Home page

Haber Menüsü


İtalya’da Terim Sokağı
 
Fiorentina’da taraftarların bir sokağa “Via Terim” yazmasıyla gündeme gelen “Terim Sokağı” projesi, Belediye Başkanı’nın olaya sıcak baktığını açıklamasıyla başka boyut kazandı.   terim

 
Floransa
NTV-MSNBC
15 Ocak—  Futbol dünyasında tam anlamıyla bir “Terim Olayı” yaşanıyor. Fiorentina’da taraftarların bir sokağa “Via Terim” yazmasıyla gündeme gelen “Terim Sokağı” projesi, Belediye Başkanı’nın olaya sıcak baktığını açıklamasıyla başka boyut kazandı. Fiorentina kenti Terim’i istediğini açıkça belirtiyor ve topu takımın yönetimine atıyor. Yanlış anlamayın bu olay sadece Türkiye’de ya da İtalya’da değil, futbolla ilgili tüm ülkelerde yaşanıyor. Floransa şehri Terim’e aşık oldu. Zaccheroni’nin yıldızının yavaş yavaş söndüğü Milano da. Dünya devi Real’in kalbi olan Madrid’den de aylardan beri Terim’e teklif yağdığı biliniyor. Real Madrid’in yaptığı teklifin üç yıllık mukavele ve yıllık net 7 milyar İtalyan Lireti maaş (yaklaşık 2 trilyon 250 milyar lira). Barcelona’nın bile Terim’i düşündüğü, fakat henüz bir karara varamadığı, çünkü Fatih Terim’in Fiorentina ile olan görüşmesinin geleceği noktayı görmek istediği belirtiliyor. Fatih Terim’in ise bu tartışmalara verdiği yanıt çok kısa ve net: “Ben özgürüm”.

   
 
       
    MSNBC News Zaccheroni'den Terim'e cevap
MSNBC News İtalyanlar Terim'i göklere çıkardı
MSNBC News "Terim, Zaccheroni'nin ipini çekti"
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

        Fiorentina-Milan karşılaşma öncesi mikrofonlar önünde “Beni istediğiniz zaman çağırın” diyerek yönetime mesaj gönderen Terim’e ise yönetimden cevap yine mikrofonlar ve kameralar önünde geldi: “Terim’in bizi bırakma gibi bir olasılığı yok, onunla iki yıllık bir sözleşmemiz var bunu uzatmayı düşünüyoruz”.
       
KONTRATTAKİ MADDELER
       Buradaki sorun şu: Fatih Terim’in kontratının süresi 30 Haziran’da doluyor ancak, bu süreyi Haziran 2002’ye kadar uzatma yetkisi Fiorentina’nın elinde. Kısacası, şayet Terim anlaşmaya uymazsa, Fiorentina maaş ve uygulanacak program konusunda yeni bir teklif götürebilir ya da Cecchi Gori sorunun giderilmesi için daha yüksek bir makama başvurabilir. Bu konunun nasıl açıklığa kavuşacağı herkesin merak konusu.
       Ama elbette, Cecchi Gori kısa zamanda herşeyi güzellikle halledebilir. Terim’in geleceği ile ilgili ilk netice bu hafta içerisinde belli olacak, tabii bir süredir yapılamayan Gori-Terim toplantısı yapılabilirse. Başkana yakın olan isimler, Terim, İstanbul’dan döndükten sonra Roma’da, muhtemelen Salı günü bir görüşmenin olabileceğini belirtiyorlar. Ne var ki, geleceği hakkında konuşmak için Floransa’dan ayrılmaya hiç niyeti olmadığını belli eden Türk teknik direktör, CNNTÜRK’e verdiği demeçte “Şu anda gelecek sezon için hiç bir takıma bağlı değilim. Ben özgür bir teknik direktörüm” şeklinde konuşuyor.
       Cecchi Gori’nin Fiorentina içindeki sorunların çözülmesinde yardımcı olacağını umduğu iki isim var: Bunlardan ilki takımın eski yöneticilerinden olan Luciano Luca ve şüphesiz Terim’e en yakın yönetici olduğu bilinen Giancarlo Antognoni.
       Pazar günü, Arno manzaralı çatı katında buluşan Başkan ve Genel Müdür Antognoni, futbol piyasasının yanı sıra Terim’i de konuştular. Antognoni, “Terim, Fiorentina’nın teknik direktörü ve kulüp onu elinde tutmak ve memnun etmek için elinden geleni yapacaktır” diyerek Terim’e destek veriyor. Bununla birlikte, Fiorentina, Terim’i gerçekten istiyorsa elini çabuk tutmak zorunda. Çünkü teknik adam günlerini bekleme odasında geçirmekten hoşlanmıyor. O, insanların “kendi bekleme odasına” gelmesine alışkın, hele bir de o odanın bugünlerde oldukça dolu olduğu düşünülürse.
       Bu arada, Collettivo della Fiesole’den (Fiesole Topluluğu) de bir mesaj var: “Terim, değerini gösterdi. Şimdi Cecchi Gori kontratı yenilemeli”.
       
FATİH TERİM CEPHESİ
       
“İtalya’da şampiyonluk gibi bir hedefiniz var mı?” şeklindeki sorulara, hiç düşünmeden “Evet, elbette umudum budur. Dahası, buna inanıyorum. Ben, bunun için buradayım” diyerek yanıt veren Fatih Terim’in ne yapacağı merakla bekleniyor. Fatih Terim’in hırslı ve kazanmayı seven bir teknik direktör olduğu biliniyor. Zaten hayalindeki İtalyan takımınını da şu cümlelerle tanımlıyor teknik adam: “Büyük hedefleri olan, gözlerini yukarıya diken bir kulüp! Herkesin yerinin belli olduğu, yetkililerin her birinin yetki sınırları dahilindeki sorumlulukları üstlendiği bir kulüp! Karar almayı başaran bir kulüp! Karar verenlerin sürekli kösteklenmekle uğraşmak durumunda olmadığı, şahsen riske girerek de olsa aldığı kararları hemen uygulamayı başarabildikleri bir kulüp! Hızla karar vermeyi becerebilen bir kulüp! İnsanlara gerçeği söyleyen; bin liretim var, bununla ancak şunu ya da sadece bunu yapabilirim diyebilme cesaretini gösteren bir kulüp! Benimle birlikte büyük bir projeye soyunmaya hazır olan bir kulüp!”.
       Zaten Fatih Terim Olayı’nın düğümlendiği nokta da bu. Fiorentina Kulübü’ne Terim tarafından sözleşmenin uzatılması için gereken noktaların iletilen “net mesaj”, Gori’nin çok da hoşnut olacağı bir mesaj değil. Cecchi Gori, karakteri gereği kulübün her zaman bir numarası olmaya alışmış biri. Şampiyonluk onun için önemli ama asıl önemli olan ‘çalıştı(rdı)ğı kişilerin’ kendisine saygı göstermesi. Bu nokta onun takımının şampiyonluğundan daha önemli. Fiorentina’nın efsanevi futbolcusu ve süper golcü Battistuta’nın takımdan ayrılırken söylediği “Ben şampiyonluk amacı olan bir takımda oynamak istiyorum artık” sözleri de, bunun en kesin kanıtı. Bakalım Terim de, Battistuta gibi şampiyonluk düşünen bir takıma mı gidecek, yoksa şampiyonluk düşünen bir takım yaratabilmek için Gori’yle sürdürdüğü gizli savaşı sürdürecek mi?
 
       
    MSNBC News "Terim ilk dersini Milan'a verdi"
MSNBC News Fiorentina, Milan'ı ezdi geçti: 4-0
MSNBC News Fatih Terim, Zaccheroni'ye karşı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları