Home page
Haber Menüsü


Mesut Yılmaz
 
Yılmaz: Turizmde söz sahibi ülkeyiz
 
Mesut Yılmaz, Türkiye’nin 10 milyona ulaşan turist sayısıyla sektörde sözsahibi ülke olduğunu belirterek, 2001’de turizmdeki atılımın hızlanacağını ifade etti.
 
İstanbul
AA
 
15 Ocak—  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye’nin 10 milyona ulaşan turist sayısıyla sektörde söz sahibi ülke konumuna geldiğini söyledi. Yılmaz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada, “Turizm sektörümüzün 2001 yılında her açıdan yeni bir atılım yaşayacağına inanıyorum” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yılmaz, sektörün sorunlarının yarınki koalisyon liderleri zirvesinde ele alınacağını söylerken, Emekli Sandığı’nın 6 otelinin işletme anlaşmasıyla ilgili duyurunun Maliye Bakanı Sümer Oral tarafından açıklanacağını da belirtti.
       
EMEKLİ SANDIĞI OTELLERİ
       Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Emekli Sandığı’na ait olan Tarabya, Maçka, Efes, Çelikpalas, Stad ve Büyük Ankara Oteli’nin Emekli Sandığı tarafından uluslararası otel zincirlerine modernize edilmesi şartıyla 15 yıllık işletme anlaşmasıyla verilmesi için açılan ihalenin sonuçlandığını, sonuçların önümüzdeki günlerde Maliye Bakanı Sümer Oral tarafından açıklanacağını söyledi.
       Bunun, Türk turizmine ivme kazandıracak önemli bir düzenleme olduğunu dile getiren Yılmaz, ayrıca Turizm Bakanı ve Maliye Bakanı ile geçen hafta yaptıkları toplantıda, 2001 yılı bütçe ödeneklerinin münhasıran turizm sektörü için bu aydan başlayarak serbest bırakılmasını kararlaştırdıklarını bildirdi.
       
TURİZMDE ATILIM DÖNEMİ
       Mesut Yılmaz, Turizm Bakanlığı’nın, turizmde yeni bir atılım döneminin alt yapısını hazırladığını kaydetti. Bunun için bazı yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu dile getiren Yılmaz, otel işletmelerinin, turizm yatırımcılarının ve turizm rehberlerinin yasal düzenlemelerinin olmadığını, Turizm Bakanlığı’nın bunlarla ilgili 2 ayrı örgütlenme modelini içeren bir yasal düzenleme hazırladığını söyledi.
       Yılmaz bu konuyu, yarınki koalisyon liderleri toplantısında ve Perşembe günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında görüşeceklerini belirterek, “Ümit ediyorum, en kısa zamanda Meclis’e intikal ettirip, yasalaşmasını sağlayacağız” dedi. Yılmaz, Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı diğer bir düzenlemeninde “Hizmet Birlikleri Yasası” olduğunu ve bunu da bir an önce çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
       
ÖZEL HAVAYOLU TEŞVİK EDİLMELİ
       Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Türk turizmi için özel havayolu işletmeciliğinin hayati bir önem taşıdığını belirterek, “Türkiye‘de özel havayolu işletmeciliği özel suretle teşvik edilmeli. Bu sektöre vefalı davranılmalı“ dedi.
       Turizm Bakanı Erkan Mumcu, burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl uygulanan tanıtım kampanyası ile piyasa gerçeklerine uygun satın almalar yaptıklarını ve bütün dünyada süreklilik ve ısrar içinde akılda kalıcı bir ülke imajı oluşturma yolunda sağlam adımlar attıklarını belirtti.
       Bu kampanyanın en önemli sonuçlarından birisinin 2000 yılı içinde gerçekleşen sonuçlar olduğunu ifade eden Mumcu, buradaki en önemli zorluğun ise 1999‘un kriz şartlarından sonra 2000 yılını planlayan tur operatörlerinin küçük sezon planlaması yapması olduğunu belirtti.
       Bakan Mumcu, şöyle devam etti: “Türk turizmi için özel havayolu işletmeciliği gerçekten stratejik, hayati derecede bir mesele. Sadece hava taşımacılığının Türk turizmi için ifade ettiği stratejik önemi dolayısıyla özel bir parantez içerisinde ele alınmalı ve özel suretle teşvik edilmeli.
       Mumcu, “Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği“ yasa tasarısına ilişkin bir soru üzerine de, 1,5 yıldan beri sektörün görüşlerini de alarak hazırlanan tasarının herkesin lehine olduğunu ve bunun çıkacağına inandığını belirtti.
       
2010 TURİZM GELİRİ HEDEFİ 35-40 MİLYAR DOLAR
       
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da, verdiği brifingde, 2010 yılında koydukları turizm geliri hedefinin 35-40 milyar dolar olduğunu belirterek, Türkiye‘nin Akdeniz çanağında bunu elde edebilecek güçte olduğunu söyledi.
       Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile birlikte hazırladıkları ve sektörün bütün dertlerine çözüm getirecek, özellikle 1618 sayılı kendi yasaları ile diğer meslek kuruluşlarının yasalarının çok büyük çalışmalardan sonra arzu ettikleri neticeye ulaştığını belirten Ulusoy, bu yasa tasarılarının önümüzdeki günlerde Meclis‘e sevk edileceğini tahmin ettiğini bildirdi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları