Home page
Haber Menüsü


Nejat Ergin: Yakında ölüm haberini duyarız
Kamuoyunda “Karagümrük”olarak bilinen çetenin elebaşı Nuri Ergin’in kardeşi Nejat Ergin, devlet ile pazarlık olmayacağını belirterek, “Devlet isterse bunları bitirir. Keşke o insanlar ölmeseydi. Artık bunlara (dur) denilsin” dedi.
AA
Nejat Ergin, kendisinin siyasetle uğraştığını, ayrıca spor camiası içinde bulunduğu belirterek, beş parmağın beşinin bir olmayacağını söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Uşak Cezaevi’nde meydana gelen olaylar nedeniyle moralinin çok bozuk olduğunu, 5 kişinin ölümüne çok üzüldüğünü belirten Ergin, şöyle konuştu:
       “Cezaevindeydim. Yetkililer ile görüştüm. Keşke bu kanlar akmasaydı. Akan kanlara çok yazık. Uşak Valisi Ayhan Çevik’in olayın kansız bitirilmesi için elinden geleni yaptı. Ben olaylara şahidim. Sayın Vali çok babacan bir insan. Bitmesi için Nuriş’e bile yalan söyledim. Hasımlarından dolayı Bilecik Cezaevi sözü verildi. Devlet ile pazarlık olmaz. Rica ettik. Devlet isterse bunlar biter.
       
YAKINDA ÖLÜM HABERİNİ DUYARIZ
       Nejat Ergin, kardeşlerinin İzmir’de de savaştığı, hasım olduğu adamlar bulunduğunu belirterek, “Yakında ölüm haberini duyarız. Huzurlu yaşamak varken bunlar niye? Niçin kan dökülüyor? Bir ülkeyle mi savaşıyoruz. Artık bunlara (dur) denilsin” dedi. 40 yaşında olduğunu ve kendisinin de çocuklarının bulunduğunu ifade eden Ergin, şöyle konuştu: “Nuri Ergin gibilere sahip çıkalım. Onları düzeltelim. Ergin’in bir oğlu var. O da ileride babası gibi mi olsun? Başkaların da oğulları var. Bunlar da birbirini vursun mu? Bu böyle sürsün gitsin mi? Yine söylüyorum. Akan kanlara yazık. Devlet isterse biter. Bu alemde bulunan insanlara sesleniyorum: Artık bu kavgaları bıraksınlar.”
       Uşak Cezaevi’ndeki olaylardan sonra önce Bilecik, ardından da Bergama ve Ödemiş’teki cezaevlerine konulan Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerle ilgili olarak, İzmir’den takviye polis ekiplerinin gönderildiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan’ın talimatıyla Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden 20’şer kişilik 2 grup polis, bu akşam Bergama ve Ödemiş’e gönderildi. Emniyet yetkilileri, takviye ekiplerin “tedbiren” görev yapacaklarını kaydettiler.
       
ERGİN KARDEŞLER, AĞABEYLERİYLE GÖRÜŞEMEDİ
       Kamuoyunda “Karagümrük” olarak bilinen çetenin elebaşı Nuri Ergin’i, Bergama Cezaevi’nde ziyaret etmek isteyen kardeşleri Zeynel ve Soner Ergin’in bu istekleri başsavcılık tarafından reddedildi. Ergin kardeşlerin ağabeyleriyle sabah görüşebileceği bildirildi. İstanbul plakalı iki araçla öğle saatlerinde Bergama’ya gelen Zeynel ve Soner Ergin ile 3 adamı, Bergama girişinde, polis ekiplerince durduruldu. Yapılan kimlik kontrollerinde bu kişilerin Nuri Ergin’in kardeşleri olduğunun anlaşılması üzerine, polis 5 kişiyi gözaltına aldı.
        Hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Bergama Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Zeynel ve Soner Ergin kardeşler ile 3 adamının burada ifadeleri alındı. İzmir’den gelen bir ekip tarafından ifadeleri videoya kaydedilen Ergin kardeşler, 2 saat Emniyet Müdürlüğü’nde kaldıktan sonra, yeniden hastaneye götürüldü. Ergin kardeşler, rapor alındıktan sonra serbest bırakıldılar.
        Ergin kardeşlerin avukatı Hikmet Bora Çarboğa, Zeynel ve Soner Ergin’in, ağabeyleri Nuri Ergin ile görüşmek üzere Bergama’ya geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:
        “Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Berke’ye müracaat ederek ağabeyleriyle görüşme talebinde bulunduk. Bugün aslında cezaevinde görüş günüydü. Ancak savcılık, görüşmenin bugün yapılamayacağını, cezaevinde ziyaretçi sayısının fazla olduğunu, yarın müracaat etmeleri halinde, sabahtan ziyaretin gerçekleşeceğini bildirdiler. Bu arada, Nuri Ergin’in ihtiyaçlarının kantinden karşılandığı, 8 kişilik bir koğuşun boşaltılarak kendisine tahsis edildiği belirtildi.”
        Zeynel ve Soner Ergin kardeşler, avukatları Hikmet Bora Çarboğa ve 3 adamıyla birlikte 2 araçla Bergama’dan ayrıldılar. Ergin kardeşlerin bu geceyi Bergama dışında bir yerde geçirecekleri, yarın sabah ilçeye gelecekleri belirtildi.
       
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları