Home page

Haber Menüsü


Nevio Scala  
Beşiktaş’ta Scala dönemi bitti
Beşiktaş’a gelişi olay yaratan İtalyan teknik adamın, gidişi de olaylı oldu. Siyah-beyazlı ekip Nevio Scala döneminde tarihe geçecek pek çok skora da imza attı.
İstanbul
AA
 
    7 Mart—  Beşiktaş‘ta teknik direktör Nevio Scala dönemi resmen sona ererken, siyah-beyazlı takım İtalyan teknik adam döneminde Avrupa Şampiyonlar Ligi‘ne tarihinde 2. kez katılma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlılar, Avrupa Şampiyonlar Ligi‘nde 1. ön eleme turunda Bulgaristan‘ın Levski Sofya takımını, 2. ön elemede de Rus Lokomotiv Moskova‘yı eleyerek, Avrupa Şampiyonlar Ligi‘ne katılma hakkını kazandı. Beşiktaş, ön eleme turlarındaki başarılı performansını ise grup maçlarında gösteremezken, gruptaki karşılaşmalarında tarihi yenilgiler aldı. Siyah-beyazlılar, grupta yaptığı 6 maçta 1 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlik alarak topladığı 4 puanla son sırada yer aldı ve Avrupa Şampiyonlar Ligi‘ne veda etti.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
TARİHİ YENİLGİLER
       
Avrupa Şampiyonlar Ligi‘nde tarihi yenilgiler alan Beşiktaş, deplasmanda yaptığı maçlarda İngiliz AFC Leeds United‘a 6-0, İspanyol FC Barcelona‘ya 5-0, İtalyan AC Milan‘a da 4- 1 yenildi. Beşiktaş, gruptaki tek galibiyetini de BJK İnönü Stadı‘nda FC Barcelona‘yı 3-0 yenerek elde etti. Siyah-beyazlılar, Leeds United ile de kendi sahasında 0-0 berabere kaldı.
       
TÜRKİYE KUPASI‘NDA YARI FİNALDE ELENDİ
       
Beşiktaş, Nevio Scala döneminde Türkiye Kupası‘nda yarı finalde elendi. Yarı finalde Gençlerbirliği ile karşılaşan siyah-beyazlı ekip, normal ve uzatma süresi 1-1 berabere sona eren karşılaşmada rakibine penaltılarda boyun eğdi ve Türkiye Kupası‘na veda etti.
       
FENERBAHÇE‘NİN 8 PUAN GERİSİNE DÜŞTÜ
       
İtalyan teknik adam yönetiminde ligde 23 karşılaşma yapan Beşiktaş, bu karşılaşmalar sonunda 54 puanla lider olan Fenerbahçe‘nin 8 puan gerisine düştü. Beşiktaş, 23 lig maçında 14 galibiyet, 4 yenilgi ve 5 beraberlikle topladığı 46 puanla averajla Gaziantepspor‘un ardından 4. sırada yer aldı. Siyah-beyazlılar, 23 maçta rakip filelere 50 gol atarken, kalesinde gördüğü 36 golle, ligin bitimine 11 hafta kalmasına rağmen 23 hafta itibariyle filelerinde tarihinin en çok gol gördüğü sezonu yaşadı.
       
LİGDEKİ TARİHİ HEZİMET
       
Birinci Futbol Ligi‘nde 2000-2001 sezonunun 20. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor‘a 5-1 yenilen Beşiktaş, Birinci Lig tarihindeki en ağır 2. yenilgisini Scala yönetiminde aldı. Beşiktaş, 43. sezonunu geçiren Birinci Lig tarihinde şimdiye dek en farklı skorlu yenilgisini 1980-81 sezonunda deplasmanda Bursaspor‘a 5-0 yenilerek almıştı.
       
DERBİ MAÇLAR
       
Beşiktaş, Scala döneminde yaptığı 4 derbi maçında 2 galibiyet, 2 yenilgi aldı. Siyah-beyazlılar, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile ligin ilk yarısında yaptığı 2 maçı da kazanırken, Trabzonspor‘a ise yenildi. BJK İnönü Stadı‘nda Fenerbahçe‘yi 3-0, Galatasaray‘ı da 3-1 yenen Beşiktaş, Trabzonspor‘a ise deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Siyah-beyazlı ekip, ligin ikinci yarısında ise Fenerbahçe ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı‘nda yaptığı karşılaşmayı ise 3-1 kaybetti.
       
SCALA‘NIN BAŞARISIZLIKLARI
       
Beşiktaş‘ın Nevio Scala yönetiminde bu sezon aldığı başarısız sonuçlar ise şöyle:
       -Tarihinin en kötü savunmasına sahip olup, ligde 23 maçta kalesinde 36 gol gördü.
       -Avrupa Şampiyonlar Ligi‘nde AFC Leeds United karşısında aldığı 6-0‘lık yenilgiyle, tarihinin en ağır Avrupa kupası yenilgisine imza attı.
       Aynı sezonda İspanya‘da FC Barcelona‘ya 5-0 yenildi.
       -AC Milan‘a 2-0 mağlup olarak, Avrupa kupalarında BJK İnönü Stadı‘nda 7 maç sonra yenilgiyle tanıştı. Avrupa Şampiyonlar Ligi‘nde ilk katıldığı sezona göre çok daha kötü bir grafik çizerek, hem daha az puan topladı, hem de daha çok gol yedi.
       -Ligde 3 sezon sonra, 4 maç üst üste galibiyete hasret kaldı. (15, 16, 17 ve 18. haftalar)
       -Ligde tarihinde ilk kez Gaziantepspor‘a İstanbul‘da yenildi.
       -Ligde tarihinde ilk kez Gençlerbirliği‘ne BJK İnönü Stadı‘nda boyun eğdi.
       -Scala‘nın, büyük umutlarla transfer ettiği Khlestov, bugüne dek ligde sadece 7 maçta forma giyebildi.
       -Gençlerbirliği‘ne Türkiye Kupası‘nda tarihinde ilk kez elendi
       -43 yıllık lig tarihinin en ağır ikinci yenilgisini 5-1‘lik skorla Çaykur Rizespor karşısında aldı.
       -Ligde yapılan 23 maçın 20‘sinde kalesini rakip forvete kapayamayıp, 17 maç üst üste kalesinde gol gördü.
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları