Home page

Haber Menüsü


Hagi'nin olaylı kırmızı kartı  
Hagi’nin cezası belli oldu: 5+1
Hagi’nin cezasının sarı kart nedeniyle 1 ve yaptığı hareketler nedeniyle 5 maç olacağı açıklandı. Galatasaray Tahkim Kurulu‘na itirazda bulunacak.
İstanbul
NTV-MSNBC
 
    15 Mart—  Galatasaray-Gençlerbirliği maçında sarı-kırmızılıların yıldız oyuncusu Hagi’nin hakem Erol Ersoy’a yaptığı hareketler sonrasında gördüğü kırmızı kartın cezası belirlendi: Hagi 5+1 yani 6 maç forma giyemeyecek. Merkez Hakem Komitesi eski başkanlarından Ertuğrul Dilek, Hagi’nin en az 1 yıl ceza alacağını öne sürmüştü. Hagi, 31. haftadaki Fenerbahçe-Galatasaray maçında oynama hakkına sahip olacak. Galatasaray-Gençlerbirliği maçının hakemi Erol Ersoy’un da maçtaki kötü yönetimi nedeniyle 6 hafta dinlendirileceği söyleniyordu.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
1. Lig’de yüzde 33 asker kökenli
Gençlerbirliği karşılaşmasında, kırmızı kart gördükten sonra hakeme sözle ve eylemle ağır biçimde hakaret ettiği ve eylemini ısrarla sürdürdüğü gerekçesiyle ceza alan Hagi, ihraç olması nedeniyle oynamaması gereken ilk resmi müsabaka dışında, 5 resmi müsabakada daha takımdaki yerini alamayacak.
       Aynı karşılaşmada kırmızı kartla oyun dışı kalan Gençlerbirliği‘nden Mustafa Gönden‘e ise, kart gördüğü eylemi dışında, disiplin cezasını gerektirecek kasıtlı bir davranışı bulunmadığı için ayrıca ceza verilmedi. Mustafa Gönden gördüğü kırmızı kart nedeniyle sadece 1 maçta forma giyemeyecek.
       
SON 5 HAFTADA FORMA GİYEBİLECEK
       
Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle, sarı-kırmızılı takımın bu hafta sonu İzmir‘de Siirt Jet-Pa Spor ile yapacağı maçta forma giyemeyecek olan Hagi, PFDK‘nın verdiği 5 maçlık ceza nedeniyle de Beşiktaş, Yimpaş Yozgatspor, İstanbulspor (erteleme), Antalyaspor ve Çaykur Rizespor maçlarında oynayamayacak. Hagi, Galatasaray‘ın ligin 30. haftasında Adanaspor ile yapacağı karşılaşmadan itibaren, Fenerbahçe, Ankaragücü, Gaziantepspor ve Trabzonspor maçlarında sarı-kırmızılı formayı giyebilecek.
       
HAGİ AÇIKLAMA YAPMAMIŞ
       
Öte yandan, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Hagi‘nin, Romanya‘da bir gazetede yer alan ve Türk basınına da yansıyan “6 maçtan fazla ceza verilirse, Türkiye‘yi terk ederim“ şeklindeki açıklamasının, bu futbolcu tarafından yalanlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, kendisiyle görüşülen Hagi‘nin, söz konusu gazeteye hiçbir açıklama yapmadığını bildirdiği belirtilerek, “Rumen basınında gerçek dışı olarak yer alan haberin, ülkemizde de alıntı yapılarak yayınlanması, futbolcumuzun mağdur edilmesini amaçlamaktadır“ denildi.
Genelkurmay, asker kökenli hakemleri çekiyor

GALATASARAY HAGİ İÇİN TAHKİM‘E GİDECEK
       Galatasaray Kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından toplam 6 maç oynamama cezası verilen Hagi için Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu‘na itirazda bulunacak.
       Galatasaray Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst, Gençlerbirliği karşılaşmasında, kırmızı kart gördükten sonra “hakeme sözle ve eylemle ağır biçimde hakaret ettiği ve eylemini ısrarla sürdürdüğü“ gerekçesiyle oynamaması gereken Siirt Jet-Pa Spor maçının dışında 5 olmak üzere toplam 6 maç ceza alan Hagi için yasal haklarını kullanacaklarını ve cezanın indirilmesi için Tahkim Kurulu‘na başvuracaklarını söyledi.
       Ali Dürüst, Hagi‘nin ligde kalan 10 maçtan 6‘sında forma giyemeyeceğini belirterek, “Bu durumda Hagi‘yi Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarına nasıl hazırlayacağız? Tahkim Kurulu‘nda biz de hakkımızı arayacağız“ dedi.
       
SÜREN: GEREKÇEYE BAKACAĞIZ
       Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu‘nun (PFDK) Hagi‘ye verdiği toplam 6 maçlık ceza için, “Gerekçeye bakacağız, hangi gerekçeyle ceza verilmiş“ dedi. Süren, ceza için Tahkim Kurulu‘na gitme hakkından vazgeçmediklerini, önce gerekçeli kararı görmek istediğini belirterek, daha sonra duruma göre hareket edeceklerini söyledi. Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Cansun ise PFDK‘nın Hagi‘ye beklediğinden daha fazla ceza verdiğini savundu. Cansun, “Ben 4 maç ceza bekliyordum, 6 maç çıktı. Konuyu yönetim kurulunda görüşür, ona göre Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu‘na gidebiliriz“ diye konuştu.
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları