Home page
Haber Menüsü


Yücaoğlu: 10-15 banka yeter
TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, Türkiye’deki mevcut 80 bankanın çok fazla olduğunu ve 10-15 bankanın yeterli olacağını belirtti. Yücaoğlu, kamu ve fona geçmiş bankalar için süratli bir rehabilitasyon programı gerektiğini vurguladı.
İstanbul
ANKA
31 Ekim— TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, Türkiye’deki mevcut 80 bankanın çok fazla oludğunu belirterek, 10-15 kadar bankanın yeterli olacağını bildirdi. Yücaoğlu, bankaların hepsi için süratli bir rehabilitasyon programının gerekliliğine dikkat çekti.

   
 
       
    MSNBC News Temizel'den batık bankalar için özel mahkemeye destek
MSNBC News Sezer: Banka boşaltmaya özel mahkeme gerekebilir
MSNBC News Banka murakkıpları eleştirilere kızdı
MSNBC News TBMM'de bankacılık görüşmesi 7 Kasım'da
MSNBC News Gayrimeşru kazanç için banka alınıyor
MSNBC News Emirdağ: Bankaların devri doğru yaklaşım
MSNBC News Etibank ve Bank Kapital yöneticilerinin mal varlığına tedbir
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yücaoğlu, Hollanda Başbakanı Wim Kok onuruna verilen yemek öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yücaoğlu, Türkiye’nin AB müktesebatına uymak ve yakınlaşmak için 31 ana konunun bulunduğunu belirterek, bu konuların her birinde Türkiye’nin yasal düzenlemelerle yol alması gerektiğini belirtti. Yücaoğlu, Türkiye’nin gündeminin çok yoğun olduğunu ve 2001 yılında ilk etapta siyasi kriterler paralelinde de ekonomik program özellikle de yapısal reformlar kısmının hızlı bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.
       
“KURUL’UN ÇALIŞMALARI MUTLU EDİYOR”
       Yücaoğlu, ağırlıklı olarak bankalar operasyonu konusundaki soruları yanıtladı. Bankacılık Üst Kurulu’nun artık çalışmaya başladığını gördüklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını belirten Yücaoğlu, şöyle dedi:
       “Yalnız işin bankaların kontrol altına alınması konusunda biraz daha perspektifin geniş olması lazım. Yani bize göre devlet bankalarının da aynı kurallar içerisinde değerlendirilmesi, aynı rehabilitasyon kurallarına onların da tabi olması lazımdır. Sonuç olarak devletin elindeki kendi bankaları veya fona geçmiş olan bankaların hepsi içinde süratli bir rehabilatson programı lazımdır. Çünkü bu bankaların devlet elinde kalması devletin üzerindeki yükleri artırmaktadır. Biran evvel rehabilatsonun başlayıp bu bankaların tekrar özelleştirilmesi gerekmektedir. Bazılarında belki konsolidasyon gerekecektir. Dolayısıyla biz esasen bir yandan hukuki sürecin yaşanmasını istiyoruz ama bir yandan da yeniden yapılanmanın gereği olan kararların, düzenlemelerin hayatayite geçmesini istiyoruz.”
       Türkiye’nin bankacılık sisteminde dünya normlarını yavaş yavaş uygulaması gerektiğini vurgulayan Yücaoğlu, böylelikle bu ve benzer olayların yaşanmayacağını söyledi. Yücaoğlu, bankaların sermayelerinin güçlendirilmesi, alacaklarının tahsil edilmesi hem de yapısal olarak onların daha sağlıklı birer mali kurum haline getirilmesi ve tekrar özelleştirilmesinin şart olduğunu kaydetti.
       Yücaoğlu, mevcut sistemde 80 bankanın çok fazla olduğunu, 10-15 bankanın yeterli olacağını dile getirdi. Yücaoğlu, devletin el koymayı düşündüğü başka bankaların olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de bu konuda bilgilerinin olmadığını söyledi.
       Yücaoğlu, “Türkiye’nin bankacılık sektöründe yarattığı bir tablo var. O da yapı olarak, aktifler olarak bu bankaların çok düşük ölçekte kaldığı. Dolayısıyla biran evvel bazı vergi düzenlemeleri ile bankaların süratle birleşebileceği, güç birliği yapabileceği bir ortamın da doğmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
       
“HUKUKİ SÜRECİ BEKLİYORUZ”
       Etibank’ın eski sahibi Dinç Bilgin ve Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu’nun TÜSİAD üyeliğinin düşürülüp düşürülmeyeceği yönündeki bir soru ya da Yücaoğlu, “Hukuki süreç tamamlanmadan hiçbir üyemizin şu veya bu şekilde iş ahlakına karşı geldiğini söyleyebilecek durumda değiliz. Dolayısıyla hukuki süreci bekleyeceğiz” yanıtını verdi.
       
   
MSNBC News Egebank evrakları fabrikada bulundu
MSNBC News Yücaoğlu: Gece gündüz çalışsınlar
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları