Home page
Haber Menüsü


İçimdeki Çocuk
Eğer kendi çocukluğunuzla yüzleşme şansını elde etseydiniz, ona daha doğrusu kendinize ne tavsiyelerde bulunurdunuz hiç düşündünüz mü?
NTV-MSNBC
    9 Şubat—  Bruce Willis, “The Kid-İçimdeki Çocuk” filminde başrolleri “Altıncı His”te olduğu gibi yine bir çocuk oyuncuyla paylaşıyor. Bu sefer ortada dolaşan ölü insanlar yok ama bir o kadar sıra dışı bir durum söz konusu... Willis’in canlandırdığı Russ Duritz, 8 yaşındaki haliyle karşı karşıya geliyor. Duygusal bir komedi olan “İçimdeki Çocuk”, sinemaseverlerin kendi çocukluklarını ve çocukluk hayallerini bir kez daha hatırlamalarına neden olacak.  

   
 
       
    MSNBC News "İçimdeki Çocuk" için ne dediler?
MSNBC News Bu hafta 2 film başlıyor
MSNBC News Filmler, sinemalar, seanslar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       Russ Duritz (Bruce Willis) maddi durumu iyi olan ve çevresinde saygı gören yakışıklı bir imaj danışmanıdır. Bir mucize sonucunda kendisinin 8 yaşındaki haliyle karşılaşmasına kadar Russ, hayatını sorgulamak gibi bir düşünce içerisinde bulunmaz. Fakat 8 yaşındaki Rusty (Spencer Breslin), ona sadece unutmak için büyük çaba sarf ettiği pek çok anıyı hatırlatmakla kalmaz aynı zamanda çocukluk hayallerinin ne kadar uzağında bir yaşam sürdüğünü fark etmesine de neden olur.
       Tombulluğu, beceriksizliği ve sakarlığı yüzünden sık sık arkadaşları tarafından alaya alındığı yılların tekrar gözlerinin önüne gelmesinden hiç de hoşnut olmayan Russ, kısa sürede Rusty’nin de durumdan pek memnun olmadığını görür. Pilot olma hayaliyle yanıp tutuşan küçük Rusty, gelecekte anlamını bile bilmediği bir mesleği yapacağını, 40 yaşına kadar bekar kalacağını ve bir köpeği bile olmayacağını öğrenince oldukça sinirlenmiştir.
       
       RUSTY’NİN DEĞİŞEN YAŞI
       
       Filmin 37 yaşındaki yönetmeni Jon Turteltaub, çok da uzun olmayan kariyeri boyunca “Cool Runnings”, “While You Were Sleeping”, “Phenomenon” ve “Instinct” gibi dikkat çekici yapımlara imza atmayı başarır. Babası TV dizisi yapımcısı ve senaristi olan Turteltaub, Güney Kaliforniya Üniversitesi Sinema-Televizyon Bölümü’nden 1988 yılında mezun olmuştur.
       

       Filmin senaryosu ilk yazıldığında Russ, kendisinin 10 yaşındaki haliyle karşılaşmaktadır. Fakat daha sonraki görüşmelerde bu yaşın 8’e indirilmesi daha uygun görülür. Yapımcı Christina Steinberg neden böyle bir değişikliğe gerek duyulduğunu şöyle açıklıyor:
       “Çocuk 10 yaşındayken sanki kurban gibi bir havası vardı. Bu yüzden Spencer’ın oynamasından ve yaş sınırının 8’e indirilmesinden memnunum. Çünkü 8 yaşındaki bir çocuk, ona ne söylenirse söylensin, hangi görüşler ileri sürülürse sürülsün halinden memnundur ve kendisini beğenir. Çünkü henüz güvensizlik denilen kavramı tanımamıştır. Yani kendisini bir kurban olarak görmez. Bence bu çok önemli... Eğer tersini yapmış olsaydık belki de filmin başarılı olması söz konusu olmayacaktı.”
       


Jon Turteltaub
       Yönetmen Turteltaub filminin sinemaseverlere iyimser bir mesaj verdiğine inanıyor:
       “İzleyiciye şunu söylüyoruz: Kaç yaşına gelmiş olursanız olun yaşamınızda bir değişiklik yapma kararı verme fırsatınız her zaman vardır. O güne kadar yaptığınız her şeyi doğrusuyla yanlışıyla kabulleneceksiniz ve küçük değişiklikler yapmanın yaşamınızı yeniden yönlendirme anlamına geldiğini bileceksiniz. İnsanlar genelde değişmekten korkarlar. Oysa değişim sonsuz bir süreçtir ve değişme fırsatı her zaman var olacaktır. Asıl sorun ise değişmeye açık olup olmadığınızdır. Bütün yetişkinler çocukluk yıllarına dönme özlemi taşırlar ama bir o kadar da korkarlar. Sanırım hepimizin içinde az da olsa birer Russ ve Rusty var. Bu yüzden de filmi izleyen herkes burada anlatılan öyküyü kendisine yakın bulacak.”


       
       FİLMİN KÜNYESİ

       
       Yönetmen: Jon Turteltaub
       Oyuncular: Bruce Willis, Spencer Breslin, Emily Mortimer, Lily Tomlin, Chi McBride, Jean Smart, Dana Ivey
       Yapımcı: Hunt Lowry, Christina Steinberg, Jon Turteltaub
       Senaryo: Audrey Wells
       Görüntü Yönetmeni: Peter Menzies Jr.
       Müzik: Frank Gari, Marc Shaiman
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları