Home page

Haber Menüsü


ata aksu
Naklen yayın ihalesi Atlas Yayıncılık-Digitürk’ün
Naklen yayın ihalesi, teklif verme süresinden 15 dakika sonra teklif veren Atlas Yayıncılık Ticaret AŞ ile kamuoyunda Digitürk olarak bilinen Dijtal Yayın Platformu 465 milyon dolarlık teklifle kazandı.
İstanbul
AA
    31 Ocak—  Futbolda dijital devir başladı. Futbol Federasyonu‘nun İstanbul 4. Levent‘teki merkez binasında yapılan naklen yayın ihalesini, teklif verme süresinden 15 dakika sonra teklif veren Atlas Yayıncılık Ticaret AŞ ile kamuoyunda Digitürk olarak bilinen Dijtal Yayın Platformu 465 milyon dolarlık teklifiyle kazandı. İhaleye teklif veren diğer 3 kuruluşun verdiği tekliflerin şartnameye uygun olmaması nedeniyle iptal edilmesi, Atlas Yayıncılık-Digiturk’ün yayın ihalesini tek başına almasına neden oldu. TeleOn Genel Müdür Ufuk Birkiz ihalenin sonuçlanmadığını, teklifin geç verildiğini ve dijital televizyonların yayın yapmasının kanuna aykırı olduğunu söyledi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Birinci Futbol Ligi maçlarının televizyondan yurtiçi ve yurtdışı naklen yayın hakları ihalesine 4 firma katıldı. Futbol Federasyonu’nun 4. Levent’teki merkez binasında gerçekleştirilen naklen yayın ihalesine katılan 4 firmadan 3’ünün tekliflerinin şartnameye uygun olmadığı açıklandı ve Atlas Yayıncılık ve Dijital Platform’un ihaleyi kazandığını söyledi. Ata Aksu, Atlas Yayıncılık ve Dijital Platform’un (Digitürk) 465 milyon dolarlık teklifinin şartnameye uygun olduğunu ve ihaleyi aldığını bildirdi.
       
Naklen yayın İhalesi Şartnamesi

       İhaleyi kazanan yayıncı kuruluş ile 2 Şubat Cuma günü sözleşme imzalanacak. Bilindiği gibi Birinci Futbol Ligi maçlarının 19 Ocak Cuma günü yapılması gereken TV‘den naklen yayın ihalesi, katılımcıların şartlı sözleşme önerisi vermesi üzerine ertelenmişti. Futbol Federasyonu’nun 3.5 yıllık Birinci Futbol Ligi maçlarının naklen yayın ihalesini kazanan Atlas Yayıncılık ve Digital Platform AŞ. Genel Müdürü Ertan Özertem, karşılaşmaların bu hafta yayınlanmaya başlanacağını söyledi.
       
  DİGİTÜRK VE ATLAS YAYINCILIK
Kamuoyunda Digitürk olarak bilinen Dijital Platform Karamehmet Grubu'na bağlı.
Atlas Yayıncılık, Işık TV'nin de sahibi olan ve MHP Ankara Milletvekili adayı Yunus Doğan'a ait.

3,5 YIL İÇİN 465 MİLYON DOLAR
       Türkiye 1. Futbol Ligi’nin naklen yayın haklarını 3,5 yıl için 465 milyon dolar ödeyerek alan Atlas Yayıncılık-Digitürk yetkilileri, naklen yayınlara hemen başlayacaklarını açıkladılar. Altyapının hazır olduğunu belirten yetkililer, futbolseverlerin en kısa sürede, hatta hafta sonu naklen yayınlara kavuşabileceklerini belirttiler.
       Öte yandan ihalede teklif veren Star TV “Biz ihaleye sembolik olarak katıldık, amacımız bu fiyata bu satışın yapılmayacağını bir kez daha göstermekti” açıklamasını yaptı. Best TV boş teklif verirken, Boyut Prodüksiyon şartlı teklif ve pazarlık usulunü göre teklif verdi. Her 3 kuruluşun da teklifleri şartnameye uygun olmadığı için yayın ihalesine alınmadı. Böylece teklif verme süresinden 15 dakika sonra teklif veren Atlas Yayıncılık-Digitürk ortaklığı tek uygun teklifi veren kuruluş olarak naklen yayın ihalesini kazandı.
       
Federasyon: Star’ın tavrı hoş değil

“BU HAFTA SONU YAYIN YAPILACAK”
       Futbol Federasyonu’nun 3.5 yıllık Birinci Futbol Ligi maçlarının naklen yayın ihalesini kazanan Atlas Yayıncılık ve Digital Platform AŞ. Genel Müdürü Ertan Özertem, karşılaşmaların bu hafta yayınlanmaya başlanacağını söyledi. Naklen yayın ihalesinin ardından Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile birlikte biraraya gelen Atlas Yayıncılık ve Digital Platform AŞ. Genel Müdürü Ertan Özertem, yayın konusunda sıkıntılarının bulunmadığını ve maçların naklen yayınlanacağını ifade etti.
       Öte yandan ihaleyi kaybeden Star Televizyon Hizmetleri’nin yetkilisi Cem Şaşmaz, hukuksal bir prosüdürün başladığını belirterek, “Digital yayınlar konusunda mahkemece alınmış bir tedbir kararı var. 2 Şubat Cuma gününe kadar bu konuda bazı şeyler açığa kavuşabilir” dedi.
       Teleon’un yayın ekipmanlarının hazır olduğunu kaydeden Şaşmaz, “Atlas Yayıncılık ve Digital Platform ile herhangi bir anlaşmanız sözkonusu mu?” şeklindeki soruyu da, “Şu anda böyle bir şey yok. Ancak yayın ihalesinde devir yapılabilir maddesi var. Her türlü teklife açığız. Bizim yayın yapmak için her şeyimiz hazır. Teklif gelmesi halinde neden olmasın” diye konuştu.
       Diğer yandan, yayın ihalesi sırasında Teleon adına ihaleye katılan Ufuk Ekiz, ihaleyi kazanan kuruluşun digital yayın yapacağını ve bunun hukuksal olmadığını söyleyerek itirazda bulundu. Ancak bu itiraz ihale komisyonu tarafından kabul edilmedi.
       
Aksu: İhale kuralına göre yapıldı

ULUSOY: BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIK
       Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, naklen yayın ihalesinin sonuçlanmasının ardından yaptığı konuşmada, yollarına devam ettiklerini ve tarihte görülmemiş başarılara imza attıklarını söyledi. Haluk Ulusoy, halkın kendilerine inancının tam olduğunu ifade ederek, “Benim dönemimde tarihte görülmeyen başarılara imza atıldığını halk biliyor. Bazı kişiler, hakkımızda kötü yazılar yazıyor. Tarih onları da yargılayacak” dedi. Teleon televizyonuna ve Uzan ailesine, Türk futboluna katkılarından dolayı teşekkür eden Ulusoy, yayın ihalesini kazanan kuruluşla, geçmişte Teleon ile olduğu gibi iyi bir diyalog içinde 3.5 yıllık dönemi geçireceklerine inandığını kaydetti.
       Ulusoy, futboldaki naklen yayın havuz sistemini çökertmek isteyenlerin bulunduğunu da öne sürerek, buna karşı yapılan çirkinlikleri kınadıklarını sözlerine ekledi.
       
ÜNLÜ: YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM
       Devlet Bakanı Fikret Ünlü, 1. lig maçlarının televizyondan yayınlanması konusunda “şimdilik” herhangi bir yorumda bulunmayacağını söyledi. Ünlü, Konya’da yaptığı açıklamada, ihale konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını, konuyu Ankara’ya dönünce ayrıntılı olarak inceleyeceğini bildirdi.
       Gerekli incelemeyi yapmadan, olumlu ya da olumsuz bir değerlendirme yapmak istemediğini ifade eden Ünlü, “Yeni ihale hayırlı olsun. İhalenin bedeli konusunda şimdilik yorum yapmak istemiyorum. İnceleme yaptıktan sonra, gerekirse bir değerlendirmede bulunabilirim” dedi.
       Ünlü, Teleon abonesi olanların mağduriyetlerinin giderilip giderilmeyeceği konusundaki bir soruya ise “Şu anda kamuoyuna bir mesaj vermek istemiyorum” yanıtını verdi.
       
İHALEDEN NOTLAR
       Futbol Federasyonu‘nun bugün yaptığı naklen yayın ihalesini kalabalık bir medya grubu izledi.
       Çok sayıda televizyon kuruluşu, Levent‘teki Futbol Federasyonu‘nun binasından naklen yayınlarla haberleri izleyicilerine ulaştırırken, ihalenin yapıldığı yerin oldukça küçük olması nedeniyle basın mensupları zor anlar yaşadı.
       İhaleye katılan Best TV hiçbir teklifte bulunmayarak şaşırttı. Bundan önce yapılan ihalede de şartlı teklifte bulunan Star Televizyonu, bugünkü ihalede de şartlı teklifini yineleyerek, şartnameye uygun olmayan teklifte bulundu.
       İhale komisyonu üyeleri, ihalenin sonuçlanmasının ardından kazanan kuruluşu alkışlayarak kutladılar.
       
RTÜK: KONUYU HUKUKİ YÖNDEN İNCELİYORUZ
       Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Nuri Kayış, futbol maçlarının naklen yayın ihalesini digital bir yayın kuruluşunun kazanması nedeniyle, konuyu hukuki yönden incelediklerini belirterek, “Biz, Futbol Federasyonu‘nu, maç naklen yayınlarını yasal olmayan bir kuruluşa vermeyin diye uyarmıştık“ dedi.
       Kayış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye‘de digital yayının yasal olmadığını ve bu kuruluşlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:
       “Futbol Federasyonu özerk bir kuruluş, bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Ancak biz, federasyonu 11 Ocak‘ta uyardık. Yayın izni almamış, yasal olmayan bir kuruluşa maç naklen yayınlarını vermeyin dedik. Ancak, ihale sonrasında digital yayın yapan bir kuruluşa maç naklen yayınları verildi. Konuyu hukukçularımız inceliyor. Türkiye bir hukuk devleti ve herkes bunun bilincinde olarak hareket etmeli. Şu anda karşımızda çok değişik bir hukuki tablo var.“
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları