Home page
Haber Menüsü


Tantan: Ülkeyi soyanlar zavallı
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, menfaat grupları ile şu anda bir örtülü savaş olduğunu belirterek bu savaştan milletin galip çıkması gerektiğini söyledi.
Ankara
AA
1 Kasım— Tantan, ülkeyi soyanların aslında korkak ve zavallı olduğunu belirterek, “Bu soyguna dur demek zorundayız” diye konuştu. TODAİE Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun açılışında konuşan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ülke nüfusunun hareketliliğinden kaynaklanan göçün çarpık yapılaşmaya neden olduğunu söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Çarpık yapılaşmanın şehir hayatını çekilmez hale getirdiğini belirten Tantan, yerel yönetimler yasa tasarısının çıkmasıyla bir takım sorunların aşılacağını kaydetti. Batıda nitelikle ve halkın ayağına gelen bir hizmet anlayışı olduğunu belirten Tantan, Türkiye’de de altyapı hizmetlerinin devlet politikası olması ve Edirne’den Kars’a kadar altyapı projelerinin hazırlanıp devreye sokulması gerektiğini ifade etti.
       Topluma hareketlilik getirecek kişilerin siyasi yapısına bakılmaksızın hizmette kullanılması gerektiğini belirten Bakan Tantan, sivil toplum kuruluşlarının da devreye sokulmasının önemi üzerinde durdu. Meslek kuruluşlarının hizmet anlayışlarını da eleştiren Bakan Tantan, bu tür yerlerin ideolojik olarak kullanıldığını bildirdi. Tantan, meslek kuruluşlarının ideolojiden arındırılması ve bu tür yerlerin üye ve mensuplarını geliştirmeye yönelik hizmet vermesi gerektiğini kaydetti.
        Menfaat gruplarıyla mücadelenin önemine dikkat çeken Bakan Tantan şunları söyledi: “Hiç kimseye taviz verme şansımız yoktur. Ne kadar halkımızı bilinçlendirip yurttaşlık bilincini yükseltirsek, belli noktalara hakim güç olarak gelmiş, kendi menfaatlerini önde tutan bu oluşumları yok edebilme şansımız daha da süratli olur diye düşünüyoruz. Onun için çalışmalarını bütünüyle topluma yön veren idarecilerimizin klasik anlayışından kurtularak zamanlarını ülkenin menfaatleri doğrultusunda harcamaları, çalışmaları, bize de daha güç verecektir. Çünkü devletin yapısı atıl olmaktan aktif olmaya geçince, teferruattan asıl meseleye döndüğünde yasaları bu milletin menfaatine kullandığında bu işin daha da süratleneceğine inanıyoruz.”
       
TARİH YARGILAMAKTAN KAÇINMAZ
       Bürokrasinin halkın menfaatine yönelik çalışması gerektiğini vurgulayan Bakan Tantan, “Bunu da vermek mecburiyetindeyiz. Vermezseniz size birileri gelir, hakim güç olarak önünde yıllarca ceketlerinizi iliklediğiniz gibi iliklemeye devam edersiniz. Ama tarih sizi asla bir gün yargılamaktan kaçınmaz” dedi. Onun için her şeyin siyasi idareden beklenilmemesi gerektiğini vurgulayan Tantan, 55. Hükümet’in bu açıdan verdiği mücadelenin çok üst boyutlara çıktığını bildirdi. Bu mücadeleye destek verilmesi gerektiğini belirten Tantan, “Bireysel çıkarları artık ortadan kaldırmalıyız. Bunu yapabilecek güç ve iradedeyiz. Çünkü halkın iradesinin önünde durulamaz” dedi.
       Ülkeyi soyanların son derece korkak ve zavallı olduğunu belirten Tantan şunları söyledi: “Bu soyguna dur demek mecburiyetimiz vardır, dur demek durumundayız. Burada kesintisiz ve süreklilik içinde dur diyeceğimize, bu kararlılığımızı göstereceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Ümit ediyorum ki her konuda her alanda yapacağımız çalışmalara vereceğiniz destek bize güç verecektir. Halkımız bize güvensin bize destek versin. Her türlü illegal hareketler, oluşumlar nerede varsa halkımız ellerindeki bilgi ve belgeleri mülki idare amirlerimize savcılarımıza versinler. Bizim kapımız açık bizlere kadar gelsinler. Biz bunların üzerine hukuk çerçevesinde ve adaletli bir şekilde gidiyoruz ve gitmek kararlılığındayız.”
       Kendilerine destek verenlere teşekkür eden İçişleri Bakanı Tantan, bu işle mücadele edenlerin yurttaşlık bilinçleri yüksek olduğu için gecelerini gündüzlerine katarak, az bir ekonomik katkı ile çalıştıklarını kaydetti. Şu anda ülkede örtülü bir savaş olduğunu belirten Tantan şöyle konuştu: “Bu örtülü savaş menfaat gruplarının kendi birliklerinin çözülmemesi, ortaya çıkmaması ve elindeki gücün elden çıkmaması şeklindedir. Bu savaşın galibi mutlaka milletin kendisi olmak durumundadır. Bu örtülü savaşın içindeki menfaat grupları sadece bu ulusun içinde değil uluslararası boyutlara ulaşmış işbirlikçi olarak menfaatleri önde tutan, bayrağı asla düşürmeyen bir oluşum içerisinde olan kimselerden oluşmaktadır. Onun için yapacağımız işler çoktur ve çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Eğer bugünkü soygun düzeni içerisinde bakıldığında, soygun düzenine katkı sağlayan nerede, hangi kurumda, buna katkı sağlamış bürokrat ya da idareci varsa kendi hatasından vazgeçip halkına dönmek durumundadır. Eğer bu hırsızlığı göstermeyenler varsa buna dur demek durumundasınız. Çünkü bu milletin parasıdır, milletin parasını hiç kimse milletin iradesi dışında kullanma şansına sahip değildir. Onun için biz yolsuzluk ekonomisiyle savaşı başlattık. Bu savaş milletimiz için hayırlı olsun.”
       Tantan’ın konuşması davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Sempozyumun ilk oturumunda TODAİ öğretim Üyesi Doç.Dr. Birgül Ayman, “Yerel Yönetimlerde Reform Sorunu” başlıklı bir bildiri sundu. Yerel yönetimlerin personel giderleri ve ayrılan payı detaylı bir şekilde anlatan Ayman Güler, harcamaların yüzde 30-40’nın temizlik hizmetlerine ayrıldığını, temizlik hizmetlerinin özelleştirilmesiyle bu harcamalardan kurtulunabileceğine dair görüşler bulunduğunu kaydetti.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları