Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 15:00 TS 26 Ara., 2000
Ankara
AA
Liderlerin bayram ve yine yıl mesajları

Siyasi parti liderleri, Ramazan Bayramı ve yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladılar.
DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, Ramazan Bayramı’nın, ulusal birliğin ve toplumsal dayanışma ve huzurunun simgesi olduğunu belirterek, “Tüm insanlığa hakça bir düzenin ve barışın yolunu gösteren İslam dini, gerçek değerine laik Cumhuriyetimizle ulaşmıştır” dedi. Başbakan Ecevit, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Ecevit’in mesajı şöyle:
       “Sevgili yurttaşlarımızın, yurtdışındaki ve Kıbrıs’taki kardeşlerimizin, başka ülkelerdeki soydaşlarımızın ve bütün dünyadaki müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutlarım. Ramazan Bayramı, ulusal birliğimizin ve toplumsal dayanışma ve huzurunun simgesidir. Tüm insanlığa hakça bir düzenin ve barışın yolunu gösteren İslam dini, gerçek değerine laik Cumhuriyetimizle ulaşmıştır. Bu bayramda, aynı zamanda aftan yararlanan onbinlerce yurttaşımız, ailelerine ve dostlarına kavuşmanın mutluluğunu duymaktadır. Ramazan Bayramı vesilesiyle tüm dindaşlarımıza mutluluklar, esenlikler dilerim, sevgiler, saygılar sunarım.”
       MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, “daha iyi işleyen devlet, daha mutlu bir millet, güçlü bir demokrasi ve gelişen bir ekonomi hedeflerini gerçekleştirme azim ve kararlılığında olduklarını” bildirdi. Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayramın Türkiye ve bütün insanlık için huzur ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Bahçeli, Türk milletinin Ramazan ayı boyunca şanlı tarihinin derinliklerinden getirdiği sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerini sergilediğini ifade etti.
       Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:
       “Hepimizin arzusu büyük, çevresinde etkin ve söz sahibi bir Türkiye’nin gerçekleştirilmesidir. 21. yüzyılın önümüzde koyduğu temel çerçeve olan, daha iyi işleyen devlet, daha mutlu bir millet, güçlü bir demokrasi ve gelişen bir ekonomi hedeflerini gerçekleştirmek azim ve kararlılığındayız. Bu düşüncelerle yüce milletimizin, Kıbrıs’taki soydaşlarımızın, Türk dünyasının ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayramın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”
       ANAP Genel Başkanı ve Başbakan yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye’nin uzun zamandır ilk defa kapsamlı bir istikrar programının ikinci aşamasını uygulamaya koyduğunu söyledi. Yılmaz, Ramazan bayramı ve yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sivil demokrasinin güçlenmesini isteyen Yılmaz mesajında şunları kaydetti:
       “Devletin yeniden yapılanması konusunda da ümit verici gelişmeler sağlanmıştır. Bu çerçevede sosyal güvenlik reformu sonuçlandırılmıştır. Geçtiğimiz yıl sonunda Helsinki Zirvesi ile başlayan, bu yıl sonunda ise Nice Zirvesi ile yeni bir safhaya ulaşan AB’ye üyelik sürecimiz bakımından da 2001 yılı hayati öneme sahiptir. Ulusal programımızda 2001 yılına ilişkin olarak belirlenen hedeflere, hiçbir gecikmeye ve gerilemeye mahal vermeksizin ulaşmak mecburiyetindeyiz. Türkiye, uzun zamandır ilk defa, kapsamlı bir istikrar programının ikinci aşamasını uygulamaya sokma imkanı bulmuştur. İstikrar programının 2001 yılı uygulamalarının da başarıyla hayata geçirilmesi, bu zaman kadar söz konusu programın yüküne katlanmak zorunda kalan geniş kitlelere, nispi bir rahatlama ve olumlu gelişmelerin yansımalarından yararlanma imkanı verecektir.”
       CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “işbaşındaki bu hükümet alternatifsiz değildir. En iyi alternatifi de halkımız kendisi yaratacaktır” dedi. Baykal, Ramazan Bayramı ve yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Geride bırakılan yılda büyük sıkıntılar, büyük zorluklar yaşandığını ifade eden Baykal, sorunlara çözümler üretmesi gereken hükümetin, bu sorunları daha da ağırlaştırdığını öne sürdü. Baykal, hükümetin, bir yılın çabalarını, geçen ay yaşanan ciddi ekonomik bunalım ile “neredeyse sıfıra” indirgediğini savundu.
       Geride bırakılan yılın, Türkiye’nin dış ilişkileri açısından da olumsuzluklarla geçtiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Baykal, 2000’de CHP’nin TBMM’deki eksikliğinin Türk ulusunun çoğunluğu tarafından “derinden hissedildiğini” iddia etti. Baykal, mesajını şöyle tamamladı:
       “Bu olumsuz tabloya karşın, ulusumuz yeni yıl için umutsuzluğa kapılmamalıdır. İşbaşındaki bu hükümet alternatifsiz değildir. En iyi alternatifi de halkımızı kendisi yaratacaktır. Tüm yurttaşlarımızın, yurt dışındaki vatandaş ve soydaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı ve yeni yılını en içten duygularla kutluyorum.”
       Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Genel Başkanı İsmet Sezgin, yeni yüzyılda, tarihten gerekli dersler çıkarılarak, demokrasiye, barışa, insanlığın ortak mutluluk ve refahına tüm insanlık olarak her türlü katkıyı verebilmeyi temenni etti. Sezgin, Ramazan Bayramı ve yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 20. yüzyılın, bir taraftan büyük savaşlara, doğal afetlere, acılara sahne olurken, diğer taraftan da büyük buluşlara, teknolojik ilerlemelere, insanın mutluluğu ve refahı yönünde önemli yeniliklere sahne olduğunu kaydetti. Sezgin, şunları kaydetti:
       “Ümit ve temenni ediyorum ki, 2001 yılı Türkiye’nin hasret kaldığı yönetim kadrolarına kavuştuğu, yolsuzlukların , rüşvetin, talanın üstesinden geldiği, çalışanlarına, dul ve yetimlerine insanca yaşam olanaklarının sağlandığı, demokrasinin geliştiği, insana ve çevreye saygının yerleştiği, bilime ve sanata değer ve önem verildiği ve gereken desteklerin sağlandığı, kısacası, hepimizin, milletimizin her ferdinin özlemle beklediği bir yıl olmalıdır.”
       Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı. Ayasofya Müzesi’ndeki “Noel Ayini”ne katılmak üzere Bursa’nın İznik İlçesi’nde bulunan Bartholomeos, burada yayımladığı bayram mesajında, Ramazan Bayramı’nın Müslümanların büyük bayramlarından biri olduğuna dikkati çekti. Müslümanları bugünde kalpten ve dostça selamladıklarını belirten Bartholomeos, mesajında şunları kaydetti:
       “İnsanları yaratan ve onları sevgiyle kucaklayan, Kadir-i Mutlak’ın sizlere, sağlık, başarı, refah ve uzun ömürler ihsan etmesini dileriz. Tanrı, erdem yolunda nurunuz olsun ve kendiniz veya çevreniz için hayırlı her adımınızda sizleri gerçeği ile aydınlatsın. Dileriz, bunca arzulanan barış, insanlar arasında, aile içinde, toplumda, milletler arasında ve tüm dünyada hüküm sürsün. Çünkü sevgi ve olumlu işbirliği, Tanrı katında muteberdir ve O’nun sevgili kulunu tanımlayan özelliktir.”

 

       
    MSNBC News Sezer'in mesajında laiklik vurgusu
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları