Home page
Haber Menüsü


Sabah Gazetesi el değiştirdi
Sahibi olduğu Etibank’a BDDK tarafından el konulmasından sonra Dinç Bilgin grubunda önemli gelişmeler yaşandı. Sabah grubu, Bir Numara Yayıncılık ve atv’yi çatısı altında bulunduran Medya Holding’in çoğunluk hisseleri el değiştirdi.
İstanbul
NTV
30 Kasım— Dinç Bilgin’in elinde bulundurduğu Medya Holding’in hisseleri, işadamı Mehmet Emin Karamehmet’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı ve 3 şirketin oluşturduğu MTM şirketine satıldı.

   
 
       
    MSNBC News Basında Sabah'ın satışı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Medya Holding hisselerinin satışına ilişkin görüşmeler yaklaşık 5 saat sürdü. Dün akşam saatlerinde tamamlanan satışın ardından bir açıklama yapan Dinç Bilgin satış kararını şu cümlelerle açıkladı:
       “Etibank’ın fona devredilmesi kararından sonra ortaya çıkan tablo, beni, hem bana ve aileme yakışacak, hem de halkımın fazilet beklentilerini cevaplayacak, şerefli ve örnek teşkil edecek bir çözüm bulma mecburiyeti ile karşı karşıya bırakmıştı.”
       105 yıllık gazeteci bir aileden gelen Bilgin, Sabah ve Yeni Binyıl’da yayınlanan açıklamasında, yeni şirketler topluluğunun grubun bankalara olan borçları için sağlam bir muhatap yaratırken kurucusu olduğu yayınların bağımsız yayıncılık görevini sürdürmeleri için de teminat olacağını söyledi.
       Bilgin, açıklamasında, “bu yayınların herbirini lider konuma getiren gazetecilik geleneğinin ben olmadan da korunacağına beslediğim güven, beni hayatımın en elemli gününde teselli ediyor, ister talihsizlik ister başarısızlık deyin, bu duygu beni pişmanlıktan koruyor” ifadesine yer verdi.
Dinç Bilgin’in açıklamasının tam metni

       
YÖNETİM KURULU VE HİSSE DAĞILIMI
       Sabah gazetesinin yeni yönetimi Çukurova Grubu, Park Grubu ve MV Holding’e ait çeşitli şirketlerin kurucusu olduğu MTM Haber Yatırım A.Ş’ye geçti. MTM yönetimi kurulu şu isimlerden oluşuyor: Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, Yönetim Kurulu Başkanvekili Turgay Ciner, yönetim kurulu üyeleri Murat Vargı, Osman Berkmen ve Mehmet Kenan Tekdal. Sabah gazetesi yayın grubu başkanı Zafer Mutlu’nun, medya grup başkanı olarak gazetede kaldığı belirtildi.
       Dinç Bilgin’in Sabah, Yeni Binyıl gazeteleri, dergileri ve atv’deki hisselerini satın alan MTM şirketinin adı ise Mehmet Emin Karamehmet, Turgay Ciner ve Murat Vargı’nın isimlerinin baş harflerinden oluşturuldu.
       Sabah’ın yeni hisse dağılımı da şöyle oldu:
       MTM: Yüzde 19.57
       Turgay Ciner: Yüzde 19.01
       Etibank: Yüzde 15.77
       Diğer: Yüzde 45.65
       
DİNÇ BİLGİN’İN SATILAN ŞİRKETLERİ
       Bir Numara Hearst Yayıncılık A.Ş., Bilgin Yayıncılık A.Ş., Medya Holding A.Ş., Sabah Yayıncılık A.Ş., Birleşik Basın Dağıtım A.Ş., Medya Basın Servisleri ve Ticaret A.Ş., Satel Sabah Televizyon Prodüksiyon A.Ş., Kiss Kanal İstanbul Super Stereo Müzik A.Ş., Basın Yatırımı Hizmetleri Sanayii ve Ticaret A.Ş., Ülke Televizyon Reklam Film Yapım Yayın Pazarlama ve A.Ş., Centron Yüksen Teknoloji ve Basın Hizmetleri A.Ş., Gösteri Film ve Televizyon Programları Yapım Yayın Sinema Tiyatro Müzikal Salonları İşletmesi A.Ş., Bilgin Hava Taşımacılık Ticaret A.Ş., ATV Prodüksiyon Filmcilik ve Reklamcılık A.Ş., Binyıl Yayıncılık ve Tanıtım Ticaret A.Ş., Bilgin Holding A.Ş., Parıltı elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sabah Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş., ATV Haber Ajansı A.Ş., Avrupa Elektronik Yayıncılık A.Ş., Filmcilik Sanayi ve Müşavirlik A.Ş., Stüdyo 1 Televizyon Programcılık A.Ş., Sport İletişim A.Ş., Televizyon ve Reklamcılık Sanayi ve Müşavirlik A.Ş., Medya Ofset Yayıncılık A.Ş., Sabah Haber Ajansı A.Ş., Türkport Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş.
       
YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK
       Bu arada, Medya Holding’den yapılan açıklamada, Medya Holding A.Ş, Bilgin Holding A.Ş ve Medya Sabah Holding A.Ş’de herhangi bir ortaklık ve yönetim değişikliğinin söz konusu olmadığı bildirildi.
       Medya Holding A.Ş’den Borsa’ya gönderilen açıklamaya göre, söz konusu 3 şirket arasında herhangi bir ortaklık ve yönetim değişikliğinin olmadığı belirtildi.
       Bu arada, Sabah Pazarlama A.Ş ve Sabah Yayıncılık A.Ş’den Borsa’ya gönderilen açıklamalara göre, her iki şirketin ortaklık yapısında da herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığı belirtilerek, yönetim kurullarının yeniden teşkil edildiği bildirildi.
       Buna göre, Sabah Pazarlama A.Ş’nin yeni Yönetim Kurulu, Mehmet Bülent Ergin, İbrahim Başol, Naci Övünç, Süleyman Serdar Çaloğlu, Ali Tuğrul Tokgöz ve Mustafa Dinçer’den oluştu.
       Sabah Yayıncılık A.Ş’nin yeni üyeleri ise Mehmet Bülent Ergin, İbrahim Başol, Zafer Mutlu, Ertin Akgüç, Süleyman Serdar Çaloğlu, Bekir İrdem, Ali Tuğrul Tokgöz ve Ayhan Sami Çağatay olarak belirlendi.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları