Home page
Haber Menüsü


Toskay: İsdemir özelleştirme kararı imzada  
Tunca Toskay   Devlet Bakanı Tunca Toskay, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikası’nın özelleştirilmesinin karara bağlandığını, şirketin Ereğli Demir Çelik şirketine devredileceğini açıkladı. Toskay, fiyatlar konusundaki hassasiyetin de devam edeceğini söyledi.

Ankara
NTV-MSNBC
 
   5 Şubat—  Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Tunca Toskay, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikası’nın özelleştirilmesinin karara bağlandığını, şirketin Ereğli Demir Çelik şirketine devredileceğini açıkladı. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı ardından açıklama yapan Tunca Toskay, İsdemir’in özelleştirilmesiyle şirketin ekonomiye kazandırılacağını belirtti.
       Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı’nın imzaya açıldığını söyleyen Toskay, “Beş yılda yaklaşık 1.5 milyon ton yassı mamul üretimi için en az 700 milyon dolar civarında yatırım yapılması, istihdam konusunda en az 6 bin işçiye istihdam garantisi sağlanması, Türkiye’nin yassı mamul ithalatının bu şekilde içerden karşılanması ve Özelleştirme İdaresi’ne yaklaşık, yılda yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yük bindiren İsdemir’in yükünün kamu sektörünün dışına çıkarılması gerçekleştirilecek. Bu şirkette çalışanların yeni kurulacak olan İsdemir’den bedelsiz olarak yüzde 11 oranında hisse devredilmesi gibi oldukça avantajlı şartlar bulunuyor” dedi.
       Toskay, Bakanlar Kurulu’nda ekonomi konusunda görüş alışverişi yapıldığını belirterek, Ocak ayı enflasyon verilerinin son 14 yılın en düşük rakamlarına inmesinin hükümet tarafından olumul karşılandığını söyledi.
       Toskay, “Bakanlar Kurulu’nda kamunun fiyatlar konusundaki hassasiyetinin sürdürülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, çekirdek enflasyon rakamının yüzde 1.7 olarak gerçekleşmesi son derece olumlu olduğu, ekonomik alanda önemli başarılara ulaşıldığı konusunda görüşbirliğine varıldı” dedi. Toskay, bütçede vergilerin faizlere giden payının yüzde 80’lerden yüzde 52’lere indiğini de kaydederek, “Bu durumda bütçemizin faiz üreten bir bütçe olmaktan çıkıp faizleri düşüren bir bütçe haline getirildiği de tespit edildi” dedi.
       Toskay, vergi borçlarını ödeyemeyen mükelleflere kolaylık getiren çalışmanın da Bakanlar Kurulu’nda benimsendiğini söylerken, vergi borçlarına af getirilmesinin düşünülmediğini, ancak taksitlendirmenin uygulanabileceğini söyledi. Toskay, bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı bu konudaki tebliğinin kısa sürede yayınlanacağını da bildirdi.
       
TARIM İÇİN KOMİSYON
       Toskay, tarım sektörünün sorunlarının da Bakanlar Kurulu’nda ele alındığını belirterek, “Tarım kesimi ve çiftçilerimizin bütün sorunları dahil olmak üzere yöneten sektörlerin sorunlarının ivedi değerlendirilerek çözüm bulunması için Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan başkanlığında, Devlet Bakanı Recep Önal, Tunca Toskay, Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Maliye Bakanı Sayın Sümer Oral, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu’ndan oluşan bir komisyon kuruldu. Bu komisyon somut teklifler ve çözümler üreterek Bakanlar Kurulu’na sunacak” dedi.
       
DEPREMZEDELERE YARDIM
       Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Tunca Toskay, Bakanlar Kurulu’nda ayrıca deprem bölgesindeki son durumun bütün ayrıntılarıyla ele alınıp değerlendirildiğini belirtti. Deprem bölgesinde görülen bazı eksiklikler ve yapılan hizmetlerin hızlandırılması bakımından alınması gereken tedbirler üzerinde ayrı ayrı durulduğunu ifade eden Toskay, işyerleri veya konutları hasara uğramış, ölü ve yaralı bulunan ailelere yapılmakta olan aylık yardımın 1 Ocak 2001 tarihinden 31 Mart 2001 tarihine kadar uzatılması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının da imzaya açıldığını ve imzaların hemen hemen tamamlandığını söyledi.
       Toskay, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vergi mükelleflerine sağlanacak kolaylıkların neler olduğuna ilişkin soru üzerine Toskay, ana para ve faizlerin daha makul düzeye indirilmesi suretiyle ana paraların, ana vergi borçlarının, yani matrahın vergi borcunun ödenmesinin taksite bağlanacağını söyledi. Bakan Toskay, soruları cevaplandırırken, kamu kesimi ücret dengesizliği, Telekom’un özelleştirilmesine ilişkin 1 maddelik değişiklik ve Tekel’in özelleştirilmesine ilişkin kararnamenin Bakanlar Kurulu’nun gündemine gelmediğini söyledi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları