Home page
Haber Menüsü


Canevi: Büyük bir krizde değiliz
TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, piyasadaki tedirginliğin genel trendi bozmayacağını belirterek, “Bir büyük krizin içinde değiliz” dedi.
İstanbul
AA
22 Kasım— Türk Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, bir büyük krizin içinde olunmadığını belirterek, “Bir haftalık piyasa tedirginliğinin genel trendi bozmayacağını düşünüyorum” dedi. Canevi, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Piyasanın aradığı şey, şeffaflık... Türkiye’de rekabet hürriyeti ve eşitliğinin olduğu bir ortamda piyasalar doğru yolu bulacaktır” şeklinde konuştu.

   
 
       
   
MSNBC News Ecevit: Dedikoduya itibar etmeyin
MSNBC News Hazine Müsteşarı: Paniğe gerek yok
MSNBC News Borsada kan kaybı sürüyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  “Ekonomik suça, ekonomik ceza” kavramına ilişkin görüşünün sorulması üzerine Canevi, hukukçu değil, maliyeci olduğunu, onun için bu konulara cevap vermek istemediğini söyledi. Yavuz Canevi, “Öğrencilik dönemlerinden hatırladığım kadarıyla ekonomik suça, ekonomik ceza kavramı vardı. Ama böyle son dakika spesifik bir olay için ortaya atıldığı zaman kafaları biraz karıştırıyor. Bunu daha geniş boyutuyla düşünmek lazım” görüşünü dile getirdi.
       
Piyasaların ateşi söndü, endeks yükseldi

       Canevi, TÜSİAD’ın görüşlerinin hatırlatılması üzerine, kendisinin de TÜSİAD üyesi olduğunu, ancak her TÜSİAD üyesinin değişik fikirleri olabileceğini ifade ederek, “Konuyu bence bu kadar basite indirgememek lazım. Hazırlanan tasarının nasıl bir ekonomik suç tanımladığına, bunun karşılığında nasıl bir ekonomik ceza tanımladığına bakmak lazım. Bunu görmeden görüş belirtmek hatalı olur” şeklinde konuştu.
       
EROZYON DEĞİL, GÜVEN BUNALIMI
       “Bankacılık sektörünün erozyona uğradığına” ilişkin bir soru üzerine de Canevi, şunları kaydetti: “Bu tamamen parantez içerisine alınabilecek bir gelişmedir. ‘Erozyon’ demiyorum ama ona bir sarsıntı, bir güven bunalımı diyebiliriz. Zedelenmesi daha doğru bir tabir. Ama çok çabuk geçecektir. Bir haftalık bir olaydır. Tamamen spekülasyon, fısıltı, dedikoduyla gelişen bir zedelenmedir. Mali sektör, bunlara dayanacak kadar güçlüdür.”
       
Hazine Müsteşarı: Paniğe gerek yok

       Yavuz Canevi, bankaların zararlarına ilişkin görüşlerini açıklarken de, şöyle dedi: “Türkiye’nin milli geliri 400 milyar dolar. Bankacılığın zaten en kabadıyısı 40 milyar dolar. Bunun 25 milyar doları kamu bankalarının görev zararı. Bu rakamları büyütmemek lazım. Türkiye bu aşamada, bunları şeffaf biçimde çözümleyebilirse, büyümeden hallederse verdiği savaşa değer. Yani attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değer.”
       Bir basın mensubunun, batık bankaların iştiraklerini kurtarmanın ekonomiye maliyetinin ne olacağı yönündeki sorusu üzerine, Canevi, reel ekonomide üretim birimlerinin zarar görmesini kimsenin istemeyeceğini belirterek, “Eğer buna bir çözüm bulunabiliyorsa, düşünülen yol o yoldur” dedi.
       
GÜVENİMİZİ ASLA KAYBETMEDİK
       Canevi, çözümün şekli, zamanı ve maliyetinin bilgisi dışında olduğunu ifade ederek, “Burada üretim birimlerinin üzerinde hassasiyetle durulması, onlara bir yakın mercek konulması bence doğru bir yaklaşım. Bütün bu getirilecek çözümlerin rekabet düzenini bozmaması, şeffaflığı zedelememesi ve tüketimin nasıl dağıtılacağını, adaletli bir şekilde düşünülmesi halinde buna kimsenin karşı çıkmaması lazım. Ben karşı çıkmam” dedi.
       TEB’in itibarlı, güvenli ve kendinden emin bir şekilde yoluna devam ettiğini bildiren Canevi, “TEB, pek çok hizmette ve atılımda öncü olmuştur. Biz sektörde güvenimizi hiç bir zaman yitirmedik. Sektörde müşterimizin, bize güvenen insanların da güvenini kaybetmek niyetinde değiliz” dedi.
       Bundan sonraki gelişmelerin piyasa ekonomisinin gerektirdiği şekilde, gönüllü şekilde olacağını kaydeden Canevi, fondaki bankaların elden çıkarılıp çıkarılmayacağına dair bir soru üzerine de “O niyet var. Bilemiyorum piyasa bunu nasıl karşılar. Böyle bir niyetin olması çok önemli” görüşünü bildirdi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları