Home page
Haber Menüsü


Lordlar Kamarası’nda Türkiye düşmanlığı
Merve Kavakçı, Lordlar Kamarası’nın Türk düşmanı üyeleriyle cumhruyeti ve Atatürk’ü hedef aldı.
Londra
AA
3 Kasım— Merve Kavakçı, Türkiye karşıtı görüşleriyle dikkat çeken İngiltere Lordlar Kamarası’nın Müslüman üyesi Lord Ahmed’in davetlisi olarak geldiği Londra’da Türkiye’ye nefret kustu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kavakçı, İngiltere’deki terör örgütü PKK yandaşı politikayı organize eden grubun başındaki Lord Avebury’nin de katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’yi ağır bir dille suçlarken, “duygularının karışık olduğunu” belirtti.
        Kamara’da “bağırılmadan, aşağılanmadan, susturulma tehditleri almadan konuşmaktan mutlu olduğunu” belirten Kavakçı, Türkiye’de bir başörtüsü sorunu yaşandığını, “inanan insanların kütüphanelere, devlet dairelerine ve hatta üniversitelere bile başörtülü oldukları
       için gidemediklerini” öne sürdü.
        Annesi, babası ve öğrencilik yıllarından bahsettikten sonra Fazilet Partisi’nden milletvekili seçilişini ve mazbatasını aldıktan sonra ilk kez TBMM’ye gidişini anlatan Kavakçı, burada yaşanan olaylarla ilgili olarak da Başbakan Bülent Ecevit’i “kendisini haksız olarak dışarı attırmakla” suçladı.
        Kavakçı, bu olayı “iyi düzenlenmiş ve sahnelenmiş bir siyasi linç harekatı” olarak yorumlarken, “yolsuz ekonominin aktörleri tarafından yapıldığını öne sürdüğü bu kampanyanın sadece kendisini değil, ailesi ve yakınlarını da kapsadığını” iddia etti.
       
TSK’YI GİZLİ GÜÇ OLMAKLA İTHAM ETTİ
        Kavakçı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bu olayın ardındaki “gizli güç” olmakla itham ederken, medyayı, iş çevrelerini, politikacıları ve yazarları da “bu oyunun birer parçası” olmakla suçladı.
        Merve Kavakçı, “Türkiye’de sistemin bozuk olduğunu, bunu da ahlaki değerlerdeki eksiklik ve temiz olmayan hükümetlerin yarattığını” öne sürdü.
        9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i de eleştiren Kavakçı, Demirel’in kendisini “ajan provokatör” ilan etmesinden kısa bir süre sonra vatandaşlıktan atıldığını ve TCK’nın 312 ve 169. maddeleri uyarınca hakkında davalar açıldığını belirtti.
        Kavakçı, bütün bunlara rağmen dokunulmazlığı sebebiyle hakkındaki ceza davalarından kurtulduğunu, evlilik yoluyla da kendisine kaybettirilen vatandaşlığını geri aldığını söyledi.
        TBMM’den atılmasının yasal bir temeli bulunmadığını öne süren Kavakçı, “aynı şekilde üniversitelere sırf başörtülü oldukları gerekçesiyle sokulmayan genç kızların durumlarının da yasal bir dayanağı bulunmadığını” savundu.
       
MARTİN LUTHER KİNG BENZETMESİ
        Kavakçı konuşması sırasında Batı ülkelerini de yaşanan acılara seyirci kalmakla ve kendi çıkarlarına göre tavır almakla suçladı.
        Kavakçı konuşmasını tamamlarken, yaşadıklarının acısını içinde taşıdığını, tarihin “özgürlük mücadelesi” verenleri haklı çıkaracağını söyledi. Merve Kaçakçı, burada kendisini Martin Luther King ile de özdeşleştirerek, “mücadelesini onun verdiği mücadeleye” benzetti.
        Kavakçı, salondaki pek çoğu Milli Görüş Teşkilatı’ndan olan dinleyicilerin sorularını yanıtlarken de, vatandaşlıktan atılmasının siyasi bir karar olduğunu, Türkiye’deki elitlerin, diğerlerine ne yapılacağını söyleme ayrıcalığını kendilerinde gördüklerini, bu
       kişilerin demokratikleşme karşıtı olduklarını ve ülkede başörtülü kişilere karşı bir önyargı bulunduğunu iddia etti.
        Kavakçı, bir dinleyicinin Türkiye’nin başörtüsü konusunda “şizofren bir tutum” içinde olduğu görüşüne de katıldığını belirtti.
       
“AZINLIK ÇOĞUNLUĞA BASKI YAPIYOR”
        Toplantıda konuşan Lord Ahmed de Türkiye ile ilgili hiçbir düşmanlık içinde olmadığına dair son günlerde yaptığı konuşmalara rağmen, yine Türkiye karşıtı bilinen tutumunu sürdürdü.
        Türkiye’de 25 bin kız öğrencinin başörtüsü yüzünden okuldan atıldıklarına dair iddiaları hatırlatan Lord Ahmed, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bunun yapıldığına inanmanın mümkün olmadığını belirtti.
        Lord Ahmed, “yüzde 1’lik azınlığın yüzde 99’luk Müslüman çoğunluğun örtünme isteğini bastırdığını” da iddia etti.
        İngiltere’de de dini ayrımcılık bulunduğunu, ancak ülkede sadece yüzde 2’lik bir Müslüman kitlesi bulunmasına rağmen hükümetin bu konuda daha çok adım attığını belirten Lord Ahmed, müdahalelerini daha da ileri götürerek, Merve Kaçakçı’nın halen bir TBMM’nin bir üyesi olduğunu iddia etti.
        Ahmed, bu görüşü cesaretle her zeminde dile getireceğini de belirtirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu Kemalist ilkelere de dil uzattı.
        Ahmed, “Türkiye’nin kendisiyle ilgili olarak yapılan tartışmalara katılabilmesi ve hala 1923 yılında mı yoksa 2000 yılında mı yaşadığına karar vermesi gerektiğini” öne sürdü.
       
“TÜRKİYE’YE AB ZEMİNİNDE BASKI YAPALIM”
        Kamuoyunda terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşme ile tanınan Lord Avebury de, konuşması sırasında Kemalizm’e dil uzattı.
        Lord Avebury, “Türk toplumunun korkularının Kemalizm’in alışkanlıklarından kaynaklandığını” iddia ederken, toplumun bu alışkanlıkları değiştirmek zorunda olduğunu öne sürdü.
        Lord Avebury, Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisine 5 yıl ülkeye girme yasağı koyduğunu da hatırlatırken, bunun PKK yandaşı tavrıyla ilgili olup olmadığını soran bir gazeteciyi de, “Ben Türkiye’de Güneydoğu Anadolu bölgesine bazı ziyaretler yaptım. Ama burada hiçbir rejim
       karşıtıyla biraraya gelmedim. Sadece kırsal kesimde otomobil kullanırken önüme çıkan biri beni durdurdu onunla konuştum” diyerek terör örgütünün elebaşıyla görüştüğünü inkar etti.
        Avebury ayrıca Kavakçı’dan haklarını kazanıp TBMM’ye geri döndüğünde şahsi dostu olan kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana’nın haklarını da korumasını istedi.
        Lord Avebury, konuşması sırasında Türkiye’nin Avrupa İnsan hakları Sözleşmesi de dahil olmak üzere pek çok belgeye imza koyarak Avrupa standartlarına uymayı taahhüt ettiğini belirtirken, Türkiye’nin AB’ye girme aşamasında olduğunu hatırlattı. Avebury, bu aşamada Türkiye’nin AB standartlarına uyması için baskı yapılmasının tam zamanı olduğunu da ileri sürdü.
        Bu arada toplantının bitiminde Lord Avebury’nin Merve Kaçakçı’ya iyi bir avukatı bulunup bulunmadığını, mücadelesinde desteğe ihtiyacı olup olmadığını sorduğu da duyuldu.
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları