Home page
Haber Menüsü


Hazine’ye Öztrak, BDDK’ya Akçakoca geliyor
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Hazine Müsteşarlığı görevine BDDK Başkanvekili Faik Öztrak’ın, BDDK Başkanlığı’na da Engin Akçakoca’nın getirilmesine ilişkin kararın Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC
14 Mart— Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Hazine Müsteşarlığı görevine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanvekili Faik Öztrak’ın ve BDDK Başkanlığı’na Engin Akçakoca’nın getirilmesine ilişkin kararnamenin Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını açıkladı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Halen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Öztrak, daha önce de DPT Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı’na da Engin Akçakoca getiriliyor.
       Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, hazırlıkları sürdürülen yeni ekonomik programa destek turları kapsamında Hak-İş’e gelişinde, gazetecilerin sorusu üzerine, Engin Akçakoca’nın BDDK başkanlığına getirilmesine ilişkin kararnamenin imzaya açıldığını söyledi.
       Engin Akçakoca halen, Fon’daki Bank Kapital ve Demirbank’ta Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı, Ulusal Bank da ise Genel Müdür Vekili ve Yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Akçakoca daha önce de, Koçbank genel müdürlüğü görevinde bulunmuştu.
       
ENGİN AKÇAKOCA’NIN ÖZGEÇMİŞİ
       
Rasih Engin Akçakoca, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen bankalardan Bank Kapital ve Demirbank’da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı, Ulusal Bank’da da Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.
       Ankara’da 26 Eylül 1951 tarihinde doğan Rasih Engin Akçakoca, TED Ankara Koleji’nden sonra üniversite eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.
       Bankacılık kariyerine 2 Ocak 1974 tarihinde Türkiye İş Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Akçakoca, Citibank N.A. İstanbul’da Muhasebe ve Otomasyon Müdürü, American Expres Bank Ltd. İstanbul’da operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye İthalat ve İhracat Bankası’nda Genel Müdür Baş Yardımcısı, Koç Amerikan Bank A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
       2 Şubat 1991-2 Ekim 2000 tarihleri arasında Koçbank Genel Müdürlüğü’nü üstlenen Akçakoca, daha sonra Fon’daki 3 bankanın yönetimine getirildi. Akçakoca, 27 Ekim 2000 tarihinde Bank Kapital’in ve 6 Aralık 2000 tarihinde de Demirbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü oldu.
       Rasih Engin Akçakoca, 28 Şubat’da Fon’a devredilen Ulusalbank’a da Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Nice, Londra, New York, Frankfurt ve Hawaii’de çeşitli seminer ve eğitimlere katılan Akçakoca, evli ve 2 çocuk babası.
       
FAİK ÖZTRAK’IN ÖZGEÇMİŞİ
       Hazine Müsteşarlığı için kararnamesi imzaya açılan Öztrak, 1954 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Saint Joseph Lisesinin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Ekonomi bölümünü bitirdi.
       1978 yılında uzman yardımcısı olarak Devlet Planlama Teşkilatı’nda çalışmaya başlayan Öztrak, uzman yardımcılığı ve uzmanlık döneminde Kamu İktisadi Keşebbüslerinin finansmanı, kamu maliyesi, para-banka ve fon dengeleri biriminde görev yaptı. Öztrak, 1985-87 yılları arasında İngiltere’de Birmingham Üniversitesi’nden kalkınma finansmanı konusunda lisansüstü diploma ve master derecesi aldı.
       Faik Öztrak, 1987-1990 yılları arasında DPT’de Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanlığı, 1990-1991 yılları arasında İktisadi Planlama Başkan vekilliği, 1991-1994 yılları arasında İktisadi Planlama Genel Müdürlüğü, 1994-1999 yılları arasında da Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
       Bu dönemde 6 ve 7. Beş Yıllık Yıllık Kalkınma Planlarının hazırlanmasında üst düzey yöneticilik yapan Öztrak, uygulanan çeşitli istikrar programlarıyla ilgili uluslararası kuruluşlarla yapılan müzakerelere de katıldı. 1999-2000 öğrenim yılının 2. döneminde ODTÜ’de iktisat bölümünde Makroekonomik Teori ve İstikrar Programlıları dersini veren Öztrak, 2000 yılında bir dönem Başbakanlık Müşavirliği de yaptı.
       30 Ağustos 2000 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcılığını üstlenen Faik Öztrak, İngilizce ve Fransızca biliyor. Öztrak, evli ve 1 çocuk babası.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları