Home page
Haber Menüsü


Öğretmenler Günü kutlanıyor  
  “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlamaları çerçevesinde, İstiklal Caddesi’nde “Öğretmenler Yürüyüşü” yapıldı, Cumhuriyet Anıtı’nda da tören düzenlendi.
Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde düzenlenen törende Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerinden Refet Angın'ın elini öperek kutladı.
AA  
   24 Kasım—  Kutlama programı kapsamında bu sabah, Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Fatih ilçelerinden 100’er öğretmen, ilçe milli eğitim müdürlüklerinden birer şube müdürü ve il kutlama komitesi üyeleri, Galatasaray Lisesi’nin bahçesinde toplandılar. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Milli Eğitim Bakanı olarak benim ve hükümetimin 2001 yılı başından itibaren gündemindeki en önemli konu, enflasyonu yenme mücadelesine rağmen, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirme görevidir.
METIN BOSTANCıOĞLU
Milli Eğitim Bakanı
        Grup daha sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz’un ön sırada yer aldığı bir kortej oluşturarak, polis bandosu eşliğinde, İstiklal Caddesi’nden Taksim Cumhuriyet Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende, Beyoğlu Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi’nin gösterisinden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Balıbey, anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Balıbey, Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.
  Yüzyılın Türk eğitimcileri
Ulu Önder Atatürk yüzyılın Türk eğitimcisi seçildi.

        Restorasyon çalışmaları süren Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın dört bir yanının örtülü olması nedeniyle tören boyunca bir öğretmen, elinde Atatürk resmiyle anıtın önünde durdu. Bu arada Ömer Balıbey, gazetecilerin sorusu üzerine, öğretmenlerin de her kamu çalışanı gibi sorunları bulunduğunu ve daha iyi eğitim verebilme çabası içinde olduklarını söyledi.
       
MİLLİ EĞİTİM BAKANI BOSTANCIOĞLU
Refet Angın Cumhurbaşkanı Sezer'e bir rozet taktı.
       Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, öğretmenlerin görevlerini zor şartlarda sürdürdüklerini belirterek, Milli Eğitim Bakanı olarak benim ve hükümetimin 2001 yılı başından itibaren gündemimizdeki en önemli konu, enflasyonu yenme mücadelesine rağmen, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirme görevidir” dedi.
Refet Angın Başbakan Ecevit tarafından da kabul edildi.
        Bostancıoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, İstanbul’dan gelen “Cumhuriyet’e Işık Veren Öğretmenler” ile Ankara’dan ve Türk cumhuriyetlerinden gelen öğretmenleri, Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda kabul etti. Bostancıoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Atatürk’ün başöğretmenlik sıfatını kabul ettiği 24 Kasım 1928’in önemli bir gün olduğunu belirterek, “Atatürk, yurdun dört bir yanında halka, öğretmenlere başöğretmenlik yapmıştır” diye konuştu.
        24 Kasımlar’ın, Atatürk’e ve öğretmenlere minnet ve şükranın sunulduğu, öğretmenlerin sorunlarının dile getirildiği bir gün olduğunu ifade eden Bostancıoğlu, şunları söyledi: “Öğretmenlerimiz, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermeden, kutsal görevlerini Cumhuriyet’in kurulduğu o gündeki heyecanla devam ettirmektedirler. Çocuklarımıza vatan, bayrak ve insan sevgisini aşılamakta, demokrasi ve laikliğin yaşam biçimi olarak benimsenmesini sağlamaktadırlar. Öğretmenler, Cumhuriyet’in ilk günlerinden bugün kadar, yurdun dört bir yanında hep fedakarlık yaparak çalışmışlardır. Zor şartlarda çalışmaya devam etmektedirler. O nedenle Milli Eğitim Bakanı olarak benim ve hükümetimin 2001 yılı başından itibaren gündemindeki en önemli konu, enflasyonu yenme mücadelesine rağmen, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirme görevidir.” Ankara Valisi Yahya Gür de Ulu Önder Atatürk’ün Türk gençliğini öğretmenlere emanet ettiğini hatırlattı. Öğretmenlerin bu kutsal görevi en iyi şekilde yaptıklarını belirten Gür, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması ve aşması için en önemli görevin Türk öğretmenlerine düştüğünü ifade etti. Gür, “Türkiye yakın bir gelecekte dünyada ilk 10 ülke arasına girmeyi hedefliyor. Bunu öğretmenlerimizle yapacağız” dedi.
       
“PLAKETİ DENİZE ATMAYACAĞIM”
       Konuşmaların ardından, Öğretmenler Günü Kutlama Komitesi Başkanı, Müsteşar Yardımcısı Ahmet Erdoğan, günün anısına Bostancıoğlu’na Atatürk’ün büstü bulunan bir plaket sundu. Bostancıoğlu plaketi alırken, “Bu plaketi denize atmayacağım” diye espri yaptı. Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerinden ve Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Refet Angın da İstanbul’dan gelen ve Cumhuriyet’in kurulduğu yıllarda öğretmenlik yapanlardan oluşan “Cumhuriyete Işık Veren Öğretmenler” adına, Bostancıoğlu’na şükran plaketi sundu. Angın, ayrıca, Atatürk’ün Nutuk’u yazarken altını çizdiği ve el yazısından oluşan bir bölümün yer aldığı panoyu da hediye etti.
       
“ERKEN EMEKLİ OLMAYIN”
       Angın, bu sırada yaptığı konuşmada, 24 Kasım’ın öğretmenlerin onurla, gururla kutladıkları bir gün olduğunu vurguladı. Atatürk’ün, “Reisicumhur olmasaydım, maarif vekili olurdum” sözlerini hatırlatan Angın, “Atatürk’ü her an bize güç veren bir başöğretmen olarak içimizde yaşatıyoruz” diye konuştu. 86 yaşında olduğunu belirten Angın, genç meslektaşlarına da şöyle seslendi: “Öğretmen insanı seven ve bu sevgiyle gücünü kaybetmeyen bir varlık. Mesleğinizi, insanı, Atatürk’ü severseniz, işinize gerçekten bağlı olursanız gücünüzü kaybetmezsiniz, yaşlanmazsınız. Ben, meslektaşlarıma ‘erken emekli olmayın’ diyorum.” Ankara Milli Eğitim Müdür Vekili Nihat Alkan da Bostancıoğlu’na bir plaket verdi. Bostancıoğlu plaketi alırken, Ankara’daki tüm okulların bahçesine kendi adına fidan dikilmesini istedi.
       
ÖĞRETMENLERE ALTIN VERİLDİ
        Bostancıoğlu daha sonra Refet Angın, Bafra’da Türkçe öğretmenliğini yapan Hayri Güneş, Milli Eğitim eski bakanlarından Avni Akyol’un eşi Yüksel Akyol ve diğer öğretmenlere, Cumhuriyet’in 75. yılı anısına çıkarılan, birer altın hediye etti. Yüksel Akyol, kabul boyunca sık gözyaşlarına hakim olamadı. Bostancıoğlu’nun Türkçe öğretmeni Güneş, gazetecilerin soruları üzerine “Benim verdiğim işlerin en iyisini yapardı. İnanıyorum ki bugün de en iyisini yapmaktadır” dedi.
       
ANKARA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
       Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Rıza Ercan, öğretmenlerin layık oldukları ekonomik ve sosyal şartlara biran önce kavuşturulmasını istedi. Ercan, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenlerin hayat standardının yükseltilmesi ve eğitim alanında yapılacak reformların, eğitimde kalite ve standartı arttıracağını bildirdi. Atatürk ilke ve ınkılaplarına bağlı, demokrasiyi bir yaşam tarzı haline getirmiş fertleri yetiştirmenin, eğitimin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Ercan, bu hedeflerin yakalanmasının öğretmenlere verilecek imkan oranında artacağını kaydetti.
       
ORGENERAL KILIÇ
       3. Ordu Komutanı Orgeneral Tuncer Kılınç, “Gönül istiyor ki, öğretmenlerimiz çağdaş ülkelerde olduğu gibi bizde de sosyal imkanları iyi olan ve o imkanlar rahatlığında hizmet veren birer insan olsunlar” dedi.
        Orgeneral Kılınç, Erzincan İl Müftülüğü Salonu’nda “Öğretmenler Günü” nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çağdaş ülke olma yolunun, öğretmenlerin yetiştireceği çağdaş öğrencilerden geçeceğini söyledi.
        Öğretmenlerin, Türkiye’nin koşulları nedeniyle bir takım sıkıntılar yaşadıklarının herkes tarafından bilindiğine işaret eden Orgeneral Kılınç, şöyle konuştu: “Öğretmenlerimiz, bu sıkıntılarına rağmen Türkiye’nin en ücra köşesinde çekinmeden hizmet vermektedirler. Gönül istiyor ki, öğretmenlerimiz çağdaş ülkelerde olduğu gibi bizde de sosyal imkanları iyi olan ve o imkanlar rahatlığında hizmet veren birer insan olsunlar.” Düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici de, öğretmenlerin Atatürkçü, laik ve demokratik bir nesil yetiştirme gayesinde olduklarına değinerek, bu gayeyi sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.
       
DEVLET BAKANI YÜKSEL YALOVA
       Devlet Bakanı Yüksel Yalova, “Öğretmenlerin ve eğitimin koşullarının iyileştirilmesiyle gelecekte inşallah alnımız biraz daha açık bir şekilde bu günü kutlarız” dedi. Yalova, İzmir Ticaret Odası’ndaki basın toplantısında, tüm eğitimcilerin öğretmenler gününü kutladı. Eğitimle bir ülkenin geleceğinin çizildiğini belirten Yalova, “Öğretmenlerin ve eğitimin koşullarının iyileştirilmesiyle gelecekte inşallah alnımız biraz daha açık şekilde bu günü kutlarız” dedi.
       Eğitime çok önem verdiğine işaret eden Yalova, özelleştirme kapsamında olan Sümer Holding’e ait gayrimenkulleri üniversitelere tahsis etmekle büyük gurur duyduğunu kaydetti. Yalova, buralarda bundan böyle bilgi üretileceğini ifade ederek, “Türkiye’de bilgiye ve bilime ihtiyaç var” diye konuştu.
       
ÖĞRETMENLER GÜNÜ DAYATILMIŞ BİR GÜN
       Eğitim-Sen Ankara Şubeleri Sözcüsü Hasan Karakaya, Öğretmenler Günü’nün teselli edici boş sözlerle kutlandığını savunarak, “24 Kasım, kamuoyunu ve öğretmen kitlesini yanılsamaya itmek için dayatılmış bir gündür” dedi.
       Karakaya, Kızılay’daki Yeni Karamürsel Mağazası’nın önünde yaptığı açıklamada, “öğretmenler günü dolayısıyla bir kere daha devlet büyüklerinin, balon sözlerle öğretmenliğin ne denli kutsal meslek olduğunu dile getireceklerini” söyledi.
       “Eğitim emekçilerinin ekonomik ve demokratik mücadelelerinin hiçbir evresinde, iradeleri dışında kabul ettirilmeye çalışılan günleri kabul etmediğini” ifade eden Karakaya, şunları kaydetti: “Tarihsel sürecin belirli bir kesitinde, Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesi, kendi tarihselliği içinde anlamlıdır.
       Ama yıllar sonra, 12 Eylül gibi özel bir süreçte bunu ‘Öğretmenler Günü’ olarak dayatmak anlamlı değildir. Hükümetler, öğretmenlerin sorunlarına çare olmadıkları gibi, eğitim sorunlarına karşı yıllardır duyarsız kalmaktadırlar.”
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları