Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 13:07 TS 4 Eki., 2000

Yaşam Boyu Onur Ödülleri
 
 
Altın Portakal’ın ilk ödülleri verildi  
Festivalin bu yılki ilk ödül töreninde, ünlü oyuncular ve dünün çocuk yıldızları sanatın onuruna verilen ödüllerine kavuştular  
   
Antalya
AA
 
    4 Ekim —  37. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 3’üncü gününde Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi’ni dolduran yaklaşık 4 bin kişi, sinema sanatı ve Yeşilçam yıldızlarıyla birarada olmanın keyfini yaşadı. Aykut Oray ve Açelya Akkoyun’un sunduğu gecenin ilk töreninde dünün çocuk yıldızları Halit Akçatepe, Parla Şenol (Parlacık), Sezer İnanoğlu (Sezercik), İhsan Küçüktepe (Çitlembik), Mine Çayıroğlu onur plaketi ile ödüllendirildi.  

   
 
       
    MSNBC News Türk Film Oscarı başladı
MSNBC News Festivale alkışlı açılış
MSNBC News Festivalde Kadir İnanır'a eleştiri
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Filiz Akın

Filiz Akın zerafetiyle gecede göz doldurdu
       Yeşilçam sanatçıları, onur ödülü almanın sevincini yaşadıklarını, belirtirken, Parla Şenol, davetli olarak geldiği festivalde yeterli ilgiyi görememekten yakındı. Bu yıl yaşamını yitiren Hayati Hamzaoğlu’na geçen yıl emanet edilen “Yıldırım Önal Anı Ödülü” olarak verilen Altın Portakal Heykelciği, bu yılki sahibi yılların tiyatrocusu İsmet Ay’a sunuldu. İsmet Ay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul’un elinden aldığı ödülle onur duyduğunu belirtirtti.
       Gecenin en duygusal anları, vefat eden sanatçıların sinevizyon gösterisiyle anılması olurken, vefat eden Kemal Sunal anısına gösterilen Mehmet Güleryüz’ün yönettiği belgesel, gözyaşlarıyla izlendi. Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, oğlu Ali ve kızı Ezo da belgesel gösterimi sırasında gözyaşlarını tutamadı.
       
YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLLERİ
       
       Altın Portakal Film Festivali ile sinemanın kalbinin attığı Antalya’da bu geceki ödül töreninde sinemaya yıllarca katkıda bulunan ve gelişimini sağlayan sanatçılara verilen ve bu yıl Filiz Akın, Orhan Aksoy, Zülfü Livaneli, Ekrem Bora, Orhan Günşiray, Sümer Tilmaç’a layık görülen “Yaşam Boyu Onur Ödülü” sahiplerine verildi. Sahneye ödülünü almaya gelen ilk sanatçı olan Filiz Akın bütün zerafetiyle seyirciyi selamladı ve onur belgesi ile Altın Portakal Heykelciği olarak sunulan ödülü almanın kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Filiz Akın, festivalin ana temasının “Barış” olarak belirlenmesinin de son derece anlamlı olduğunu söyledi.
       Ödülünü alan yılların yönetmeni Orhan Aksoy ve oyuncu Ekrem Bora da ödüllerini barış için kaldırırken, Türk Sineması’nın 1960’lı yıllardaki jönü Orhan Günşiray, ödülünü kendisi gibi sanatçı olan oğlu Mahir Günşiray’dan aldı. Orhan Günşiray, festivalde ayrı otellere yerleştirildikleri için sanatçı arkadaşlarıyla biraraya gelemediğini belirterek, “Ne olur bizi birbirimizden ayırmayın” dileklerinde bulundu.
       Gecenin en çok alkış alan simalarından biri olan Gazeteci-Yazar, Müzik Adamı ve Yönetmen Zülfi Livaneli, Antalya’nın sürekliliğini yıllardır kaybetmeyen festivaliyle günümüzde azalan coşku, sanat sevgisi ve toplumsal değerlerin önemsenmesi konusunda mucizeler başardığını vurguladı. Livaneli ödülünü, Başkan Kumbul’dan alırken, “Bizim gibi sanatçılar sık sık yetişir ama bu yöneticiler kolay kolay gelmez” dedi. Zülfü Livaneli, hiçbir ödülün simgesinde Altın Portakal heykelciğinde olduğu gibi kadın figürünün bulunmadığını da anlatarak, “Barış, annelerimiz ve kadınlarımızla yükseliyor” diyerek sözlerini tamamladı.
       Bu yılki “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü alan son sanatçı Sümer Tilmaç ise ödülünü kendisinin doğup büyüdüğü Antalya’ya ve Antalyalılara hediye etti. Öte yandan “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık görülen ancak, işlerini gerekçe göstererek ödül törenine katılamayacağını bildiren Kadir İnanır’ın isminin sunumu, törene katılmadığı için yapılmadı. Gecenin son ödülü, fotoğraf ve afiş sergileriyle festivele renk katan sanatçılar, Yönetmen Ülkü Erakalın, Ali Mermer ve İbrahim Demirel’e verildi. Sanat yaşamında 40. yılını dolduran Ülkü Erakalın’a ödülünü SODER Başkanı Selda Alkor sundu. Havaşi fişek gösterisinin de yapıldığı gece Melike Demirağ’ın konseriyle sona erdi.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları