Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 18:30 TS 22 May., 2000
Ağca-Papa
Mehmet Ali Ağca, Papa 2. Jean Paul'den af dilemiş ve affı kabul edilmişti.
Ağca: Papa borcumu silsin
Suikastten bu yana “Fatima’nın üçüncü sırrı açıklansın” diyen Ağca, halen cezaevinde affedilmeyi bekliyor.
Lütfullah Göktaş / Roma
    13 Mayıs —  Papa 2. Jean Paul’e 1981 yılında suikast girişiminde bulunmasının ardından ömür boyu hapse mahkum olan ve halen Ancona Cezaevi’nde bulunan Mehmet Ali Ağca, 2000 yılında serbest bırakılmanın veya Türkiye’ye iade edilmenin beklentisi içinde. NTV muhabirinin soruları Mehmet Ali Ağca’ya, kendisini ziyaret için Ancona’da bulunan kardeşi Adnan Ağca tarafından iletildi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
L.Göktaş

       Papa’nın kendisini affettiğini ama serbest kalması konusunda bir adımın atılmadığından şikayet eden Ağca “Papa hazretleri beni affettiğini söylemişti. Artık ciddi bir girişimde bulunmalı. 1 Mayıs’ta geri kalmış ülkelerin borçlarının silinmesini istedi. Diyelim ki beni halen borçlu olarak görüyorlar. Benim borcumu silmeyi düşünmüyorlar mı?” diye sordu.
       Ağca için af veya Türkiye’ye iade talep eden ve halen karara bağlanmayı bekleyen dosyanın akıbeti, artık İtalya’nın yeni Adalet Bakanı Piero Fassino’nun elinde. Olumlu görüş bildirilmesi durumunda, İtalya Cumhurbaşkanı Ciampi tarafından imzalanacak özel bir af kararıyla Ağca serbest kalabilir.
       Ağca, kendisini affettiğini söylemiş olan Papa 2. Jean Paul’den 2000 yılında somut bir girişim bekliyor. Katolikler için dinsel bir anlam içeren ve günahları bağışlama temasının ön planda olduğu “Jübile” yılında Vatikan 9 Temmuz’u mahkumlara ayırdı. Vatikan’ın İtalyan hükümetine 9 Temmuz’da af çağrısı yapması için resmi bir girişim yapıldı.
       Mehmet Ali Ağca, serbest kalması durumunda Türkiye’ye yerleşmekte kararlı olduğunu söylüyor. Ağca, hayattaki en büyük düşünü ise, “ülkeme, milletime ve aileme kavuşmak” cümlesiyle tanımlıyor. Mehmet Ali Ağca’nın Ancona Cezaevi’nden kardeşi Adnan aracılığıyla iletmiş olduğu yanıtlar:
       - Af konusunda bugüne dek pek çok girişimde bulundunuz. Son olarak da İtalyan parlamenterlere seslendiniz. Ama İtalya’dan da Vatikan’dan da somut bir ses çıkmıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Ağca        AĞCA: İtalyan parlamenterlerin sessiz kaldığı doğru değil. Geçen hafta 5 parlamenter benim için girişimde bulundu. Avukatım mektupları bana gösterdi. ‘Bunu ya bırakın ya da iade edin’ diyorlar. Hükümet değişikliği olmasaydı özgür olabilirdim. Vatikan nedense çok sessiz. Papa hazretleri beni affettiğini söylemişti. Artık ciddi bir girişimde bulunmalı. Yoksa affın bir önemi yok mu? 1 Mayıs’ta geri kalmış ülkelerin borçlarının silinmesini istedi. Diyelim ki beni halen borçlu olarak görüyorlar. Benim borcumu silmeyi düşünmüyorlar mı?
       - Abdi İpekçi cinayeti konusunda Türkiye’de size ilişkin halen bazı soru işaretleri var. Bu konuda ne diyorsunuz?
       AĞCA: İpekçi cinayeti artık kapanmış bir mesele! Benim tamamen masum olduğum bir olay. Bu verdiğim son cevap! Bundan sonra, hala bu soruyu soran gazetecilerle görüşmeyeceğim! Ben Türk milletinin bağrından çıkmış bir insanım. Türk milleti beni çok iyi anlıyor. Milletimin çektiği acıları, sıkıntıları, yoksullukları ben de yaşıyorum. Depremzedeler için üzülüyorum. Bunlar beni ülkeme ve milletime daha çok bağlıyor.
       - Bir ara, serbest kaldığınızda ailenizle birlikte ABD’ye yerleşeceğiniz şeklinde haberler çıktı. Planınız nedir?
       AĞCA: Benim düşüncem Türkiye’de yaşamak. Haksızlığa ve zulme uğramış bir vatanım var. ABD’ye gitmemize gerek yok. ABD’ye gelince. Her yıl insan hakları raporu yayınlıyorlar. Benim haklarım göz ardı ediliyor. Raporlarında benim durumuma da değinsinler!
       - Hayatta en büyük düşünüz nedir?
       AĞCA: En büyük düşüm, ülkeme, milletime ve aileme kavuşmak.
       - İtalyanca olarak yazdığınız “La Mia Verita” (Benim Gerçeğim) adlı kitapta, kendinizi ilahi misyona sahip biri olarak tasvir ediyorsunuz. Halen böyle mi düşünüyorsunuz?
       Şunu söyleyeyim. Büyük olaylarda elbette Tanrı misyonu az çok vardır. Allah istemezse yaprak bile düşmez.
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları