Home page
Haber Menüsü


SİP üyesinin öldürülmesi davası
Küçükbakkalköy‘de, 1999 genel seçimleri öncesi çıkan tartışmada, Sosyalist İktidar Partisi (SİP) üyesi Hüseyin Duman‘ı silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen İhsan Bal‘ın, 30 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
İstanbul
AA
22 Mart— Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi‘ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık İhsan Bal katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Tuncay Özarslan, olay tarihinde Küçükbakkalköy Polis Karakolu‘nda görevli olduğunu belirterek, telsiz anonsuyla uyarılması üzerine olay yerine gittiğinde SİP‘li bir grupla başka bir grubun, birbirlerine taş ve sopayla saldırdıklarını gördüğünü söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kargaşa devam ettiği sırada SİP‘li bir kişinin, diğer grup tarafından tartaklandığını duyduğunu anlatan Özarslan, şöyle dedi: “Bu sırada polis arkadaşım Nedim Bıçakçı, kavganın olduğu yere giderek müdahale etmek istedi. Ben de havaya bir el ateş açtım. Çıkan olayda Hüseyin Duman isimli birinin vurulduğu söyleniyordu. Ancak kimin tarafından yaralandığı hakkında bir şey söyleyemem. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmada parti mensuplarının dinlenmesi sonucunda, Hüseyin Duman‘ı İhsan Bal isimli kişinin vurduğu söylenmişti.“
        Olay sırasında Küçükbakkalköy Polis Karakolu‘nda görevli polis memuru Sedat Çemek de SİP‘li ve MHP‘li iki grup arasında çıkan taşlı ve sopalı kavgaya şahit olduğunu, çıkan çatışmada bir kişinin vurulduğunu duyduğunu, ancak kim tarafından ateş edildiğini görmediğini anlattı. Duruşmada dinlenen tanıklardan avukat Gökhan Ağırbaş ise Hüseyin Duman‘ın yaralandığını öğrendikten sonra olay yerine gittiğini, çatışma yerinde bulduğu boş kovanları toplayarak, Cumhuriyet Savcısı‘na teslim ettiğini kaydetti.
       
DUMAN‘IN KARDEŞLERİ SANIĞA SALDIRDI
        Duruşmada sanık vekilinin söz alarak konuşmaya başlaması üzerine, Hüseyin Duman‘ın kardeşleri Gülizar ve Ali Haydar Duman, bulundukları yerden fırlayarak sanığa vurmaya başladılar. Duruşma salonunda meydana gelen arbede sırasında sanık muhafaza korkulukları kırılırken, olay polisin müdahalesiyle yatıştırıldı. Mahkeme heyetinin kararıyla müdahil taraf, polis tarafından salondan çıkarıldı ve olaya neden olan Duman kardeşler, bir süre gözlem altında tutuldu. Daha sonra duruşma, sanığa ait silah sayısının Emniyet Müdürlüğü‘nden öğrenilmesi ve tanıkların dinlenmesi amacıyla ertelendi.
       
KEFALETLE TAHLİYE EDİLMİŞTİ
        Bu arada, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan sanık İhsan Bal, 4 Ocak 2001 tarihinde mahkemeye başvurarak savunmasını yapmıştı. Mahkeme, duruşma sonucunda sanık Bal‘ın 10 milyar lira kefaletle tahliye edilmesine karar vermişti. Sanık İhsan Bal savunmasında, olayın meydana geldiği yerde bulunmadığını, Hüseyin Duman‘ı öldürmediğini ve ateş etmediğini söylemişti. Bal, ruhsatlı tabancasının bulunduğunu, ancak olay yerinde elde edilen boş kovanların tabancasına ait olmadığını kaydetmişti.
       
İDDİANAMEDEN
        Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı‘nca hazırlanan iddianamede, Küçükbakkalköy Ülkü Ocağı Başkanı İhsan Bal‘ın, “kasten adam öldürmek“ suçundan 30 yıla kadar ağır hapisle cezalandırılması isteniyor. Bal‘ın, ayrıca, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu‘na muhalefet suçundan da cezalandırılması talep ediliyor.
       
SİP‘LİLER BAHARİYE‘DE YÜRÜDÜ
        Kadıköy Adliyesi‘nde duruşmanın görüldüğü sırada, ellerinde çeşitli pankart ve Hüseyin Duman‘ın resmi bulunan yaklaşık 150 kişilik grup, Altıyol‘dan adliyeye kadar yürüdü. Slogan atan grup adına basın açıklaması yapan SİP İstanbul İl yöneticisi Yaşar Çelik, 1999 seçimlerinden 1 gün önce Sarıgazi‘de düzenlenen miting dönüşünde, SİP konvoyuna İçerenköy‘de, MHP‘lilerin saldırdığını öne sürdü. Öte yandan, duruşma nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı ve adliyeye girenler, polis tarafından arandı. Gazeteciler ise duruşmaya alınmadı. Sanık Bal da önlemler çerçevesinde polis aracıyla adliyeden uzaklaştırıldı.
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları