Home page

Haber Menüsü


Fatih Terim’e Lazio freni: 1-4  
Salas   Konuk Lazio çok iyi bir oyun ortaya koyduğu maçta, Rui Costa’yı da etkisiz bırakınca, Fiorentina karşısında sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Lütfullah Göktaş / Floransa
NTV-MSNBC
 
   28 Ocak—  Fatih Terim, Fiorentina’nın sahasında ikinci yenilgisini aldı: 1-4. Maça çok iyi hazırlandığı belil olan konuk Lazio karşısında bir hayli etkisiz görünen Mor Menekşeler, defansta az adamla yakalandıklarında yedikleri gollere engel olamadılar. Lazio, Rui Costa’yı etkisiz bırakmayı ve defansta iyi kapanmayı başarınca sahadan galip ayrılan taraf oldu. Fiorentina’da futbolcuların her zamankinden biraz daha durgun oldukları gözlendi. 

   
 
       
    MSNBC News Lazio dersini iyi çalışmıştı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İlk yarıda daha çok pozisyon bulan taraf Fiorentina’ydı. İlk 5 dakikada karşılıklı ataklarla orta saha mücadelesi şeklinde geçtikten sonra, 8. dakikada Fiorentina’nın ilk tehlikeli atağı geldi. Bu dakikada Chiesa ceza sahasının sağ tarafından, ceza sahasına girmeden vurdu, kaleci Peruzzi çok iyi uzandı ve topu kornere çeldi.
       11. dakikada Nuno Gomez, Chiesa’yla verkaça girdi, ceza alanında topla buluştu ama yaptığı aşırtma vuruşu auta gitti.
       26. dakikada Rui Costa ceza alanına güzel girdi, kaleyi sağdan gören bir pozisyonda çok sert ve güzel vurdu, ama kaleci Peruzzi yine başarılıydı.
       33. dakikada Lazio’nun golü geldi. Bu dakikada Fiorentina defansı, topu bir türlü ceza alanının dışına çıkaramadı. Ceza alanının sol tarafında topla buluşan Salas önce ceza alanını kontrol etti, daha sonra sahanın en başarılı isimlerinden Nedved’i gördü. Nedved ceza alanının dışında kaleyi önden gören bir pozisyonda kendine gelen ortayı çok şık bir vuruşla ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi: Fiorentina 0- Lazio 1.
       
Maçın yorumu: Lazio dersini iyi çalışmıştı

       
İSTEKLİ AMA ETKİSİZ
       İkinci yarıya Fiorentina daha hızlı başladı, ama Fiorentina’nın yaptığı istekli ataklar genelde etkisizdi. Bu yarıda biraz daha sinirli görünen Mor Menekşeler, skoru eşitlemek için rakibinin üzerine daha fazla gidince, defans organizasyonunda da çok önemli hatalar yapmaya başladılar.
       46. dakikada Rui Costa yine sağ çaprazdan vurdu, Peruzzi yine başarılıydı.
       48. dakikada Lazio, Fiorintina defansının arkasına çok iyi sarktı. Bu dakikada Salas aldığı uzun topla sağ kanattan ceza alanına girmeden ayağının dışıyla çok güzel ortaladı. Penaltı noktasının önünde topla buluşan Crespo kötü bir kafa vuruşuyla topu auta attı.
       54. dakikada topla buluşan Stankoviç’ti, Fiorentina defansının 2’ye 1 yakalandığı bu pozisyonda pas vermek yerine kötü bir vuruşla topu auta attı.
       56. dakikada Lazio skoru 2-0 yaptı. Yine uzun topla Fiorentina defansının arkasına sarkan Lazio’da, bu kez Nedved topla buluştu. Ceza alanına girerken, topu sağındaki Crespo’ya verdi. Crespo önce önündeki Repka’dan sıyrıldı, daha sonra ise ayağının içiyle topu ağlara gönderdi.
       57. dakikada Rui Costa soldan çizgiye inerken çok güzel ortaladı, Nuno Gomez arka direkte çok boş pozisyonda iyi yere kafayla bıraktı, ama top direkten döndü.
       Fiorentina’da 62. dakikada Bressan yerini Vanoli’ye, 69. dakikada Torricelli yerini Mijatoviç’e bıraktı. Bu dakikadan sonra Fiorintena daha iyi ve daha istekli gibi göründü ama gol atan taraf yine Lazio oldu.
       
FARK AÇILIYOR
       72. dakikada Fiorentina defansının yine az adamla yakalandığı bir pozisyonda, Nedved orta sahanın gerisinden çok iyi bir pas çıkardı. Topla buluşan Crespo ısrarla topu sürdü, ceza alanına girdi, kaybeder gibi olduğu bir pozisyonda Pierini’yi geçti. Önündeki Repka’nın yetişmesine fırsat vermeden topu plaseyle kaleye gönderdi. Direğe çarpan top deplasmanda oynayan Lazio’nun 3. golü olarak ağlara gitti: 0-3.
       Bu dakikadan sonra Lazio sürekli kontrataklarla rakip kalede tehlike yaratan ekipti.
       80. dakikada Fiorentina’nın kazandığı penaltı atışını gole çeviren Chiesa, evsahibi ekibin tek golünü kaydetti: 1-3.
       85. dakikada Lazio’nun dördüncü golü bu kez Salas-Crespo paslaşmasından geldi. Bu dakikada Crespo ceza alanı çizgisinin üzerindeki Salas’ı iyi gördü. Salas topla buluştu, sert bir vuruşla maçın skorunu belirledi: Fiorentina: 1 - Lazio: 4.
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları