Home page
Haber Menüsü


Arınç: Krizin faturası Ecevit’e ait
FP’li Bülent Arınç, MGK olayından dolayı Başbakan Ecevit ve Özkan‘ı suçlayarak, “Kaprisli, hırçın, elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi davranan bir insanın Türkiye‘yi yönetemeyeceği bir daha ortaya çıkmıştır” dedi.
Ankara
AA
21 Şubat— FP’li Arınç, TBMM‘de düzenlediği basın toplantısında, MGK‘da yaşanan tartışmaları ve bu olaydan sonraki gelişmeleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşanan tartışmanın Türkiye‘nin ekonomik ve sosyal hayatında çok büyük zararlara yol açtığını ifade eden Arınç, Ecevit‘in ekonomik hayatta meydana gelen olayları fark ederek yumuşama eğilimine girdiğini söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bülent Ecevit’in “kriz” sözcüğünü ağzına pelesenk ettiğini ifade eden Arınç, “Ecevit daha önce de 5 artı 5 kabul edilmezse, Af Kanunu, Memur Kararnamesi veto edilirse kriz yaşanır demiştir” dedi. FP’li Arınç, Ecevit’in, işler istediği gibi gittiğinde “istikrar”dan, istediği gibi gitmediğinde “kriz”den söz ettiğini öne sürdü. Cumhurbaşkanı Sezer’in, “istikrar adı altında yolsuzluğa göz yummam” mantığı ile Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirdiğini, bunun üzerine Ecevit’in “denetimin denetimi olmaz” dediğini bildiren Arınç, “Ecevit bugün doğru yapmadığını görmüş ve pişkin bir şekilde (barışalım, yumuşayalım) demektedir. Barıştırma için araya girilmesinden son derece memnun görünmektedir” diye konuştu.
       
“SIZDIRAN ECEVİT”
        Bülent Arınç, MGK toplantısında olanların Başbakan Bülent Ecevit tarafından dışarıya sızdırıldığını, “Yaşanan bir krizdir” dediğini söyledi. Ortaya çıkan bu krizin Türkiye’ye faturasının Kasım ayında yaşanan krizden daha fazla olduğunu, Merkez Bankası’ndan 7.6 milyar dolar para çıktığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu: “Bu krizin faturası hepimize çıkmaktadır. Kaprisli, hırçın, elinden oyuncağı alınmış bir çocuk gibi davranan bir insanın Türkiye’yi yönetemeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. . Yaşanan bu krizin faturasını başka yerde aramaya gerek yoktur. Bu krizin faturası Başbakan’a aittir. Başbakan Ecevit her hali ile Türkiye’ye zarar vermektedir.”
       
“HALK SEZER’İ HAKLI GÖRÜYOR”
       Arınç, internet siteleri ve gazetelerin yaptıkları ankette Sezer’e destek verenlerin oranı yüzde 90’ı bulurken, Ecevit’e destek verenlerin yüzde 7 ila 10 arasında kaldığını bildirdi. Temiz toplum, temiz siyaset isteyenlerin Cumhurbaşkanı Sezer’i baştacı yaptığını ifade eden Arınç, “Biz de Sezer’i desteklemekten dolayı şeref duyuyoruz” dedi. Sezer’in MGK’da yaptığı konuşmalarda “yolsuzlukların üzerine gidemiyorsunuz, yolsuzluğa adı karışan bakanı görevden almıyorsunuz” dediğini, bu sözlere herkesin destek verdiğini kaydeden Arınç, yaşanan olayları, “Ecevit’in dürüstlük tekelinin yıkılması, sahtesinin gidip yerine gerçeğinin gelmesini” şeklinde niteledi.
       
“BORDROLU MEMURU DEĞİL”
        FP Grup Başkanvekili Arınç, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan’ı, “Ecevit’in yanında gezen badygard” diye nitelendirdikten sonra şöyle konuştu: “O toplantıda, (nankör, yüzde 25’ci, seni bu üç genel başkan seçti) diye terbiye dışı konuşmayı yapan Özkan’dır. Özkan’ı haklı gören bir kişi yoktur. Sözleri ile gülünç olmaktadır. Yaptığı konuşmaların Ecevit’i koruma içgüdüsü ile izah etmesi mümkün değildir. Yaptığı konuşmalar, (yarası mı var gocunuyor) sorusunu akla getirmektedir. Başbakan ağzı yapan bir kişidir, toplantıda kendisi konuşmayı bilirdi. Hüsamettin Özkan, Sezer’i, bordrolu memuru sanıyor. Kendileri tarafından seçilmedi. Beş parti tarafından aday gösterildi ve milletvekilleri tarafından seçildi. Özkan, Sezer’i yazlığında bahçıvanlık yapan bir adama olarak görmesin.”
       
KIS KIS GÜLMEK
        Arınç, Hükümetin, Sezer’den özür dilenmesini istediğini hatırlatarak, “Özür dilemesi gereken başta Özkan ve ona uyan Ecevit’tir. Bir de özür dilemesi gereken Ecevit açıklama yaparken kıs kıs gülen Yılmaz’dır” dedi. Bülent Arınç, Özkan ve Yılmaz’ın yaşanan krizden memnun göründüğünü iddia etti. Arınç, “hükümete bağlı olan BDDK’nun görev zararı 20 milyar dolara ulaşan kamu bankalarını yeterince denetleyemeyeceğini, Sezer’in de bunu bildiği için Devlet Denetleme Kurulu’nu devreye soktuğunu” söyledi.
        Arınç, “denetimin denetimi olmasından dolayı en fazla Hüsamettin Özkan’ın rahatsız olduğunu öne sürerek, “DDK’nın denetiminden sonra Hikmet Uluğbay’ın intihar girişimi arkasındaki sis perdesinin de kalkacağını” savundu. Arınç, bir gazetecinin sorusu üzerine, yaşanan ekonomik krizin faturasının hükümetten sorulması için gensoru veya Meclis Soruşturması verilmesi konusunda parti içinde görüşmeler yapıldığını kaydetti.
       
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları