Home page
Haber Menüsü


POAŞ’ta 1200 kişi işten çıkarılıyor
Petrol Ofisi’nde 1200 çalışanın, işine 18 Ekim itibariyle son veriliyor.
Ankara
ANKA
17 Ekim— Petrol Ofisi’nde çalışan 1200 işçinin yarından itibaren işlerine son verileceği bildirildi. İşten çıkarma kararının duyulmasının ardından çalışanlar, Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü önünde toplanarak karara tepki gösterdiler.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, özelleştirme sonrası büyük bir tasfiye hareketiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.
       Sendikalarına üye toplam işçi sayısının 2 bin 200 olduğunu belirten Öztaşkın, işlerine son verilecek üyelerin, tüm sendikalı işçilerin yüzde 50’sinden fazlasını oluşturduğunu kaydetti.
       İşlerine son verilmesi kararlaştırılan 1200 işçiden 800’ünün henüz emekliliğinin gelmediğine dikkati çeken Öztaşkın, “İşsizler ordusu giderek büyüyor” dedi.
       Öztaşkın, daha önce de 2 bin 500 sözleşmeli personelin yerlerinin değiştirildiğini anlatarak, “Özelleştirmeden bu yana Petrol Ofisi’nden 3 bin 700 kişi ayıklanmış oluyor” diye konuştu.
       
‘YENİDEN YAPILANMA’
       
Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Müdürü Levent Şimşek, “POAŞ’tan işçi çıkarımına ilişkin gerekçelerinin birkaç aydan bu yana aktarıldığını, sendikanın da bunu bildiğini” söyledi.
       POAŞ’ta toplam 4 bin personel olduğunu söyleyen Şimşek, şöyle devam etti: “4 bin personelin 2 bini Emekli Sandığı’na tabi personel. Emekli Sandığı’na tabi personelden özelleştirme sonrasında görevlerine ihtiyaç duyduğumuz, bize katkı sağlayacak 220 kişi POAŞ’ta görev alacak. Diğerleri kamuya transfer olacak.”
       POAŞ’ta “sendikalı işçi” statüsünde 2 bin 200 çalışanın olduğunu söyleyen Şimşek, POAŞ’ın özelleştirme sonrasında yeniden yapılanma sürecinde olduğunu bildirdi.
       Şimşek, işten çıkarılma ve kamuya transfer olacakların da eklenmesi halinde POAŞ kadrosunun 1200-1300 kişiye ineceğini söyledi.
       
TÜRK İŞ TEN DESTEK
       
POAŞ’ın özelleştirilmesiyle 2 bin 200 Petrol-İş üyesinden bin 200’ünün işten çıkarılmasına Türk-İş tepki gösterdi. Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, işçilere “Ne pahasına olursa olsun, sizin yanınızdayız. Gerekirse iş yerlerinde sabaha kadar da otururuz” dedi.
       POAŞ’ın işçileri işten çıkarma kararı alması üzerine Petrol-İş Sendikası yöneticileri ile Türk-İş Genel Merkezi’ne geldiler. İşçileri karşılayan Genel Başkan Bayram Meral, burada bir konuşma yaptı. Meral, işçilere “Sendikanızın koyduğu tavrı destekleyin” çağrısında bulunurken, “Bankaları dolandırmıyoruz. Alınterimizin karşılığını almak istiyoruz.
       Sinir sistemi diye bir şey kalmadı. Her gün bir olumsuzlukla karşı karşıyayız, yılmadık, gerekirse sizinle işyerlerinde sabaha kadar otuturuz. Çünkü bu bir ekmek kavgası” dedi. Özelleştirme ile yıllardır mücadele ettiklerini belirten Meral, POAŞ’ta uygulanan özelleştirme olmadığını ifade etti.
       “Kim iktidara diyorsak patronların safına geçiyor” diyen Meral, siyasi partilarin meydanlarda kendilerine söz verdiklerini fakat hükümet olduklarında rantiyecilerle kol kola gezdiklerini söyledi. Ekonomiyi medya ile IMF ve Dünya Bankası’nın yönettiğini söyleyen Meral, işlerinin zor olduğunun fakat yılmayacaklarını ifade etti. Meral, yarın Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile görüşeceklerini ve soruna çözüm arayacaklarını kaydetti.
       
İŞÇİLER EYLEMDE
       Bu arada, işçiler POAŞ’a ait işyerlerini terketmeme eylemi başlattılar. POAŞ’a ait işyerlerinde çalışan Petrol-İş Sendikası’na üye 2 bin 200 işçi, yönetimin aldığı işten çıkarma kararını protesto ederek, saat 17.00’den itibaren işyerini terk etmeme eylemi başlattı. Sendika yetkilileri, eylemlerinin ne kadar süreceğinin henüz belli olmadığını, eylem süresince POAŞ’ın madeni yağ ve akaryakıt satışlarının da durdurulacağını kaydettiler.
       Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İskender Büyükçolak, “Bin 200 işçinin işten çıkarma kararı bizleri çileden çıkardı. Bunun üzerine sendikamız POAŞ’ın tüm işyerlerinde işyerini terk etmeme ve satışı durdurma kararı aldı” dedi.
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları