Home page
Haber Menüsü


“Maymunlar Cehennemi”ne dönüş
 
Akıllı maymunların ilkel insanlara hükmettiği bir dünyayla tanışmaya hazır mısınız?  
Orijinal filmden bir sahne
 
NTV-MSNBC
22 Ekim—  Franklin J. Schaffner’in 1968 tarihli bilim-kurgu klasiği “Planet of the Apes-Maymunlar Cehennemi”, birkaç yıldır süren çabalardan sonra nihayet tekrar beyazperdeye uyarlanıyor. Bu filmi bilenler bilmeyenlere anlatsın demiyor ve detaylara geçiyoruz.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


Yönetmen Tim Burton
       Pierre Boulle’un romanından uyarlanan 1968 tarihli orijinal filmin konusu kısaca şöyle özetlenebilir: Evrenin ücra köşelerini araştırmaları için uzaya gönderilen bir grup astronot, mekikte oluşan hata sonucu bilinmeyen bir gezegene çakılırlar. Astronotlar, bu bilinmeyen gezegeni keşif gezileri sırasında korkunç olaylara tanık olurlar. Konuşan, düşünen kısaca insan gibi davranan maymunlar kendilerine ait bir medeniyet kurmuşlardır. Olayın en dehşet verici yanı ise bu maymunların, evrimlerini henüz tamamlayamamış ilkel insanlara hükmetmeleri ve onları hunharca katletmeleridir. Maymunların düzenlediği bir av partisi sırasında onlara esir düşen kahramanlarımızdan sadece Charlton Heston’ın canlandırdığı Taylor karakteri bilinci yerinde olarak kurtulur. Filmin geri kalanı Taylor’ın akıllı bir insan olduğunu maymunlara ispat etme çalışmalarını ve bu garip gezegenin sırrını çözme çabalarını anlatır. Filmin finali ise tam anlamıyla şok edici bir gelişmeye sahne olur ama bunu açıklayarak filmin keyfini kaçırmaya gerek yok elbette... “Maymunlar Cehennemi” filminin daha sonra tam dört devamı çevrildi ve iki kez de televizyon serisi olarak uyarlandı.
       
YENİ FİLM, YENİ KAHRAMANLAR


Michael Clarke Duncan
       
       Aslında çekimleri henüz başlama aşamasında olan yeni film için yapımcılar, bunun bir yeniden çevrim değil, bir yeniden yaratma çabası olduğunu söylüyorlar. Adının “The Visitor” (Ziyaretçi) olması düşünülen yeni filmde astronot Taylor ve Cornelius, Zira, Zaius gibi unutulmaz maymun karakterler yer almıyor. Bu film tamamen yeni insan ve maymun kahramanlara sahip olacak. Orijinal filmde ve daha sonraki devam filmlerinde sadece üç tip maymunla karşılaşıyorduk. Barış yanlısı şempanzeler, idareci sınıfı oluşturan orangutanlar ve militarist goriller... Fakat yeni filmde çok daha fazla türle ve çok daha farklı bir maymun medeniyeti ile karşılaşacağımız konusunda uyarılıyoruz. Ünlü makyaj ve efekt ustası Rick Baker, 75 kişilik ekibi ile gecesini gündüzüne katarak çalışıyormuş.


Mark Wahlberg, "Kusursuz Fırtına" filminin bir sahnesinde
       Yeni bir “Planet of the Apes” yapma fikri ilk olarak 1993 yılında ünlü yönetmen Oliver Stone’dan (“Platoon”, “Natural Born Killers”) çıkıyor. Filmin telif haklarını elinde bulunduran 20th Century Fox şirketi projeye yeşil ışık yakıyor. 1994 yılında Arnold Schwarzenegger’in filmin başrolünü için düşünüldüğü açıklanıyor. Aynı yıl Terry Hayes filmin senaryosunu tamamlıyor ama stüdyo bu senaryoyu beğenmiyor. 1995’in ocak ayında Phillip Noyce’un (“Patriot Games”, “Clear and Present Danger”), şubat ayında ise Chris Columbus’un (“Home Alone”, “Mrs. Doubtfire”) yönetmen olacağı açıklanıyor. Columbus yönetmen olursa Macaulay Culkin’in yavru bir şempanzeyi oynayacağı esprileri yapılıyor. James Cameron’un (“Terminator”, “Titanic”) adı muhtemel yapımcı olarak geçiyor. Ama 1995’in sonlarına doğru Columbus ve Cameron yeni projeler için bu filmden vazgeçiyorlar. Daha sonra Roland Emmerich (“Independence Day”, “Godzilla”), Peter Jackson (“Heavenly Creatures”, “Frighteners”) ve tekrar Oliver Stone isimleri gündeme geliyor. Ve tüm bu arayışların sonunda yakın geçmişte olaya Tim Burton (“Batman”, “Mars Attacks”, “Sleepy Hollow”) el koyuyor. Filmin yönetmeni sonunda belirlenmiştir.
Tim Roth

Tim Roth
       Maymunlar dünyasına düşen yeni kahramanı son olarak “Kusursuz Fırtına”da seyrettiğimiz Mark Wahlberg canlandırıyor. “Yeşil Yol” filmiyle yardımcı erkek oyuncu Oscar’ına aday gösterilen Michael Clarke Duncan’ın bir gorili, Tim Roth’un (“Rob Roy”, “Reservoir Dogs”) bir şempanzeyi, Helena Bonham Carter’in (“A Room With A View”) ise bir maymun kraliçeyi canlandıracağı söyleniyor. Bu filmle ilgili gelişmeleri sizlere iletmeye ilerleyen günlerde de devam edeceğiz.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları