Home page
Haber Menüsü


 
Bakü’de deprem: 34 ölü
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de dün meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde 34 kişi öldü. İran ve Çin’de de depremler meydana geldi
Bakü
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    26 Kasım—  Başkent Bakü’deki hastane yetkililerinden edinilen bilgilere göre, deprem anında yaşanan panik nedeniyle, birçok kişinin, yerleşim birimlerindeki balkon ve pencerelerden atlayarak yaralandığı kaydedildi. Yaralı sayısı 133 olarak bildirildi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Öte yandan, Azerbaycan’da son 40 yılın en şiddetli depremine tanık olan halk, geceyi sokaklardaki park alanlarında ve boş arazilerde geçirirken, gece boyunca ortalama 3 büyüklüğünde 16 artçı sarsıntının meydana geldi. Depremin ardından en şiddetli artçı sarsıntının 4 büyüklüğünde olduğu belirtildi. Azerbaycan Sismoloji Merkezi, art arda gelen sarsıntıların hissedilmeyecek derecede olduğunu, ancak sabah saatlarinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki artçı şokun yüksek binalarda hissedildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca, artçı şokların devam edebileceği belirtilirken ikinci bir şiddetli sarsıntı beklenmediği kaydedildi. Merkez üssü Bakü’ye 100 kilometre uzaklıkta Hazar denizi açıkları olarak açıklanan depremin, başkent Bakü’nün yanı sıra kıyı şeridinde bulunan kentlerde de hissedildiği ifade edildi.
       
TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDE HAFİF HASAR
       
       Türkiye’nin Bakü Büyükelçilik yetkililerinden edinilen bilgilere göre, elçilik binasında ciddi sayılmayacak hasar meydana geldiği ifade edildi. Yetkililer, başkent Bakü’de yaşayan Türk vatandaşlarının depremden zarar gördüklerine dair bir haber ulaşmadığını belirtti. Azerbaycan gazeteleri, dün akşam TSİ 20.10’da meydana gelen depreme yer verirken, Türkiye’de geçen yıl meydana gelen depremin, dün akşam şok yaşayan Bakü sakinlerinde psikolojik etki yarattığını ve paniğin artmasına sebep olduğunu yazdı.
        Yeni Musavat Gazetesi, “Bakü’de yaşanan deprem, halkın büyük korku yaşamasına neden oldu” başlığıyla duyurduğu haberde, okuyucularına dün akşam deprem sonrası yaşanan olayları aktardı. Gazete, depremin az sayıda can kaybı ile geride bırakıldığını ve büyük bir felaket yaşanmadığını belirterek, geçen yıl Marmara bölgesinde meydana gelen depremde binlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.
       
DOĞALGAZ KESİNTİSİ

       Depremin ardından Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in isteğiyle Başbakanlık binasında toplanan olağanüstü durumlardan sorumlu devlet komisyonu yetkililerinden alınan bilgilere göre, olası bir ikinci sarsıntı nedeniyle başkentin büyük bir bölümünde doğalgazın kesildiği ve bazı kesimlerde çıkan küçük çapta yangınların kısa sürede kontrol altına alındığı ifade edildi. Komisyon yetkilileri, depremin etkili olduğu kentlerle iletişim halinde olduklarını ve olağaünüstü bir durumun söz konusu olmadığını belirtirken, ciddi hasarlı binaların tespit çalışmalarına bugün başlanılacağını kaydetti. Aliyev’in, günün ilerleyen saatlerinde, dün akşam yaşanan deprem dolayısıyla devlet televizyonunda halka hitaben bir konuşma yapması bekleniyor.
       
İRAN DA SALLANIYOR
       İran’da dün yaşanan 3 ayrı depremden sonra bugün erken saatlerde bir deprem daha oldu. Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü, ülkenin batısındaki Hamedan eyaletinin Toyserkan ilinde sabaha karşı 04:46’da (TSİ 03:16) meydana gelen depremin Richter ölçeğine göre 3.6 büyüklüğünde olduğunu bildirdi. İRNA’nın haberine göre, eyalet başkenti Hamedan ilinde de hisedilen deprem can ve mal kaybına yol açmadı.
       Enstitü, Hazar Denizi kıyısındaki Sari ve Enzeli kentlerinde dün meydana gelen depremlerin ise Richter ölçeğine göre 5.9 ve 6.3 büyüklüğünde olduğunu bildirdi. Can kaybına yol açmayan, ancak bazı evlerin duvarlarında çatlaklara neden olan depremler nedeniyle halk paniğe kapılarak sokaklara dökülmüştü. Merkez üssü Hazar Denizi olan deprem, başkent Tahran’ın bazı kesimleri ile Hazar kıyısındaki başka kentlerde de hissedilmişti.
       Bu arada, Çin’in batısında Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem olduğu bildirildi. Yeni Çin haber ajansının bildirdiğine göre, deprem TSİ 04.01’de Pekin’in 1600 kilometre batısındaki Kunlun dağlarında meydana geldi. Dış dünyayla fazla temasları bulunmayan Tibetli ve Moğol çobanların yaşadığı bölgede ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.
       
       
       
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları