Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 12:02 TS 28 Eyl., 2000
CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, partisindeki hizipçilikten yakınıyor.
Gürbüz Çapan
Çapan: CHP’de kurultay gereksizdi
CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, CHP’nin tüzük kurultayı yerine aniden seçimli kurultaya gitmesini yanlış bulduğunu söyledi. Çapan, CHP’nin ‘genel başkan kim olacak?’ sorusu yerine, ülke sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı.
İstanbul
NTV-MSNBC
    20 Eylül—  Çapan, CHP Genel Başbakan Altan Öymen’in, Parti Meclis’inde (PM) Merkez Yönetim Kurulu seçimi için yapılan oylamada listesinin bir oy farkla seçilememesini, kendisine güvensizlik olarak yorumlamasına katılmadığını bildirdi. Başkan Çapan, NTVMSNBC’ye verdiği demeçte, 30 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultay öncesi, partisi CHP’yi değerlendirdi.  

   
 
       
    MSNBC News Atatürk'ün partisi başkanını arıyor
MSNBC News CHP 30 Eylül'de kurultaya gidiyor
MSNBC News CHP'de kurultaylar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       “Parti, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretecek yerde sadece genel başkan kim olacak, onu tartışıyor. Parti yönetimi esastan kaçıyor, ayrıntı içinde bizi boğmaya çalışıyor. Bu tartışmayı doğru bulmuyorum. Bu tartışma CHP’nin tartışması değildir. Haklı da değildir” diyen Gürbüz Çapan, PM’deki son seçimde, Genel Başkan Öymen’in, sorunu tırmandırma yerine, arabulucu olması gerektiğini belirtiyor.
       Çapan, “Öymen, ağabeylik yapmalıydı. Bu parti onu her yere taşımıştır. Sözcü yapmıştır. Genel başkan yapmıştır. Geçmişe saygı gereği bu partiye sahip çıkmalıydı” diyor.
       
“CHP TEMEL SORUNLARDAN KAÇTI”
       20. yüzyılın başında partisinin Türkiye’ye öncülük ettiğini anlatan Çapan, “CHP cumhuriyet rejimini kurdu, milleti kulluktan kurtardı. Ancak eşitlik ve istihdamı sağlayamadı. Menderes’ten sonra onun çizgisini izleyen Süleyman Demirel bile sosyal demokrat söylemlerle hem yeniden başbakan, hem de cumhurbaşkanı oldu. Biz temel sorunlardan kaça kaça, bu hale geldik. Şimdi de halk bizden kaçmaya başladı. 18 Nisan seçiminde halk bizi sandığa gömdü. CHP kendini toparlamalıdır” diye konuşuyor.
Live Vote is temporarily unavailable.

       Çapan, “Türkiye’nin temel sorunlarından biri olarak gördüğü” Kürt sorununa çözüm bulmak için Türkiye’nin çaba sarfetmesi gerektiğini vurguluyor. Geçmiş iktidarların dini siyasete alet etmeleri sonucu bugün irtica tehlikesinin yükseldiğini dile getiren Gürbüz Çapan, bununla mücadele için “ciddi, radikal eğitim gerektiğini” anlatıyor. Çapan, her iki sorunun çözümü için CHP’nin fikir üretmesi gerektiğinin altını çiziyor.
       
“PARTİ VE PARTİLİLER YAŞLANDI”
       Partisinin bu ve diğer sorunların çözümünden uzak olduğunu kaydeden Gürbüz Çapan, şöyle devam ediyor:
       “Oysa bizim partide liderin kim olacağı tartışılıyor. Deniz Baykal mı, Altan Öymen mi veya bir başkası mı? Baykal, Öymen veya başkası genel başkan olsa bir şey olmaz. Esas sorun bu değil. Partide, sorunlara çözüm ürecetecek ekip yok. Hiç kimse, kimseyle konuşmuyor, dostluğu, arkadaşlığı kaybetmişler. Parti de, partililer de, yaşlandığı için, durumu idare etmeye bizi de oyalamaya çalışıyorlar.
       Basit bir kurguyla, ufak tefek oyunlara bizi olağanüstü kurultaya götürdüler. Bunun gereği yoktu. Yoksa, partiyi kapatma manevrası mı bu? Yoksa partiyi vakıf haline hale getirme manevrası mı bu? Bu partinin içini dolduramıyoruz. CHP’yi Türkiye’yi kucaklayan bir Türkiye partisi yapmalıyız.”
       Üye kayıtlarının yenilenmesini isteyen Çapan, hem CHP’ye üye hem de başka partiden milletvekili, belediye başkanı veya belediye meclisi üyesi olanlar olduğunu anlatıyor. Yeni tüzük taslağını da eleştiren Gürbüz Çapan, “tüzük çalışması yapılırken öyle ağır şartlar getirdiler ki, bunları kabul etmek mümkün değil. Eskiden il, ilçe başkanlarının güvenliği yoktu. Şimdi bu yeni tüzük ile delegelerin bile güvenliği kalmıyor. Bu kadar ağır şartlar olamaz” diyor.
       
PARTİDE İKİ AYRI MAKAM
       Partide genel sekreterliği de eleştiren Gürbüz Çapan, “genel sekreterlik ayrı bir makam haline getirilmiş. Genel sekreterlik, genel başkanlık iki ayrı makam. Genel sekreter dilediği kadar kendine yardımcı tayin eder, dilediği kadar danışman çalıştırır. Bizim partide hizipçiliği besliyen bu ilişkilerdir. Siyasal özü olmayan tarikat gibi ilişkiler var aramızda. Oysa bizim maskadımız grupçuluğu, hizipçiliği tasfiye etmektir” diye ekliyor.
       Yönetimin partiyi kötü durumdan kurtarmak için elle tutulur bir şey yapmadığını belirten CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, partinin hiziplerden ve gruplaşmalardan arınması, kendisini toparlaması ve Türkiye’de yaşanan sorunlara çözüm önerilerinde bulunması için “radikal yöneticilere ihtiyacı olduğunu” belirtiyor.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları