Home page
Haber Menüsü


Chris O’Donnell ile söyleşi
 
İngiliz internet sitesi Popcorn, “Dikey Limit” filminin başrol oyuncusu Chris O’Donnell ile bir röportaj yaptı   Chris O'Donnell
Chris O'Donnell, "Dikey Limit"te
 
NTV-MSNBC
18 Ocak —  “Batman”in Robin’i, “Üç Silahşörler”in D’Artagnan’ı Chris O’Donnell... “Dikey Limit/Vertical Limit” filmi için dağcılık dersleri aldı ve binlerce metre yükseklikte rol yaptı. O’Donnell, “Dikey Limit” için “Şimdiye kadar çektiğim en heyecanlı aksiyon filmi” diyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Sizi “Dikey Limit”e çeken neydi?


Chris O'Donnell, filmin çekimlerinde çok zorlandıklarını söylüyor
       
       Heyecan verici bir senaryoydu. Büyük bir aksiyon filmi; iyi bir kadrosu ve dramatik bir hikayesi var. Ayrıca ben bir Martin Campbell (filmin yönetmeni) hayranıyım. Martin’in bu proje için gösterdiği çabadan çok etkilendim.
       
       Filme nasıl hazırlandınız?

       
       Bir ay boyunca Yeni Zelanda’da dağcılık kurslarına katıldım. Dünyanın en iyi dağcılarıyla birlikte, tırmanışta neler yapmam gerektiğini öğrendim. Bir ayın sonunda tam anlamıyla bir dağcı oldum diyemem ama rahat bir tırmanış yapacak kadar alışkanlık kazandım. Dahası, ekipmanlara güvenmeyi ve onları kullanmayı öğrendim.
       
       Daha önce tırmanmış mıydınız?
       
       Çocukken ağaçlara tırmanırdım, ama Chicago’da dağ yok. Chicago’nun kuzeyinde Wilmot adında suni bir dağ var. Zirveden aşağıya kaymak yalnızca 30 saniye sürüyor. Ama Chicago’daki çocuklar için bu dağ demekti.
       
       Cesaretli biri misiniz?

       
       Pek sayılmaz. Tırmanmaya ilk başladığımda, kelimenin tam anlamıyla titriyordum. Ama insanların dağcılığa neden bu kadar bağlandığını anlayabiliyorum; fiziksel bir meydan okuma var ve inanılmaz heyecanlı. Tam bir adrenalin dopingi, muhteşem bir heyecan.
       
       Başka filmleriniz içi ne tip hazırlılar yaptınız?

       
       “Üç Silahşörler/Three Musketeers”deki D’Artagnan rolü için ata binmeyi öğrendim; “Batman”deki Robin rolü için ise trapez kullanmayı.
       
       60 kişilik bir ekip ve 20 tonluk malzemeyle, her gün helikopterle Yeni Zelanda’daki kampınızdan Cook Dağı’na gittiniz. Bu gidişler ve dönüşler hakkında ne düşünüyorsunuz?
       
       Helikopterler, belki de en kötüsüydü çünkü kendimi o araçların içinde rahat hissetmiyorum. Kimi zaman hava rüzgarlı olurdu, dolayısıyla uçuş kötü olurdu. Pilot “Dayanın’ Bunu başarabiliriz” diye bağırırdı ve hemen ardından helikopter sallanmaya başlardı.
       
       Peki çekimler?
       
       Korkutucuydu. Düşündüğümden daha fazla çalıştık. 3 - bin metre yükseklikte, Güney Alpler’de... Donmamak için özel giysiler giyiyorduk; rüzgar insanın içine işliyordu. Hepimizin uyku tulumları vardı. Güvenlik için, film çekmediğimiz zaman bile birbirimiz bağlı duruyorduk.
       
       Dağdaki akrobatik hareketleri neden kendiniz yapmayı tercih ettiniz?
"Dikey Limit", binlerce metre yükseklikte çekildi
       
       Seyirci o kadar zeki oluyor ki, o hareketleri aktör kendisi yapmazsa sanki filmin keyfi kaçıyor. Dolayısıyla yönetmen elinden geldiğince bizi zorladı. Ama riske girecek hiçbir şey yapmadım.
       
       Filmin açılış sahnesi oldukça heyecanlı...
       
       O sahnede dikey olarak düşmemiz gerekiyordu. İp, düşmemi her engellediğinde müthiş bir sarsıntı oluyordu. Belimde eskiden kalma bir sakatlık var, dolayısıyla yanımda röntgen taşıyorum, yeniden sakatlanırım diye.
       
       Hiç düştünüz mü?

       
       Hayır. Oldukça dikkatliydik. Çünkü ayağınız kayıp düştüğünüzde, yere kadar değil, 3 - 4 bin metre yüksekten düşüp duvara çarpıyordunuz. Dolayısıyla ayağımız kaydığında yüreğimiz ağzımıza geliyordu. İplere güveniyordum ama yine de dua etmeyi ihmal etmiyordum.
       
       En çok ne zaman korktunuz?

       
       Havada asılı kaldığım birkaç sahne vardı. Beni tutan kancalar vardı ama yaklaşık bin metre yükseklikte asılı duruyordum. Oynadığım karakter zirveden atlıyordu. O kadar yüksekten aşağı baktınız mı bilmiyorum ama kalbiniz hızla çarpmaya başlıyor. Tüm hayatınız ipleri tutan adamın ellerinde.
       
       Peki sizi çekimlerde tutan neydi?
       
       Çok korktuğumda bana çeklerimi göstermelerini söylüyordum (gülüyor). Bu filmde iyi para aldım.
       
       Filmden memnun musunuz?

       
       Yapması zor bir filmdi, ama tatmin edici oldu. Şimdiye kadar yaptığım en heyecanlı aksiyon filmiydi.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları