Home page

Haber Menüsü


McLaren’de neler oluyor?
 
Ferrari’nin ezeli rakibi McLaren-Mercedes’de Mika Häkkinen’in ve David Coulthard’ın yüzleri asık. Yöneticiler ise alınan sonuçlardan memnun gözüküyor.  

 
NTV-MSNBC
20 Mart—  Ferrari tarafından bir kez daha bozguna uğratılan McLaren-Mercedes’in iki yıldız pilotu Mika Häkkinen ve David Coulthard, takıma karşı hoşnutsuzluklarını dile getirmeye başladılar.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
YANLIŞ SEÇİM: PRESTİJ KAYBI
       Avustralya’da olduğu gibi Malezya’da da geçen yılki başarıları aratan görüntüler çizen McLaren’in, son yarışta şiddetli yağmurda bile kuru lâstikleri tercih etmesi yarış sonrasında eleştirildi. Takım yöneticileri kendilerini savunurken, pilotlar ve taraftarlar ortaya çıkan tablodan hiç de memnun değil. Malezya GP’si başladıktan bir süre sonra bastıran şiddetli yağmur nedeniyle, Ferrari takımı her iki araca da ıslak-kuru şartlara uygun lâstik koymayı tercih etmişti. Birden bastıran Muson yağmurunun aynı hızla kesilmesi ve Sepang pistinin hızla kuruması, Ferrari’ye yararken, McLaren bu yarış sonrasında puan ve prestij kaybına uğradı.
Barrichello’dan Schumi’ye sert çıkış

HÄKKINEN’İN YETERSİZ ÇABASI


       Avustralya GP’sinin ikincisi David Coulthard bu kez üçüncülükle yetindi. Sadece Michael Schumacher’in ve Rubens Barrichello’nun değil Hainz-Harald Frentzen’in ve Ralf Schumacher’in de kendisini geçmesine izin veren Mika Häkkinen’in son turlarda yaptığı atak ise ünlü pilotun sadece 1 puan almasına yetti.
       Malezya GP’si ile ilgili olarak; “Yarışın en iyi yanı, bitmiş olması” şeklinde konuşan Häkkinen, kötü hissettiğini her fırsatta dile getirdi.
       
COULTHARD OTOMOBİLİ BİR TÜRLÜ BEĞENMEDİ

David Coulthard        Sezon başından beri otomobillerin yetersiz olduğundan şikâyet eden David Coulthard da Formula 1 takımları içindeki yerlerinin sarsılmasından ve hakimiyetin son yarışta duble yapan İtalyan takıma geçmesinden oldukça rahatsız. “Şu anda otomobilimiz yeteri kadar hızlı değil” diyen ve Ferrari’nin hakettiği yerde bulunduğu yorumunda bulunan İskoç pilot; “1998’de onlara (Ferrari’ye) yaptığımızı şimdi onlar bize yapıyorlar. Çok sıkı çalışmak ve aracımızı geliştirmek zorundayız. Yapmamız gereken bu” dedi.
Takım takım Malezya GP’si analizi

HÄKKINEN EN İYİ ZAMANLARI YAPTI

Mika Häkkinen
       Yarışın sonlarında atağa geçen fakat Verstappen ve Frentzen tarafından sıkıştırılınca 6. sırada kalan Häkkinen; Malezya’da gerçekleştirilen en iyi tur zamanlamalarının sahibi oldu. “Tur zamanlarıma bakacak olursanız, diğer pilotlara göre en iyi zamanları benim gerçekleştirdiğimi görürsünüz. Fakat artık çok geçti. Yağmurda sürmek oldukça kötüydü. Sorunların bu tür şeylerden kaynaklandığını biliyoruz” şeklinde konuştu. Olumsuz hava ve pist koşulları nedeniyle bir çok pilotun yarış dışında kalmasına ve yaşadığı tüm sorunlara rağmen Fin pilot, Malezya GP’sinde finişi gördü. Mika Häkkinen; “Spin atmadım. Fakat oldukça dikkatli ve yavaş sürüyordum” dedi.
       
YÖNETİCİLER DURUMDAN MEMNUN!
       Mercedes-Benz motorspor yöneticisi Norbert Haug, pilotların yaşadığı hayal kırıklığına rağmen, umutsuzluğa kapılmanın yersiz olduğunu belirtiyor. Haug, McLaren’in yarışı tamamlamış olmasından dolayı mutlu olduğunu da belirtti. Haug; “Aracı geliştirmemiz gerek fakat Ferrari’nin ardından da ikinci olduğumuz açık” şeklinde konuştu. Son yıllarda en iyi sonuçları takımlarının aldığını söyleyen ve bunu tekrar etmek için çalışacaklarını belirten Haug, Mika Häkkinen’in 6. sırada yer aldığı için huzursuz olduğunu, savaşçı kimliği sayesinde bu durumu da aşacağını, David Coulthard’ın da olumlu düşüncelere sahip olduğunu belirtti.
       
BRAWN: MCLAREN’İ HAFİFE ALMIYORUM


       Ferrari takımından da McLaren’in durumuna ilişkin yorumlar yapılmakta. Takımın teknik yöneticisi Ross Brawn; “Son yıllarda hiç bu kadar kötü bir durumda olmamışlardı” diyen takımın güçlü ismi, Ferrari’nin bu başarısını elinde tutmak için de çalışması gerektiğini biliyor. “Kötü durumda olduklarında tehlikeli olduklarını biliyorum. Bu yüzden onları hafife almıyorum” şeklinde konuşan Ross Brawn, kazanılan başarı nedeniyle rahatlamamaları gerektiğini; çünkü geçmişte bir çok kez McLaren’in zor durumlarda bile kendilerini geride bırakmış olduğunu hatırlattı.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları