Home page

Haber Menüsü


Aksu: İhale kuralına göre yapıldı
Futbol Federasyonu Başkanvekili Ata Aksu, “Bu Türk futbolu açısından aşamadır. Büyük bir viraj dönülmüştür. Maçların yayınlanması için hiçbir engel yok” dedi.
İstanbul
AA
31 Ocak— Futbol Federasyonu Başkanvekili ve İhale Komisyonu Başkanı Ata Aksu, ihalenin kuralına uygun olarak yapıldığını söyledi. Federasyonun büyük bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Aksu, “Bu Türk futbolu açısından aşamadır. Büyük bir viraj dönülmüştür. Maçların yayınlanması için hiçbir engel yok” dedi. Ata Aksu, maçların ertelenmeyeceğini de belirterek, “Bundan sonra artık top ihaleyi kazanan kuruluşta. Bu hafta sonunda yayın yapıp yapmayacakları onların bileceği iş” diye konuştu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ata Aksu, ihalenin açılışında yaptığı konuşmada da naklen yayınlar konusunda tedbir kararlarının, önlerine çıkartılan en ciddi engel olduğunu söyledi. Aksu, Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden, ‘Özerk kuruluşların düzenlediği ihalelere karşı tedbir kararı alınamaz’ kararını aldıklarını vurgulayarak, bazı kuruluşların yine başka bir mahkemeden aynı dilekçeyle tedbir kararı almasının ‘Bana yar olmayan başkasına da yar olmasın’ düşüncesine hizmet ettiğini kaydetti.
       
“HABER ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI EYLEMLER”
       Söz konusu girişimlerin, Türk futboluna kaynak akıtma çabaları ve halkın haber alma özgürlüğüne karşı eylemler olduğunu öne süren Aksu, şöyle konuştu:
       “Bu anlamda, tecellisine ve adaletine güvenimizin tam olduğu yargı mensuplarımızın, önlerine gelen ihtilaflarda, olayın toplumsal ve kamusal boyutunu da gözetmeleri, bir hakkın kötüye kullanımına müsaade etmemeleri, haklılığına inandığımız ve yargısal kararlarla da teyid edilen uygulamalarımızın yegane dayanağıdır. Bu nedenle, bugüne kadar uygulamalarımızın yargısal tabanını oluşturan yargı kararlarını veren Türk adaletinin mensuplarına şükranlarımızı arz ederiz. Yine medya kuruluşlarının kendi aralarında sürdürdükleri acımasız rekabeti adliye koridorlarına taşımaları nedeniyle, bu yargısal girişimlerle uğraşırken, bir yandan da bazı köşe yazarlarının art niyetli yazılarıyla oluşan gerçek dışı yayınlar karşısında kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatma çabasındayız.”
       
“OYUNLARA GELMEYECEĞİZ”
       Ata Aksu, medyada bazı kişilerin Futbol Federasyonu ile Devlet Bakanı Fikret Ünlü’yü karşı karşıya getirmek istediklerini, bu kişilerin oyunlarına alet olmayacaklarını söyledi. İlgili kurul sıfatıyla, Bakan Ünlü’nün her türlü talep ve isteklerini yerine getirmeye çalıştıklarını, getirmeye de devam edeceklerini kaydeden Aksu, bunun yanı sıra, özerkliğin daimi bekçisi ve savunucusu olmayı da hiç bir şekilde gözardı etmeyeceklerini ifade etti.
       3813 sayılı yasanın, kendilerine yüklediği görevleri ve yetkileri kanunlar çerçevesinde ve kanuna uygun kullandıklarını, buna devam edeceklerini belirten Aksu, “Fırsatçılık ve polemik yapanlar için ifade ediyorum. Yönetimimizin, yaptığı görevle ilgili veremeyeceği hiç bir hesabı yoktur. Her platformda hesabımızı vermeye, fikren ve vicdanen de hazır olduğumuz bilinmelidir. Özerkliğin karşısında olan, ancak bunu doğrudan ifade edemeyen, bu düşüncelerini şahsımıza ve kurumumuza leke sürerek gerçekleştirmek isteyen kişi ve kuruluşlara da meydan vermeyeceğiz.”
       
“DEKODER SORUNUYLA İLGİLİ YASALAR VAR”
       Dekoder sorunu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Halkımızın söz konusu dekoder sorunu ile ilgili yasa ve merciler varken, sorunun çözümünün kurumumuza yüklenmesinin hiç bir yasal ve mantıksal dayanağı olamaz. Ancak federasyonumuz, sahip olduğu her türlü yasal ve idari yolları, bu sorunun çözümünde ve bundan sonra yaşanmamasında kullanma niyet ve kararlılığındadır. Nitekim, şu an ihalesini yaptığımız satışa ilişkin şartname incelendiğinde, bundan önce yaşadığımız bu sorunu aşabilmek için, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Koruma Genel Müdürlüğü’nün teklif ve önerisi üzerine bir düzenleme yapılmıştır.”
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları