Home page

Haber Menüsü


Beşiktaş şoktan kurtulamıyor
Hafta içinde Türkiye Kupası’ndan elenen siyah-beyazlı ekip, ligin 20. haftasında da Rize deplasmanında lig tarihinin en kötü 2. yenilgisini aldı.
İstanbul
NTV-MSNBC
12 Şubat— Beşiktaş bir türlü şoktan kurtulamıyor. Hafta içinde Gençlerbirliği ile oynadığı Türkiye Kupası yarı final maçında, çok iyi bir oyun ortaya koymasına karşın kendi sahasında elenmekten kurtulamayan siyah-beyazlı ekip, ligin 20. haftasında da 12 yıl sonra gittiği Rize deplasmanından Birinci Lig tarihindeki en farklı skorlu 2. mağlubiyetini alarak döndü. Takımının yenilgiyi hakettiğini söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Nevio Scala, yenilgiyi “fiziksel ve psikolojik olarak yorgunluğu atamamaya” bağlarken, yönetim Nouma sorununa ve kötü gidişe ‘dur’ demenin yollarını arıyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Beşiktaş’ta neler oluyor? Okurlara sorduk

TARAFTARLARIN PROTESTOSU
Live Vote is temporarily unavailable.

       Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısında 5-1‘lik sonuçla tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alırken, siyah-beyazlı takımın taraftarları, tepkilerini göstermek için kulübe telefon ve faks aracılığıyla protestolarını bildiriyor. Taraftarların özellikle Teknik Direktör Nevio Scala‘ya tepki gösterdikleri ve İtalyan teknik adamın bir an evvel gönderilmesini istedikleri öğrenildi. Sabah saatlerinden itibaren kulübü faks ve telefon yağmuruna tutan taraftarların, futbolculara da büyük cezalar verilmesini istedikleri, takımı yanlız bırakan Pascal Nouma ile kaleci Fevzi, Ümit ve Fazlı‘nın yanı sıra uzun süredir sakat olan Ayhan gibi futbolculara da tepki gösterdikleri bildirildi.
Beşiktaş 40 sezona bedel gol yedi
Bilindiği gibi İstanbul’a dönen Beşiktaş kafilesi Fulya Tesisleri‘nde toplanan taraftarların protestosuyla karşılaşmıştı. Trabzon‘dan özel uçakla Atatürk Havalimanı‘na gelen siyah-beyazlı kafile, buradan otobüs ile ve polis eskortu eşliğinde Beşiktaş‘ın Fulya‘daki tesislerine hareket etmiş, kafilenin tesislere girişi sırasında, burada bekleyen bazı taraftarlarca, farklı yenilgi dolayısıyla protesto edilmişlerdi.
       
4 GÜN İÇİNDE YAŞANAN ÇÖKÜŞ
       Beşiktaş için geçen hafta alınan sonuçlar adeta kabus olurken, siyah-beyazlılar, adeta 4 gün içinde çöktü. “Kara Kartallar“, 4 gün içinde hem Türkiye Kupası‘ndan elenip, hem de ligdeki şampiyonluk şansını zora soktu. Gençlerbirliği ile 8 Şubat Perşembe günü Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşan siyah-beyazlılar, penaltı atışları sonucunda sahadan yenik ayrılarak, kupaya veda etmek zorunda kaldı.
Beşiktaş, Scala’yla tarih yazıyor
Bu karşılaşmanın ardından 11 Şubat Pazar günü de Birinci Futbol Ligi maçında deplasmanda Çaykur Rizespor karşısına çıkan Beşiktaş, aldığı ağır yenilgiyle lig lideri Galatasaray ve takipçisi Fenerbahçe‘nin tam 5 puan gerisinde kalarak, şampiyonluk şanısını da zora soktu.
       
KARADENİZ‘DE BATTI
       
Beşiktaş, bu sezon Karadeniz takımları ile yaptığı maçlarda da kötü sonuçlar aldı. Ligin ilk yarısında Trabzonspor deplasmanından eli boş dönen Beşiktaş, dün de Rize‘de yenilerek, Karadeniz‘de tam 6 puan kaybetti. Siyah-beyazlılar, bu sezon Karadeniz‘deki deplasmanlarından sadece Samsun‘dan 3-2‘lik galibiyetle ayrıldı.
       
SCALA: YENİLGİYİ HAKETTİK
       Beşiktaş Teknik Direktörü Nevio Scala ise Çaykur Rizespor karşısında, takımın yenilgiyi hakettiğini söyledi. Scala “Türkiye Kupası‘nda Gençlerbirliği ile yaptığımız maç sonrası takım, fiziksel ve psikolojik olarak yorgunluğu üzerinden atamadı. Bu da bu akşam aldığımız yenilginin tek açıklamasıydı“ dedi.
       Scala, “Rakibimiz bizden daha çabuk, daha hızlı ve atak davrandı. 2 takım arasında güç farkı vardı. Çaykur Rizespor daha organize bir oyun ortaya koydu. Bugün Beşiktaş‘ta 3 tane Pascal Nouma oynasaydı, yine galip gelemezdik. Çünkü çok yorgunduk. Bu yenilgi bizi etkilemeyecek ve yolumuza devam edeceğiz. Futbolcularıma bu yenilgi sonrası anlatacağım çok şey var“ diye konuştu. Scala, bir gazetecinin, Çaykur Rizespor yenilgisi sonrası “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?“ biçimindeki sorusuna yanıt vermek istemeyerek, “Maçı konuşalım“ dedi.
       
BEŞİKTAŞ‘TA TARİHİ HEZİMET
       
Birinci Futbol Ligi‘nde 2000-2001 sezonunun 19. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor‘a 5-1 yenilen Beşiktaş, Birinci Lig tarihindeki en ağır 2. yenilgisini aldı. Beşiktaş, 43. sezonunu geçiren Birinci Lig tarihinde şimdiye dek en farklı skorlu yenilgisini 1980-81 sezonunda deplasmanda Bursaspor‘a 5-0 yenilerek almıştı.
       Beşiktaş‘ın, Birinci Lig tarihinde, şimdiye dek rakiplerinden 5 ve 4 gol yediği maçlar şöyle:
       1980-81 ... Bursaspor - Beşiktaş (5 - 0)
       1987-88 ... Malatyaspor - Beşiktaş (5 - 3)
       1993-94 ... Trabzonspor - Beşiktaş (4 - 2)
       1995-96 ... Beşiktaş - Kocaelispor (3 - 5)
       1995-96 ... Beşiktaş - Denizlispor (0 - 4)
       1996-97 ... İstanbulspor - Beşiktaş (4 - 3)
       1996-97 ... Samsunspor - Beşiktaş (4 - 1)
       2000-01 ... Beşiktaş - Gaziantepspor (2 - 4)
       2000-01 ... Çaykur Rizespor - Beşiktaş (5 - 1)
       
BEŞİKTAŞ, İKİ GÜN İZİNLİ
       
Çaykur Rizespor‘a 5-1 yenilerek, lider Galatasaray‘ın 5 puan gerisinde kalan Beşiktaş‘ta futbolcular 2 gün izin yapacak. Nevio Scala‘nın verdiği izinle 2 gün dinlenecek olan Beşiktaş, Adanaspor ile BJK İnönü Stadı‘nda yapacağı maçın hazırlıklarına 14 Şubat Çarşamba günü başlayacak. Fulya Tesisleri‘nde çarşamba günü öğleden sonra toplanacak olan Beşiktaş, saat 18.00‘de haftanın ilk çalışmasını yapacak. Bu arada Marmara Bölgesi‘nde yer alan Beşiktaşlılar dernekleri, 19 Şubat Pazartesi günü Tekirdağ‘da bir dayanışma toplantısı düzenleyecek. Ticaret Odası‘nda yapılacak toplantıya, yönetim kurulu adına Aziz Çankırı katılacak.
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları