Home page
Haber Menüsü


 
Melinda ve Melinda
Senarist / yönetmen Woody Allen’ın da sık sık ortaya koyduğu gibi, henüz filme dökmediği, beyazperdede görmediğimiz pek çok dahice fikri var. Film olana değin, ‘Melinda ve Melinda’ da bunlardan biriydi...
NTV-MSNBC
 
    22 Nisan 2005 —  ‘Melinda ve Melinda’, Woody Allen’ın romantik komedi ve dramı, -diğer kontrast seven yönetmenler gibi- farklı bir şekilde biraraya getirdiği filmlerinden biri... Tabii Woody Allen tarzı farkı ile ...  

   
 
       
    MSNBC News Filmler, sinemalar, seanslar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       “Diğer insanların başına gelen trajediye komedi denir.”
       
~ Angela Carter, İngiliz feminist yazar
       
       “Trajedilerin bir parçasıyızdır. Komedilerde ise sadece seyreden.”
       ~ Aldous Huxley
       
       “Komedi, üstünden zaman geçmiş trajedidir.”
       ~ Steve Allen
       
       Manhattan’da yaşayan problemli çiftleri filmde Chiwetel Ejiofor, Will Ferrell, Jonny Lee Miller, Radha Mitchell, Amanda Peet, Chloë Sevigny ve Wallace Shawn canlandırıyorlar.
       Yönetmen tüm Allen filmlerindeki gibi -aşkın kırılganlığı, evlilikteki sadakatsizlik, seçkin insanların romantizmi ve iletişimdeki yetersizlikleri kedni dili ile anlatıyor.
       Filmin içeriğini filmin karakterlerinden biri kısaca şöyle anlatıyor:
       “Melankolik, çaresiz ve intihara eğilimli... Tüm komik elementler bir arada ...”
       
‘MELİNDA AND MELİNDA’ VE WOODY
       Bu filmde Allen son 30 yılın en saygı değer yönetmenlerinden biri olarak: en sevdiği konuları işlemekten geri kalmıyor. Erdem, kimlik, kıskançlık, aşk için yapılan kişisel kaprisler...
       ‘Melinda ve Melinda’ filminin açılış sahnesinde NewYork’un elit tabakasından bir çiftin evine konuk oluyoruz. Dışarıdaki yağmurlu gece içerde fikir alışverişinde bulunan konukları çok fazla etkilemiyor. Ve iki yazar olan Max (Larry Pine) ve Sy (Wallace Shawn) arasında insan doğasına ait bir tartışma başlıyor.
       Komedi ve trajedi, tiyatronun sembolleri olmanın dışında insan doğasının da sembolleri. En sonunda, merkezinde esrarengiz bir kadın olan Melinda’nın yer aldığı komik bir hikaye garip ve gerçeğe yakın bir şekilde büyük bir drama dönüşüyor.
       ‘Melinda ve Melinda’nın hikayesini kağıda dökmek Allen’ın bir ayını almış. Çekimlerine 2003 yılının Ekim ayında başlamış ve 7 hafta boyunca NewYork’ta gerçekleştirilmiş. Çekim noktalarının tümü Allen’ın orda olmaktan çok hoşlandığı NewYorklu’ların uğrak yerleri; SoHo, Greenwich Village, the Upper East Side, Central Park, Belmont Racetrack, Hamptons.
       
WOODY ALLEN
       1 Aralık 1935’te Brooklyn’de Allen Stewart Konigsberg adıyla doğdu. Kısa sürelerle New York Üniversitesi’nin Sinema Bölümü’ne ve New York City College’a devam etti, her ikisinden de kovuldu.
       1950’de nükteler ve tek-cümlelik fıkralar yazarak, Woody Allen adıyla bunları gazetelerin köşe yazarlarına göndermeye başladı. Daha sonra, televizyon için ve önde gelen Amerikan komedyenleri için yazmaya koyuldu.
       1961’de TV yazarlığı işini, stand-up komedyen olmak için bıraktı. 1964’te, gece kulübündeki numarasını gören yapımcı Charles Feldman, What’s New, Pussycat?’i yazması için onunla anlaştı. Allen, aynı zamanda bu filmde oynadı.
       1966 yılında ilk Broadway oyununu yazdı. 1969’da yönetmen, senaryo yazarı ve aktör olarak ilk konulu uzun metrajlı filmini yaptı.
       1969-70 sezonunda, oyunu ‘Play It Again, Sam’in başarılı bir Broadway prodüksiyonunda rol aldı. O dönemden bu yana, yılda yaklaşık bir film yöneterek ya da bir filmin başrolünde oynayarak, Amerikan sinemasının en verimli oyuncu/yönetmenlerinden biri oldu.
       
       Filmin Künyesi
       Senarist ve Yönetmen: Woody Allen
       Görüntü Yönetmeni: Vilmos Zsigmond
       Kurgu : Alisa Lepselter
       Yapımcı: Letty Aronson
       Dağıtımcı: Özen Film
       
       Oyuncular:
       Chiwetel Ejiofor
       Will Ferrell
       Jonny Lee Miller
       Radha Mitchell
       Amanda Peet
       Chlöe Sevigny
       Wallace Shawn
       David Aaron Baker
       Arija Bareikis
       Josh Brolin
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları