Home page
Haber Menüsü


Jim Carrey  
Jim Carrey: Yaşayan çizgi film kahramanı
Hep gülmeye ve güldürmeye alışkın olan Jim Carrey’nin hayatı aslında hiç de eğlenceli geçmedi
İstanbul
NTV-MSNBC
 
    4 Ekim —  Yakında gösterime girecek olan Me, Myself & Irene filminde izleyeceğimiz Jim Carrey kolay anlaşılan biri değil. Onu abuk sabuk filmlerde (bkz. Budala Dedektif, Maske vs.) izlemeye alışmıştık ki önce “Truman Show”u, ardından da “Aydaki Adam”da rol aldı. Bu filmlerde oynadığı ‘ciddi’ rollerle komik adam olmaktan vaz geçiyor dedik, şimdi de yeniden komediye döndü. Ne biz anladık, ne o anlatabildi kendini... Basit görünen bir hikayenin ardında karmaşık bir insan var aslında.  

   
 
       
    MSNBC News ARŞİV: SİNE-PORTRELER
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Jim Carrey

Jim Carrey, Budala Dedektif'le Hollywood'a adımını attı
       Komik filmlerin şekilden şekle giren kahramanı, duygusal filmlerin ise ufak bir tebessümle ağlatan adamı Jim Carrey. Zor bir çocukluk dönemi, mutsuz sonla biten iki evlilik ve ne olacağı belirsiz bir gelecek...
       Evet, bu kadar acıklı aslında Jim Carrey’nin hayat hikayesi. Bakmayın siz onun bu kadar çok güldürdüğüne. Duygusal olaylarla, iş yaşamıyla hiç dalga geçmeyen, işini ciddi yapan ve kendisiyle dalga geçenlere kızan biri o. Hayatın zorluklarına küçük yaşta katlanmaya başlamış, şimdiyse “kendinizi tanıyın” kitaplarının ve Prozac’ların yardımıyla atlatıyor zor günlerini.
Jim Carrey’den karakter analizi

       Toronto’da okuyan Jim Carrey, belki de en eğlenceli günlerini okulda geçirdi. Sıra arkalarında taklit yaparak arkadaşlarını eğlendiren Jim, öğretmeninin “Madem o kadar komiksin, bir de gel bütün sınıfın önünde yap bakalım” restini hemen gören bir çocuktu. Belki de o günlerde atmıştı seyirci karşısındaki ilk adımlarını.
"Baş Belası" Carrey'nin kariyerinde bir düşüş noktası
Jim Carrey
       16 yaşında bitti komik adamın mutlu günleri. Baba Carrey, işini kaybetti ve aile bir Volkswagen karavanda yaşamaya başladı. Altı kişilik Carrey ailesinden dört kişi dışarıda çalışıyordu. Yatalak annesini güldürmek için bütün gün şaklabanlık yapan Carrey, Toronto’da ilk kez sahne ışıklarını yakından gördü. Bir komedi kulübünde Bruce Dern ve Cher taklitleri yaparak ün kazanan Carrey, kapağı Hollywood’a attı.
       
JIM CARREY HOLLYWOOD’DA
       
Jim Carrey

Jim Carrey "Yalancı Yalancı"da
       Jim Carrey’nin oyunculuk macerası 1981’de başladı. NBC’deki “The Duck Factory” programında küçük bir rolle başladı; onu TV dizilerinde oynadığı minik roller izledi. Fox’un komedi dizisi “In Living Color”, Carrey’i Amerikan ailelerinin oturma odalarına soktu.
       Yıldızı ise 1994’te “Budala Dedektif” ile parladı. Aslında pek de iyi olmayan bir senaryoyu kendi yeteneğiyle 100 milyon dolar hasılat yapan bir film haline getiren Carrey, “Maske”, “Salak ile Avanak”la yoluna devam etti. Böylece geçici bir komedyen olmadığını kanıtladı.
       Bu filmlerden sonra, Amerikan Time dergisi onun için “yaşan çizgi film kahramanı” yakıştırmasını yaptı.
       Oyunculuk kariyeri hep çıkışlı olmadı Jim Carrey’nin. 1996 yılında çektiği “Baş Belası” onun için bir düşüş sayılsa da ardından gelen “Yalancı Yalancı”yla biraz toparladı kirlenen ismini. Sonraki iki film, “Truman Show” ve “Aydaki Adam” ise kariyerinin belki de şimdiki doruğunu oluşturuyor. Aydaki Adam ile Altın Küre’ye layık görülen Carrey, pek çoğuna göre Truman Show’daki performansıyla Oscar’a layık olduğunu kanıtladı.
"Aydaki Adam" Jim Carrey'a Altın Küre ödülü kazandırdı
Jim Carrey
       
       
ÖZEL HAYATINDA DA İNİŞLER, ÇIKIŞLAR
       
Jim Carrey, son olarak "ben, Kendim ve Sevgilim"de sevgilisi ile oynuyor
Jim Carrey        Jim Carrey’nin özel hayatı da profesyonel hayatı gibi inişler ve çıkışlarla dolu. Annesi 1991’de böbrek yetmezliğinden ölen oyuncu, 1987’de Melissa Walen ile evlendi. 1994’te boşanan çift, nafaka yüzünden kameralar karşısında kavga edecek kadar kötü ayrıldılar. 1996’da Lauren Holly ile olan evliliği ise bir yıldan az sürdü. Hakkında Ed Burns’le çıkan dedikodular, boşanmanın yükünü biraz olsun Holly’nin üzerine yıktı.
       Şimdilerde “Aydaki Adam”ın film setinde tanıştığı sevgilisi Renee Zellweger ile beraber Jim Carrey. Haklarında nişanlı dedikoduları çıkan çift, henüz evlenmeyi düşünmediklerini ancak güzel bir birliktelik yaşadıklarını söylüyor. Belki de zor geçen çocukluk günlerinin acısını çıkarıyor Jim Carrey.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları