Home page

Haber Menüsü


Takım takım Malezya GP’si analizi  
Oldukça heyecanlı başlayan Formula 1 sezonunda 2. GP de tamamlandı. Michael Schumacher’in şampiyon olduğu ve Ferrari’nin duble yaptığı mücadeleyi, takım takım mercek altına aldık.  
   
 
 
   
Kuala Lumpur / Malezya
NTV-MSNBC
 
    18 Mart—  2001 Formula 1 sezonunun ikinci ayağı Malezya GP’si 18 Mart’taki yarış ile son buldu. Formasyon turlarında başlayan ve yarış boyunca devam eden aksaklıklarla, aniden bastıran şiddetli yağmur ve nefes kesen mücadelelerle işte Malezya GP’si.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

FERRARI

       
MICHAEL SCHUMACHER, 1.


       Çok iyi start yapan ve eyedek otomobille yarışan Alman pilot Michael Schumacher, 3. turda yarış dışı kalan Olivier Panis’nin aracından sızan yağ nedeniyle kayarak pist dışına çıktı. Çabuk toparlanan pilot piste geri döndükten hemen sonra aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle pit’e girdi. Fakat takım arkadaşı Rubens Barrichello’nun 1 dakikadan uzun süren pit-stop’unu beklemek zorunda kaldı. Güvenlik aracının yarış alanını terk etmesinden 2 tur sonra ise, ünlü pilot, liderliği, hiç bırakmamak üzere David Coulthard’dan aldı.
       
RUBENS BARRICHELLO, 2.
       3. tura gelindiğinde, Brezilyalı Rubens Barrichello, takım arkadaşının hemen arkasında, 2. sırada yer alıyordu. Fakat o da Panis’nin aracından sızan yağın kurbanı oldu ve Schumacher’in hemen ardından pist dışına çıktı. Kontrolü alan Barrichello’nun aracına Schumacher’in lâstiklerini takan teknikerler, aracın ön panelini bulamayınca, Brezilyalı pit-stop’ta tam 72 saniye kaybetmiş oldu. Ferrari’nin 2 numaralı pilotu, tüm bu aksiliklere rağmen podyumda ikinci olarak yer almayı garantiledi.
       

MCLAREN

       
DAVID COULTHARD, 3.

David Coulthard        İskoç pilot Coulthard, Ralf Schumacher’in spin attığı start sonrası kargaşadan yararlanarak 8.’likten 4. sıraya yükseldi. Yarışın sürpriz lideri Jarno Trulli’nin kısa süreliğine de olsa yarış dışı kalmasıyla liderliği ele geçiren David Coulthard’ın bu zaferi, her iki Ferrari de kendisini geçene kadar sürdü. İskoç pilot, kendisini geçen Barrichello’yu uzun süre sıkıştırsa da finişe 3. olarak varabildi.
       
MIKA HÄKKİNEN, 6.

Mika Häkkinen
       Son iki yarıştır Formula 1 severleri en çok şaşırtan gelişmelerden biri de Mika Häkkinen’in bir türlü eski performansına ulaşamamış olması. Otomobiliyle ilgili ciddi sorunlar yaşayan ve yarış öncesi; “Umarım bu kez finişi görürüm” şeklinde konuşan Fin pilot, Malezya’dan yalnızca 1 puanla ayrılabildi.
       

BMW-WILLIAMS

       
RALF SCHUMACHER, 5.
       
Pole-position’ı ağabeyi Michael’e kaptıran Ralf Schumacher, 3. sırada start aldıktan hemen sonra, Rubens Barrichello’nun temasıyla spin attı. Yarıştan kopmayan Alman pilot, Güvenlik aracının devreye girdiği 3. turda, bu kez 5.liğe yükseldi. Zaman zaman zor anlar yaşayan Ralf Schumacher, özellikle son turlarda Mika Häkkinen’le çekişti fakat fin pilotu alt ederek 5. sırada yarışı tamamladı.
       
JUAN PABLO MONTOYA-ÇEKİLDİ
       Formula 1 otoritelerinin, Dünya Şampiyonluğu için adını andıkları Kolombiyalı Juan Pablo Montoya ise, Giancarlo Fisichella’nın sorun yaşamasıyla bir kez daha tekrarlanan formasyon turunu tamamlayamayınca pit alanından start aldı. Fakat şanssızlıklar peşini bırakmadı ve henüz 4. turdayken motor sorunları nedeniyle yarışı terketmek zorunda kaldı.
       

BENETTON

       
JENSON BUTTON, 12.
       Geçen yılın yükselen değeri genç pilot Jenson Button, 17. sırada başladığı yarışı 12. olarak bitirdi. 22 pilottan yalnızca 14’ünün yarışı bitirdiğini de göz önünde tutmak gerekiyor.
       
GIANCARLO FISICHELLA- ÇEKİLDİ

Fisichella
       İtalyan pilot, bu yıl başarı elde etmek zorunda olduğunu, aksi takdirde gelecek yıl Renault adını alacak olan takımda yer alamayacağını biliyor. Fakat tüm bu baskıya rağmen Fisichella, formasyon turundan başlayan sorunlarla uğraşmaktan geri kalmadı. Benetton’daki bu sorun, start’ın da oldukça geç verilmesine neden oldu. Kurallar gereği, en son cepte start alan İtalyan sürücü, 33. tura gelindiğinde yarıştan çekilmek zorunda kaldı.
       

BRITISH AMERICAN RACING

       
OLIVIER PANIS-ÇEKİLDİ
       Alesi’den sonra Formula 1’deki ikinci Fransız olan Olivier Panis, 2. turda oldukça şanssız anlar yaşadı. Motoru alev alan ve spin atan araçtan sızan yağlar ise özellikle iki Ferrari’nin kayarak pist dışına çıkmasına neden oldu.
       
JACQUES VILLENEUVE-ÇEKİLDİ
       Avustralya’da Ralf Schumacher’le çarpışınca aracının lâstiği bir görevlinin ölümüne yol açan Kanadalı pilot Jacques Villeneuve de Malezya GP’sini tamamlayamayan pilotlardan oldu. Villeneuve, yağmur nedeniyle yarış dışı kalmadan önce ilk 10’a kadar çıktı fakat 4. turda spin atarak pisti terk etti.
       

JORDAN

       
HEİNZ-HARALD FRENTZEN, 4.
       Fisichella’nın aracındaki sorun nedeniyle startın geç başlamasını fırsat bilen ve mekanikerlerden yardım alan Alman pilot, ışıklar sönünce 9. sıradaki yerini 5.’liğe çıkardı. Jos Verstappen, Heinz-Harald Frentzen ve Mika Häkkinen arasındaki çekişme ise aslında yarışa hakim olan rekabet oldu. Verstappen’in inatçılığı ile boğuşan Häkkinen’in boşluğundan yararlanan ve Verstappen’in pit-stop’unu da fırsat bilen Frentzen, yarışı 4. sırada bitirdi.
       
JARNO TRULLI, 8.

Jarno Trulli
       Cuma günkü antrenmanların yıldızı Jarno Trulli, yarış başlar başlamaz, Rubens Barrichello’yu sıkıştırdı. Barrichello’nun tekerleğinin Ralf Schumacher’in Williams’ına teması sonucu Schumacher spin atarken, Trulli de 3.’lüğe yükseldi. Pist dışına çıkanlar arasında yer alan Trulli, yarışın ortalarına doğru kontrolü ele aldı ve 3 pit-stop’un ardından yarışı 8. sırada bitirdi.
       

ARROWS

       
JOS VERSTAPPEN, 7.
       Yarışa 17. sırada başlayan Hollandalı pilot, Jos Verstappen, yaptığı inanılmaz atakla bir anda 6. sıraya kadar çıktı. Pit-stop’a girerek puan şansını kaçıran sürücü, yarış boyunca çok az kişi tarafından geçildi. Verstappen, yarış sonrasında yaptığı açıklamada, puan alamamış olmasına rağmen mutlu olduğunu ifade etti.
       
ENRIQUE BERNOLDI-ÇEKİLDİ
       Formula 1’in yeni isimlerinden Bernoldi, otomobilinin kurallara uygun olmaması nedeniyle ceza aldığı için yarışa 22. cepte başlayacaktı. Fakat Fisichella’nın ve Montoya’nın sorun yaşaması en çok onun işine yaradı. Fakat genç pilot da 4. turda spin atarak finişi göremeyenler arasında yer aldı.
       

SAUBER

       
NICK HEIDFELD-ÇEKİLDİ

Nick Heidfeld
       BAR gibi her iki pilotu da yarıştan çekilmek zorunda kalan Sauber, sponsoru Petronas’ın ev sahipliği yaptığı Malezya’da hayâl kırıklığına uğradı. Alman pilot Nick Heidfeld, şiddetli biçimde bastıran yağmurun da etkisiyle, otomobilinde yaşadığı motor sorunu nedeniyle finiş göremedi.
       
KIMI RÄIKKONEN-ÇEKİLDİ
       Tecrübesiz olduğu için bir çok kişi tarafından eleştirilen fakat Avustralya’da çıkardığı yarışla beğeni toplayan pistlerin yeni çaylağı Kimi Räikkonen, henüz 1km.’lik bir alan kat edilmemişken aracındaki sorun nedeniyle yarışı terk etmek zorunda kaldı.
       

JAGUAR

       


       
LUCIANO BURTI, 10.
       Bir diğer Brezilyalı pilot Luciano Burti, yağmurdan pek etkilenmemiş olsa ki istikrarlı biçimde sürdürdüğü yarışı 10. sırada tamamladı.
       
EDDIE IRVINE-ÇEKİLDİ
       Bu aralar eski başarılarını tekrarlayamayan Eddie Irvine’ın aracına, henüz ilk turda bir Arrows çarptı. Çabuk toparlanan Irvine da Panis’nin aracından sızan yağ nedeniyle 4. turda spin atarak yarış dışı kaldı.
       

MINARDI

       
FERNANDO ALONSO, 13.
       Formula 1’in en zayıf takımı olarak gösterilen Minardi’nin her iki pilotu da yarışı tamamladı. 5 kez pit-stop’a giren İspanyol pilot, aracının güvenilirliğinden yararlandı ve Malezya’dan 13. olarak ayrıldı.
       
TARSO MARQUES, 14.
       Brezilyalı Marques, ıslak zeminde kuru lâstiklerle fazla zaman geçirince çok büyük bir hata yapmış oldu. Michelin kullanılan aracın sağ arka lâstiği piste fırladı. Marques, yarışın lidrelerinin 4 tur ardında 14. ve son olarak GP’yi tamamladı.
       

PROST

       
JEAN ALESI, 9.
       Bu kadar çok aracın yarış dışı kaldığı bir GP’de, Fransız pilot Jean Alesi, yarışı 9. sırada ve istikrarlı bir mücadele sonunda tamamladı.
       
GASTON MAZZACANE
       Arjantinli pilotun en büyük tesellisi, 19. sırada başladığı yarışı sorunsuz biçimde 11. sırada bitirmek oldu.
       
       
       
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları