belirtti. Bakan Toskay, deprem bölgesinde yaşayanların SSK ve Bağ-kur prim ödemelerinin son defa ve faizsiz olarak 30 Haziran tarihine ertelendiğini kaydetti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Tunca Toskay, Bakanlar Kurulu’nda, gündemde olan bütün ekonomik konuların, programı ilgilendiren konuların, hedefler ve büyüklüklerin hepsinin ele alındığını bildirdi. Toskay, Bakanlar Kurulu’ndan sonra yaptığı açıklamanın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
       Toskay, bir gazetecinin Odalar Birliği’nin kredi faiz oranlarının düşürülmesi önerisini hatırlatması üzerine, bu konuların Yüksek Planlama Kurulu ve Ekonomik Sosyal Konsey toplantısında tekrar ele alınacağını vurguladı.
       İç kaynak bulunması yönünde bir öneri gelip gelmediğine ilişkin soruya karşılık da Toskay, “Yeni bir öneri gelmedi. Çalışmaları ilgili arkadaşlarımız sürdürüyor” dedi.
       “Öncelikli yasalar hangileri?” şeklindeki soru üzerine de Toskay, “Bakan Derviş tahmin ediyorum programın ana hatlarını açıklarken size bir çizelge vermişti” diye konuştu. Bir gazetecinin, “Türk Telekom’un özelleştirilmesi ilişkin bazı sıkıntılar vardı” şeklindeki sorusuna karşılık da Toskay, o konuların gündeme gelmediğini söyledi.
       Toskay, “Ekonomiyle ilgili yasa tasarıları görüşüldü mü?” şeklindeki soruyu ise “onların hazırlıkları sürüyor. Herhangi bir aksilik olmayacak” şeklinde yanıtladı.
       “Yasalar belli bir takvime bağlandı mı?” şeklindeki soru üzerine de Toskay, bu konuların Yüksek Planlama Kurulu’na ve Ekonomik Sosyal Konsey’de görüşüleceğini ifade etti.
       Toskay, bir başka soruyu yanıtlarken, programa ilişkin değerlendirme yapıldığını, ekonomiyle ilgili günlük sorunların gündemde bulunduğunu, bunların ele alındığını söyledi.
       Bakan Toskay, “15 Nisan’da (memura) yapılacak zam oranına ilişkin bir görüşme oldu mu” şeklindeki soruya karşılık da, “Hayır” demekle yetindi.
       
EK BÜTÇE TALEBİ 30 MART’A DEK YAPILACAK
       Bu arada, Bakanlar Kurulu’nda bakanlıkların, yeni hazırlanacak ek bütçeden taleplerini, 30 Mart’ta yapılacak Yüksek Planlama Kurulu toplantısına kadar bildirmeleri istendi. Edinilen bilgiye göre, bütçede karşılığı olmayan hiçbir talep için ödenek verilmemesi de karara bağlandı.
       Başbakan Bülent Ecevit, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının başlangıcında, bakanların birbirleriyle polemiğe girmesinin “hoş olmadığını” belirterek, bu tür polemiklere girilmemesi gerektiğini söyledi.
       Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, acil önlemler paketinin, YPK ve Ekonomik ve Sosyal Konsey aracılığıyla, sosyal taraflara danışılacağını kaydetti. Özkan, reel sektörle ilgili olarak, 31 Mart sendromunu aştıklarını belirterek, mali ve reel sektör temsilcilerinin mutabık olduklarını, liderlerin de mutabık olmaları halinde acil önlemlerin devreye gireceğini bildirdi.
       Bazı bakanlar, reel sektörün rahatlaması gerektiğini dile getirerek, bu kanaati paylaştıklarını belirttiler. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, piyasa yapıcı bankaların görev zararlarının ödenmesi için bunun karşılığının ek bütçeye konulması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, ihtiyaçların karşılanması için ek bütçe hazırlanması, bunun için içeriden ve dışardan gelir kaynaklarının sağlanması gerektiğine işaret etti. Toplantıda, bütün bakanlıklardan, ek bütçeden taleplerini, 30 Mart’ta yapılacak YPK toplantısına kadar bildirmeleri istendi. Bütçede karşılığı olmayan hiçbir talep için ödeme yapılmaması kararlaştırıldı.
       
5.5 KATRİLYON AÇIK BEKLENİYOR
       Maliye Bakanı Sümer Oral, bütçe açığının henüz belli olmadığını ancak 5.5 katrilyon liralık açık olmasının beklendiğini belirtti. Oral, yeni ek bütçenin hazırlanacağını anımsattı.
       Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ise bakanlığı ile ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekleyen yasaların, bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade etti. Başbakan Bülent Ecevit, kabine üyelerini, parlamentodaki görüşmelerde daha çok görmek istediklerini belirterek, gelecek dönemde TBMM’yi daha hızlı çalıştırma kararlılığında olduklarını bildirdi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları