Home page
Haber Menüsü


UH-1-H” tipi askeri helikopter, Tatvan-Ahlat karayolunda bulunan Kıyıdüzü köyü yakınında teknik bir arızadan dolayı iniş yapmak isterken düştü ve paramparça oldu.
Helikopter
Helikopter şehitleri için tören
Tatvan-Ahlat karayolunda bulunan Sorgun Kışlasına iniş yapmak isterken henüz belirlenemeyen nedenle belediyeye ait çöplüğe düşen helikopterde şehit olan iki bir üstteğmen ve astsubayıncenazeleri memleketlerine gönderildi.
Bitlis
NTV-MSNBC
    16 Aralık—  Tatvan-Ahlat arasındaki Kıyıdüzü köyü yakınında düşen Tatvan 6. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait helikopterde Pilot Üsteğmen Başar Özer ile Tank Astsubay Erhan Örnekçi şehit oldu. Helikopter kazasında, Pilot Üsteğmen Ziya Kasapoğlu, Piyade Üsteğmen Durmuş Köksoy, Astsubay Mehmet Kökdere, Çavuş Mustafa Bakırcı ile Er Fatih Yağcı, ağır yaralandı. Şehit askerlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bitlis’in Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan subay ve astsubayın cenazeleri, düzenlenen törenden sonra Erzincan’a gönderildi.
       Tatvan-Ahlat arasındaki Kıyıdüzü köyü yakınında, teknik bir arıza nedeniyle düşen helikopterde şehit olan Pilot Üsteğmen Emrullah Başer Özen, Teknisyen Astsubay Çavuş Erhan Örmen için Tatvan Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi.
       Törene, Bitlis Valisi Uğur Boran, 6. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Yokuşoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kurt, Tatvan Kaymakamı A. Yener Erçin, Bitlis Emniyet Müdürü Ekrem Sevindik, üst düzey askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
       Törenden sonra şehitler, helikopterle Erzincan’a gönderildi. Şehit Pilot Özen’ın cenazesi İzmir’e, şehit Astsubay Örmen’in cenazesi ise Ankara’ya götürülecek.
       
YARALILAR’IN DURUMU AĞIR
       Düşen helikopterde yaralanan 5 askerin, Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde tedavileri sürdürülüyor. Tatvan-Ahlat arasındaki Kıyıdüzü köyü yakınında dün düşen Tatvan 6. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait helikopterde yaralanarak Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne sevk edilen Tankçı Üsteğmen Durmuş Köksoy, Pilot Teğmen Ziya Kasapoğlu, Tankçı Astsubay Çavuş Ahmet Gökdere, Tankçı Çavuş Mustafa Bakırcı ve Tankçı Er Fatih Yağcı.
       Yetkililer, yaralıların durumunun ağır olduğunu belirttiler.
       Bu arada Vali Uğur Boran, kaza yerindeki incelemesinden sonra 5 yaralı askeri, Tatvan Askeri Hastanesi’nde ziyaret etti. Birinin durumunun ağır olduğu bildirilen yaralılar, Tatvan Askeri Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
       
KAZA DÜN MEYDANA GELDİ
       Tatvan 6. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan saat 13.30 sıralarında havalanan “UH-1-H” tipi askeri helikopter, Tatvan-Ahlat karayolunda bulunan Kıyıdüzü köyü yakınında teknik bir arızadan dolayı iniş yapmak isterken düştü. Tatvan-Ahlat arasındaki Kıyıdüzü köyü yakınında düşen Tatvan 6. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ait helikopterde Pilot Üsteğmen Başar Özer ile Tank Astsubay Erhan Örnekçi şehit oldu.
       
SEZER’DEN, KIVRIKOĞLU’NA MESAJ
       Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Bitlis’in Tatvan ilçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu iki askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’na, başsağlığı mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Sezer’in mesajı şöyle: “Bitlis’in Tatvan ilçesi yakınlarında bir askeri helikopterimizin düşmesi sonucu Pilot Üsteğmen Başar Özer ile Tank Astsubay Erhan Örnekçi’nin şehit olduğunu, 5 askerimizin de yaralandığını büyük üzüntüyle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor; şehitlerimizin ailelelerine, Ulusumuza ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimize içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”
       
GENELKURMAY, KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
       Genelkurmay Başkanlığı, Tatvan’dan havalanarak saat 13.05’te Ahlat Batısı bölgesinde düşen Kara Kuvvetleri’ne ait helikopterle ilgili olarak açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı’nın konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle: “15 Aralık 2000 tarihinde bir görev için Tatvan’dan havalanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir UH-1 helikopteri, saat 13.05’te Ahlat Batısı bölgesinde düşmüştür.
        Helikopterde bulunan Pilot Üsteğmen Emrullah Başer Özen, Teknisyen Astsubay Çavuş Erhan Örmen, hayatlarını kaybetmişler, Tankçı Üsteğmen Durmuş Köksoy, Pilot Teğmen Ziya Kasapoğlu, Tankçı Astsubay Çavuş Ahmet Gökdere, Tankçı Çavuş Mustafa Bakırcı ve Tankçı Er Fatih Yağcı, yaralı olarak kurtulmuşlardır. Yaralılar, Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne tahliye edilmiş olup, kaza ile ilgili inceleme devam etmektedir.”
       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları