Home page
Haber Menüsü


Karahasanoğlu için yakalama emri
Sümerbank soruşturması çerçevesinde bankanın eski yöneticileri Şükrü Karahasanoğlu, İsmail Benli ve Cengiz Biçer hakkında yakalama emri çıkartıldı.
İstanbul
AA
3 Kasım— Sümerbank eski Genel Müdür Yardımcısı Metin Berk, Sümerbank soruşturması kapsamında gözlem altına alındı. Berk, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince Bebek’teki evinde gözlem altına alınarak şubeye getirildi. Sümerbank’ın dış ilişkilerden sorumlu eski Genel Müdür Yardımcısı olduğu öğrenilen Metin Berk’in, halen Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptığı da kaydedildi. Metin Berk’in, Mali Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sümerbank soruşturması çerçevesindese bankanın eski yöneticileri Şükrü Karahasanoğlu, İsmail Benli ve Cengiz Biçer hakkında yakalama emri çıkartıldı. Yönetimi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen Sümerbank’tan usulsüz krediler verilmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma dosyalarını, “görevsizlik kararı” vererek İstanbul DGM’ye gönderdi.
       Sümerbank’tan usulsüz krediler verilmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcılığı, bankanın eski sahibi Hayyam Garipoğlu ile diğer 4 kişinin sorgusunun tamamlanabilmesi için polise 4 gün gözetim süresi verdi.
       Sümerbank’tan usulsüz olarak krediler verilmesiyle ilgili soruşturma yürüten Şişli Cumhuriyet savcıları Altan Günaydın ve Mecit Ceylan, usulsüz kredi verilmesi işleminin “Teşekkül oluşturularak” gerçekleştirildiği kanaatine vardı. Günaydın ve Ceylan, bu nedenle “görevsizlik kararı” vererek, dosyaları, olayın çete boyutuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.
        İstanbul Mali Şube Müdürlüğü yetkilileri, gözlem altında tutulan Sümerbank’ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu, babası Kasım Garipoğlu, bankanın eski yönetim kurulu üyesi ve kredilerden sorumlu genel müdür yardımcısı Burhan Taştan ile Fahri Bahçıvanoğlu ve Ahmet Çalışkan’ın sorgularının tamamlanabilmesi istemiyle Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Başvuru sonrası polise 4 gün gözetim süresi verildi. İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı da Sümerbank’ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu ile bankanın eski yöneticileri hakkında “Bankanın içini boşaltmak amacıyla teşekkül oluşturmak” suçundan soruşturma başlattı. Yeni gözaltılarla birlikte, gözaltındaki bankacıların sayısı 8’e çıktı.
       İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı, yönetimi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen Sümerbank’ın eski sahibi olan ve halen Mali Şube Müdürlüğü’nde gözlem altında bulunan Hayyam Garipoğlu ile bankanın eski yöneticileri hakkında soruşturma açtı.
       Soruşturmanın, “Bankanın içini boşaltmak amacıyla teşekkül oluşturmak” suçundan sürdürüldüğü öğrenildi.
       
SAVCI TALEBİNİ GERİ ÇEKTİ
       Bu arada Şişli Cumhuriyet Savcısı Altan Günaydın, bugün gözaltı işlemi gerçekleşince talebini geri çekti.
       Sümerbank’tan usulsüz olarak krediler verilmesiyle ilgili 2 ayrı soruşturma yürüten Şişli Cumhuriyet Savcısı Altan Günaydın’ın, dün Hayyam Garipoğlu hakkında CMUK’un 104. maddesi uyarınca “Kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunduğu” gerekçesiyle 2 kez, babası Kasım Garipoğlu, bankanın eski yönetim kurulu üyesi ve kredilerden sorumlu genel müdür yardımcısı Burhan Taştan ile Fahri Bahçıvanoğlu ve Ahmet Çalışkan haklarında da birer kez gıyabi tutuklama kararı çıkartılması isteminde bulunduğu Şişli Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, bugün dosyayı incelemeye aldı.
       Ancak Savcı Günaydın, Hayyam Garipoğlu ile adları geçen diğer 4 kişinin İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince gözlem altına alınması üzerine, mahkemeye yeni bir yazı yazarak talebini geri çektiğini bildirdi ve dosyanın iadesini istedi. Bunun üzerine hakim, talebi karara bağlamadan dosyaları savcılığa iade etti.
       
4 YÖNETİCİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
       Bu arada İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, öğleden sonra bankanın eski yöneticilerinden Murat Yüksel, Cem Feridun Yeşil ve Osman Karabayır’ı da gözlem altına aldı.
       İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki merkezine getirilen Yüksel, Yeşil ve Karabayır’ın, Hayyam Garipoğlu’nun da aralarında bulunduğu diğer 5 kişiyle birlikte sorgulanmalarına başlandı.
       
SORUŞTURMA KONULARI
       Şişli Cumhuriyet Savcısı Altan Günaydın’ın soruşturmalardan birini, Sümerbank’tan usulsüz olarak 5 milyon dolar kredi verilmesi oluşturuyor.
       Bu soruşturma kapsamında, bankanın eski sahibi Hayyam Garipoğlu, dün kefaletle serbest bırakılan bankanın eski genel müdürü Cengiz Biçer, bankanın yönetim kurulu eski üyesi ve kredilerden sorumlu eski genel müdür yardımcısı Burhan Taştan ile Ahmet Çalışkan, Osman Karabağ ve Ali Aydın, “Sanık” konumunda bulunuyor.
       Savcı Günaydın’ın yürüttüğü ikinci soruşturmanın konusunu da, Sümerbank’tan, Kasım Garipoğlu’na ait bir şirketin yurtdışındaki banka hesabına 1 milyon 970 bin dolar aktarılması iddiasını kapsıyor.
       Bu soruşturma kapsamında da, Hayyam Garipoğlu, Cengiz Biçer, Kasım Garipoğlu, Fahri Bahçıvanoğlu, Mehmet Aktaş ve Cem Feridun Yeşil, “Sanık” konumunda yer alıyor.
       
GARİPOĞLU SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ
       Sümerbank soruşturması kapsamında gözlem altına alınan bankanın eski sahibi işadamı Hayyam Garipoğlu, babası Kasım Garipoğlu ile bazı eski banka yöneticileri, sağlık kontrolünden geçirildi. Mali Şube Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Hayyam Garipoğlu ve babası ile bankanın eski yöneticileri Ali Aydın, Burhan Taştan, Murat Yüksel, Nizam Garipoğlu, Cem Feridun Yeşil ve Mehmet Aktaş, akşam saatlerinde gizlice garajdan çıkarılarak Vakıf Gureba Hastanesi’ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Hayyam Garipoğlu ile diğer kişiler, daha sonra yeniden şubeye getirildi.
       
       
       
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları