Home page

Haber Menüsü


Terim’in zaferi İtalya’da manşetlerde  
Fatih Terim   Terim’in takımı, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Milan’ı bu kez 2-0 yenerek İtalya Kupası’nda finale yükseldi.

Lütfullah GÖKTAŞ/Floransa
NTV-MSNBC
 
   8 Şubat—  Floransa’da final sevinci yeniden canlandı. Terim’in takımı, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Milan’ı bu kez 2-0 yenerek İtalya Kupası’nda finale yükseldi. İlk yarıda Chiesa’nın, ikinci yarıda ise gecenin kahramanı olan Rui Costa’nın attığı harika gollerle gelen zafer Terim’i ve takımını İtalyan spor gazetelerinde yine manşete taşıdı. Çılgına dönen taraftarlarsa, maç sonunda Terim’in sahadan yaptığı canlı yayın bağlantısı bitene dek tribünlerde bekledi ve Türk teknik direktörü sahadan tezahüratlar eşliğinde uğurladı. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  La Gazzetta dello Sport’un Perşembe günkü manşetinde, “Rui Floransa’yı aydınlattı” denilmekte. Rui Costa resmiyle süslenen manşetin altındaki ifadelerle, “Pas ve de süpergol, Milan elendi”. Spotta ise, “Terim’in Zaccheroni için bir kabus olduğu bir kez daha perçinlendi” denilmekte. Corriere dello Sport, “Rui ve Terim, Milan’ı eledi” şeklinde bir manşet kullanırken, Tuttosport ise gollerin kahramanlarını ön plana çıkarıyor: “Chiesa ve Rui Costa, Milan’ı büyüledi”.
       Günlük haber gazetelerinden La Rebubblica’nın başlığıyla, “Zac Terim’e boyun eğdi. Milan elendi”. Corriere della Sera ise “Terim, Zac’ı devirdi. Fiorentina finalde” diyor. Floransa’nın bölgesel gazetesi La Nazione’nin ilk sayfadaki haber başlığıyla, “Mor Menekşeler mükemmeldi. İtalya Kupası’nda final düşü gerçeğe dönüştü”. İç sayfadaysa, “İtalya Kupası’nda final Mor Menekşelerin” denilmekte. Bir başka haber başlığında ise “Terim’den umut ışığı” denilerek, Türk teknik direktörün sözüne yer veriliyor: “Floransa’da kalabilirim”.
       Fiorentina’nın zaferi, spor gazetelerinin iç sayfalarında da geniş biçimde irdeleniyor.
       
LA GAZZETTA DELLO SPORT: TERİM, ZAC’IN KAYGI KAYNAĞI
       Maça iki sayfa yer ayıran La Gazzetta dello Sport, “Floransa’da Mor Menekşe bayramı” diyor. Diğer sayfadaki başlıkla, “Terim herkesi kucaklıyor”. Spotta Türk teknik direktörün sözlerine yer veriliyor: “Tüm oyuncularım inanılmaz derecede iyi oynadı. Rui Costa, örnek bir kaptan”. Milan’ın teknik direktörünün değerlendirmeleri ise “Zaccheroni tesellisiz: ‘Milan kararlı oynayamadı’” başlığı altında sunuluyor. Luca Calamai imzalı yorum yazısının başlığında Floransa, “Sadece aşırı coşkulara tutkun bir kent” olarak niteleniyor. Gazete, maç sonunda her iki teknik direktörün Rai2 televizyonunda canlı yayın sırasındaki davranışlarının psikolojik analizini de ayrı bir haber olarak sunuyor. Başlıkta, “Kırmızı-Siyahlıların teknik direktörünün yüzünü gözünü oynatmasının ardında kaygı var” denilmekte. Spottaki ifadeyle, “Türk teknik direktör ise el kol hareketleri eşliğinde konuşuyor”. Bu olgu, Terim’in dil engelini jestlerle destekleme arzusunun yanı sıra bir rahatlık göstergesi olarak yorumlanıyor.
       
CORRİERE DELLO SPORT: TARAFTARIN UMUDU TERİM’İN KALMASI
       Corriere dello Sport’da Fiorentina’nın zaferine iki sayfa yer ayırıyor. “Chiesa-Rui Costa: Mor Menekşeler finalde” şeklinde bir başlık kullanan gazete, Terim-Zac düellosunu da ayrı bir haber olarak sunuyor: “İmparator Fatih, Zac’la olan düelloyu da kazandı”. Spottaki ifadelerle, “Siyah-Kırmızılı meslektaşının koltuğuna bir darbe daha indiren Fiorentinalı teknik direktör uzun uzun alkışlandı. Taraftar, kalmasını umuyor”. Diğer sayfada ise teknik direktörlerin değerlendirmeleri var. “Terim: En büyük Rui Costa”. Terim, spottaki ifadelerle, “Dünyada Rui Costa gibi bir oyuncu yok. Müthiş bir yeteneğe sahip” diyor. Başkan Cecchi Gori ise iddialı konuşarak, “Eğer bir gün Rui Costa giderse, o gün ben bu takımın başkanı olmayacağım demektir” diyor. Bir başka haber başlığıyla, “Zac üzgün: ‘Milan azimli değildi’” diyor.
       
TUTTOSPORT: “TERİM, ZAC’IN AYAĞINI KAYDIRDI”
       Tuttosport gazetesi, iç sayfadaki başlığında, “Terim, Zac’ın ayağını kaydırdı” diyor. Spottaki ifadelerle, “Chiesa ilk golü attı. Rui Costa da şahaser bir golle skoru 2-0 yaptı. Fiorentina finalde”!
       
FİORENTİNA’NIN RAKİBİ PERŞEMBE GECESİ BELLİ OLACAK
       Mor Menekşelerin, İtalya Kupası’nda final maçını kimle oynacakları ise Perşembe gecesi belli olacak. Udinese mi yoksa Parma mı? Sorunun yanıtı, hangi takımın finale yükseleceğini ortaya çıkaracak olan maç sonucunda netleşecek.
       
GORI: TERİM’İN KALMASINI İSTİYORUM
       Bu arada maç sonrası gazetecilere demeç veren AC Fiorentina Kulübü Başkanı Vittorio Cecchi Gori, “Ben de taraftarlar gibi Terim‘in kalmasını istiyorum. Ondan dolayı taraftarlarla aramda herhangi bir gerginlik yok. Terim ile kötü bir başlangıcımız olmuştu ama barış sağlanabilir. Bunun için de çalışıyoruz” derken, Gori‘nin maç sonrası soyunma odasına inerek, Terim ve futbolcuları kutladığı ve “Çocuklar, bu kupayı kazanmak zorundayız” dediği belirtildi.
       
TERİM FUTBOLCULARI ÖVDÜ
       Öte yandan teknik direktör Fatih Terim de maç sonrası gazetecilere verdiği demeçte oyuncularını överek, “Bu yaşadığım gün inanılmazdı. Takımda hastalıklar, sakatlıklar hepsi arka arkaya geldi. Benimle olup, olanları görmenizi isterdim. Toldo‘nun sorunları vardı. Pierini ve Nuno Gomes hastaydı. Rui Costa sakattı. Nadir bir biçimde maç öncesi futbolcularımın hepsiyle teker teker görüşerek, hayatlarının en iyi maçını oynamalarını istedim. Onlar da bunu gösterdiler” dedi.
       Finale layık bir takım olduklarını vurgulayan Terim, elinde dar bir kadro bulunduğundan ve çok sık maç yaptıklarından dolayı sorunlar yaşadıklarını da kaydetti. Terim, Rui Costa için “Bu yıl dünyanın en iyi futbolcusu seçilecek. Bunu ona daha önce de söylemiştim. ‘Seni kürsüde 1. sıraya oturtacağım‘ demiştim. Şimdi de bunu söylüyorum” diyen Terim, Portekizli oyuncunun tam bir kaptan gibi “dalgalı denizde bile” takımını kurtarmayı bildiğini söyledi.
       AC Milan ile yaptıkları maçı erken final olarak değerlendiren Terim, finalde Udinese veya AC Parma‘nın önemli olmadığını kaydederken, bu zamana kadar olduğu gibi korkmadan atak oynayacaklarını, AC Milan gibi önemli bir rakibi elediklerine göre diğerlerinin kendilerine sorun olmayacağını dile getirdi.
       Türk teknik direktör ayrıca İtalya‘ya geldiği ilk sezonda kupada final oynayacak olmasından dolayı mutlu olduğunu da bildirdi. Terim, 11 Şubat Pazar günü ligde kendi sahalarında yapacakları AC Parma maçıyla ilgili olarak da “Kadromuz maalesef dar. Ama elimdekilerle hareket etmek zorundayım. Zor maç olacak. Belki 1-2 genç oyuncu oynatabilirim“ dedi.
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları