Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 09:04 TS 19 May., 2000
İzmir'de Galatasaray'ın kupa sevincini yaşarken bir av tüfeğinden çıkan saçmalarla ayaklarından yaralanan 4 kişi hastanede tedavi altına alındı.
Yaralılar
Zafer sevinci kana bulandı: 2 ölü
Denizli’de Galatasaray’ın zaferini kutlayanlar arasında çıkan kavgada bıçaklanan bir genç ve Mardin’de küçük bir kız öldü. 2 kişi kalp krizinden yaşamını yitirdi. İstanbul, Afyon, Bursa ve Adana çok sayıda insan yaralandı.
İstanbul
NTV-MSNBC
    19 Mayıs —  Galatasaray’ın UEFA kupa finali ardından, yurtta yaşanan coşku nedeniyle, Denizli’de bir genç bıçaklanarak, Mardin’de evin damında uyuyan 1 yaşındaki bir kız çocuğu alnına kurşun isabet ederek, 2 kişi kalp krizinden öldü. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki kutlamalarda çok sayıda insan maganda kurşunlarıyla yaralandı. Afyon’da da 1’i emniyet görevlisi 2 kişi yaralandı. İstanbul’da 3’ü çocuk 9 kişi yaralandı, bir çocuğun durumu ağır. Şırnak Uludere’de korucular zaferi kalaşnikoflarla kutladı.  

   
 
       
    MSNBC News Türkiye Galatasaray'ı bağrına bastı
MSNBC News Cumhurbaşkanı Sezer zaferi kutladı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
İSTANBUL’DA 9 YARALI
       İstanbul’da, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nda İngiltere’nin Arsenal takımını yenerek şampiyon olmasını havaya ateş açarak kutlamak isteyenler, çeşitli yerlerde toplam 6 kişinin yaralanmasına neden oldu. Galatasaray’ın penaltı atışları sonucu kupayı kazanmasının ardından, güvenlik güçlerine, kent genelinde birçok bölgeden havaya tabanca ve av tüfekleriyle ateş açıldığı yolunda bilgi gelmeye başladı.
Uludere'de maç heyecanı

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki vatandaşlar kupa zaferini kaymakamlığın kurduğu 40 metrekarelik dev ekranda izlediler. Silahlarıyla maç seyretmeye gelenler ilginç görüntüler oluşturdu.
       Bu olaylarda İstanbul Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli, Fatih, Zeytinburnu ve Güngören’de serseri kurşunlarla biri 3 yaşında çocuk toplam 9 kişi yaralanarak, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındılar. Bazı yaralıların kimlikleri ve bulundukları hastaneler şöyle:
       Murat Çimen (29): İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Murat Akyıldız (12): Özel Şafak Hastanesi, Sena Akgün (3): Zeytinburnu Özel Avrasya Hospital, Engin Parlakkılıç (23): Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi, Çetin Bak (34): Haseki Hastanesi ve Deniz Keleş (15): Sultanbeyli Özel Saygı Hastanesi.
       Yaralılardan, başından yaralanan Murat Çimen ve boynundan yaralanan Çetin Bak ile Murat Akyıldız’ın durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
       Kadıköy’de serseri kurşuna hedef olan Peykez Macit, Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne, Bahçelievler’de başından hafif yaralanan Mehtap Ernaz, Büyük Anadolu Hastanesi’ne, yine aynı ilçede yaralanan Hikmet Türksoy ise Hayrunnisa Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.


İzmir'de Galatasaray'ın zaferini ateş ederek kutlamaya kalkan Halil Sağbaş 4 kişiyi yaraladı.
       Yaralılardan Hikmet Türksoy ameliyata alınırken, Mehtap Ernaz ise ayakta gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi.
       Bu arada tüm uyarılara rağmen yer yer silahların patladığı Adana’da 2 Bursa’da da 3 kişi hafif şekilde yaralandı.
       
AFYON’DA 2 YARALI
       Afyon’un Sandıklı ilçesinde, kutlamalar sırasında havaya ateş eden bir gruba müdahale eden emniyet güçleriyle grup arasında çıkan arbedede, 1 komiser yardımcısının ve 1 vatandaşın yaralandığı bildirildi.
       Emniyet güçleri, Belediye Meydanı’nda, Galatasaray’ın UEFA Kupası şampiyonluğunu havaya ateş ederek kutlamak isteyen bir gruba müdahale etti. Müdahale sonucunda çıkan arbedede, arada kalan 1 komiser yardımcısı darp nedeniyle yaralanırken, 40 yaşındaki Metin Dağlı isimli şahıs da kasığına isabet eden kurşunla yaralandı. Dağlı, Sandıklı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


Tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da maç sevinci bazı durumlarda tehlike yarattı.
       Afyon Vali Yardımcısı Ziya Güler, maçtan sonra Sandıklı’da üzücü olaylar meydana geldiğini belirterek, “Kutlama yapan bir grup taraftara, güvenlik güçleri, silah kullanılmaması için müdahale etmiş, çıkan tartışmada bir komiser yardımcısı darp sonucu hafif yaralanmış, 1 vatandaşımız da kasığından vurulmuştur. Her ikisinin de sağlık durumu iyi. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı yürütüyor” dedi.
       
KÜÇÜK YASEMİN KURTARILAMADI
       Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de dün gece geç saatlerde, evin damında yatan 1 yaşındaki Yasemin İpek, Galatasaray’ın UEFA Kupası zaferi için sıkılan kurşunlardan birinin alnına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.
       Mardin’in Kızıltepe ilçesi, Turgut Özal 2222 Sokak 21. No’lu evin damında yatarken, bazı vatandaşların kupa heyecanıyla havaya ateş etmesi sonucu seken kurşunlardan birinin isabet etmesiyle yaralanmıştı. Tedavi için Diyarbakır Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan bir yaşındaki Yasemin İpek,
       kurtarılamadı.
       
KALBİ SEVİNCE DAYANAMADI
       Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, Galatasaray’ın UEFA Kupası finalindeki başarısını kutlayan fanatik taraftar, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
       Hürriyet Mahallesi’nde bulunan evde Galatasaray-Arsenal maçını televizyondan izleyen Ahmet Gürgür (29), maçtan sonra arkadaşlarıyla birlikte kutlama konvoyuna katıldı. Ancak kutlamalar sırasında çok heyecanlanan Gürgür, kalp krizi geçirdi. Arkadaşları tarafından İslahiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gürgür, kurtarılamadı.
       
DENİZLİ’DE BIÇAKLI KAVGA
       Alınan bilgiye göre, Denizli’de maçtan sonra caddelerde oluşan araç konvoyunda yer alan gençler arasında, öne geçme tartışması çıktı. Mimar Sinan Caddesi’ndeki tartışmanın ardından Maliye Sarayı önünde yeniden karşılaşan gruplar, araçlarından inerek kavgaya başladı.
       Kavgada göğsüne bıçak darbesi alan Mustafa Aktürk (22) hayatını kaybederken, yine göğsünden yaralanan Adem Erkavak (22), Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 2 gencin arkadaşı Yasin Yeşilpınar (21) gözaltına alınırken, diğer gruptaki gençlerin kimliklerinin tespit edilmesine çalışıldığı bildirildi.
       Kahramanmaraş’ta, evlerinde maçı izleyen Halil Dilli (24), maçın 90. dakikasının oynandığı sırada kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dilli, kurtarılamadı.
       Malatya’da ise dün gece geç saatlerde, Muharrem Özhan (35), Cengiz Topel Caddesi Üçgen Park’ta, Galatasaray’ın UEFA Kupası zaferi için sıkılan kurşunlardan birinin eline isabet etmesi sonucu yaralandı.
       Bu arada, 16 kişi de, kutlamalar sırasında “meskun mahalde ateş açmak” suçunu işledikleri gerekçesiyle 6 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatlı tabanca, biri ruhsatlı 2 av tüfeği ile gözlem altına alındı.
       
SAMSUN’DA 9 KİŞİ GÖZALTINDA
       Maç sonrasında, tabanca ve av tüfeğiyle ateş eden 9 kişi gözaltına alındı; bir kişi açılan ateş sonucu kazayla yaralandı. Samsun merkez ve ilçelerinde Galatasaray’ın galibiyetini kutlamak için havaya tabanca ve tüfekle rastgele ateş eden 9 kişi, güvenlik güçlerince ele geçirildi. Bu arada, Samsun’un Hürriyet mahallesinde Bayram O. adlı kişi, tabancayla havaya ateş etmek isterken, yanında bulunan arkadaşı Osman Demirel’i ayağından yaraladı. Osman Demir, Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı; olaydan sonra kaçan Bayram O’nun yakalanmasına çalışılıyor.
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları