Home page
Haber Menüsü


5 Şubat Haftasının CD’leri  
  5 Şubat haftasında ilginç albümler var listemizde. Vizontele, Genghis Blues, Tamiz ve Latin Travels tanıttığımız albümler.

İstanbul
NTV-MSNBC
 
   5 Şubat —  Haftanın albümlerinde gösterime giren Vizontele filminin Kardeş Türküler tarafından yapılan müzikleri, Orta Asya steplerinden San Francisco sokaklarına uzanan bir blues çalışması dikkat çekiyor. Hindistan’dan Akdeniz kıyılarına Doğu ezgilerini rock ve caz tarzında yorumlayan Tamiz bir başka önemli çalışma. Son olarak daha çok modern ve hareketli müziği sevenler için düşünülmüş Latin ezgileri var. 

   
 
       
    MSNBC News Vizontele Filmi hakkında
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 



       
MOĞOLİSTAN SIRTLARINDA BLUES
       
       İlk önce adı insanda merak duygusu uyandırıyor: Genghis Blues. Moğol hükümdar Cengiz’in topraklarındaki acıları, batı ezgileriyle anlatan bir albüm bu. Aynı temadan yola çıkan “Genghis Blues” filminin soundtrack’i. Moğolistan’da gırtlaktan özel bir teknikle şarkı söylenen Tuva yöresine kör bir blues müzisyeninin yaptığı yolculuğu anlatıyor film. Birçok festivalde ödüller kazanan “Genghis Blues”un müziklerini içeren albümde ise blues şarkıcısı ve gitaristi Paul ‘Earthquake’ Pena ve Tuva’nın gırtlak tekniğinin ustası Kongar-ol Ondar’ın imzası var. Albümde şarkıdan şarkıya atladıkça sanki dünya değiştiriyorsunuz. “Alash Hem/The Alash River”da özel gırtlak tekniğiyle söylenmiş bir Moğol şarkısının hemen ardından, “Gonna Move” şarkısında tanıdık blues ezgileri kulağa çarpıyor. Değişik tatlar arayanlar için ilginç bir deneyim olabilir.
       Six Degrees
       



       
LATIN DÜNYASI VE MODERN MÜZİK
       
       Zaman Latin zamanı. Sıcak dans ritimleri en popüler şarkıcılardan tutun da en eskilerin yeniden yorumlanışına kadar kullanılıyor. “Latin Travels” albümü de sıcak esintileri günümüz dans ritimleriyle buluşturan değişik bir albüm. Afro-Küba, Brezilya ve tropikal dünyaların müziklerin ambient, elektronik ve dans müziğinin öğeleriyle harmanlayan bir albüm ve altında önemli isimlerin imzaları: Jazzanovai St. Germain, Fila Brazillia, Suba ve Zuco 103. Latin ve modern müzik severlere...
       Latin Travels/ Six Degrees
       
       
TAMİZ



       
       Hindistan’dan Arap dünyasına, flamencodan yerel ezgilere uzanan bir coğrafyayı, rock ve blues havasıyla bizlere getiriyor Javier Mas, Jordi Rallo. Tablada Jordi Rallo, gitar ve udda Javier Mas CD’deki parçaların düzenlemelerini de yapmışlar. Farklı dünyalar, farklı sesler bu CD’de müzisyenlerin amaçladığı biçimde, farklılıklarını koruyarak ama tek bir dünyanın sesleri olarak bize geliyor. İkiliye bu çalışmada double bass’ta Jordi Gaspar, vurmalı çalgılarda Dimitri Psonis, bambu flütte Shyam Sunder, Fas’tan Mağribli üç müzisyen Abdeljalil, Aziz ve ‘Sheriff’ katkıda bulunmuşlar.
       Tamiz’de yer alan parçalar: Yalulid (Marakaeş’ten bir esinti), Fundao (Portekiz’den), Chicaria, Fi Lilet Samar (Nil’den bir ritm), Blues De Ry (Ry Cooder’ın bir parçasından esinlenme), Iman ve Rosella.
       Mas - Rallo / Harmonea Mundi
       
       

VİZONTELE



       Türkiye’de şimdiye kadar yapılmış en pahalı filmin müzikleri, müzikseverlerce çok sevilen Kardeş Türküler’e ait. İlk kez bir filme müzik yapan grup, bu ilkin altından çok iyi kalkmış. Pek çok filmde uygulanan, sahnelerin etkisini artırmak için kullanılan müziği, Kardeş Türküler burada kendi atmosferini yaratan bir unsur olarak tasarlamışlar. Müzikler, grubun ilk iki çalışmasına paralel olarak Mezopotamya, Anadolu kökenlerine uzanıyor. Özgün bestelerin yanında Karacaoğlan’dan Aşık Mahsuni’den ağıtlar, karşılamalar, halaylar veya bildik bir parçadan uyarlananlar yer alıyor albümde. Şurası kesin ki Kardeş Türküler’i sevenler bu albümü de sevecekler, daha önce onları dinlemeyenler varsa eğer, bu albüm vasıtasıyla onlarla tanışacak ve elbette yine sevecekler.
       Kardeş Türküler, Kalan Müzik
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları