Home page
Haber Menüsü


 
Ankara’da beklenen film yağmurları
Ankaralı sinefilleri, 7’nci sanatın seçkin örnekleriyle buluşturan Ankara Uluslararası Film Festivali 3 Mart Perşembe akşamı Akün Sahnesi’nde yapılan Açılış Töreni’yle 16. kez başladı.
Ankara
NTV-MSNBC
 
    4 Mart 2005 —  Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel Film Yarışmaları’nın yanı sıra uluslararası kısa, belgesel film gösterimleri ve dünya sinemasının nitelikli ürünleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor.  

   
 
       
    MSNBC News 'Karpuz Kabuğu' ödüle doymuyor
MSNBC News Ankara Uluslararası Film Festivali Bölümleri
MSNBC News Kitle İletişim Ödülü SİYAD ve Antrakt’a
MSNBC News Tarık Akan TED Ankara Koleji'nde
MSNBC News Ankara, 'filmlerini' belirledi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       16. Ankara Uluslararası Film Festivali, dün akşam gerçekleştirilen açılış töreninin ardından 4 Mart Cuma günü Kızılay Büyülü Fener Sinema ve Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.
Ankara Uluslararası Film Festivali Bölümleri
Açılış Töreni, İstanbul’dan gelen festival konuklarının Kuğulu Park’ta karşılanmasıyla başladı. Konuklarla beraber Akün Sahnesi’ne yürünmesinin ardından ödül törenine geçildi.
       Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Kitle İletişim Ödülü, Sinema Yazarları Derneği ve Antrakt Sinema Gazetesi’ne verildi. Ödülü Sinema Yazarları Derneği adına Atilla Dorsay, Antrakt Sinema Gazetesi adına Saim Yavuz aldı.
Tarık Akan'ın ödülü ünlü sinema yönetmeni Yavuz Özkan tarafından verildi. İki sanatçı en son 'Hayal Kurma Oyunları' adlı Yavuz Özkan filminde biraraya gelmişlerdi.

        Festivalin kurucularından Aziz Nesin’in adını taşıyan Emek Ödülü bu yıl, yüzden fazla filmde rol alan Tarık Akan’a verildi. Daha önce Kerim Afşar ve Cüneyt Gökçer’e verilen Sanat Çınarları ödülü ise bu yıl ressam Cemil Eren’e sunuldu.
       Ödül töreninden hemen sonra, Türkiye’de canlandırma sinemasına olan ilgisizliğe dikkat çekmek amacıyla Ulusal Kısa Film Yarışması’nda canlandırma dalında yarışacak 7 film tören konuklarının beğenisine sunuldu.
       
FESTİVALİ DESTEKLEYENLER
       16. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin ana sponsorluğunu; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çankaya Belediyesi, Türk Hava Yolları, bölüm sponsorluklarını; T.C. Dışişleri Bakanlığı, Atılım Üniversitesi, iletişim sponsorluğunu Türk Telekom, hizmet sponsorluğunu; Remark Reklam, TR-Net, Mor-Tel basın sponsorluğunu; TRT, TV8, Digi Türk, Hürriyet Gazetesi, Altyazı Dergisi, Sinema Dergisi, Arkadaş Kültür Sanat ve Radyo D, Radyo Foreks, Radyo ODTÜ üstleniyor.
       Belçika, Danimarka, Finlandiya, Hindistan, İran, İsviçre, Kanada, Yunanistan Büyükelçilikleri ile British Council, Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü, İtalyan Kültür Merkezi, Ankara Uluslararası Film Festivali’ne film temini konusunda destek veriyor.
'Land of Plenty'den bir enstantane

       
       SERGİ
       Festival’de bu yıl, Sanat Çınarları ödülünü alacak olan ressam Cemil Eren’in açılış gecesi Akün Sahnesi’nde sergilenecek olan resimleri Festival süresince Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde görülebilecek.
       
       PARTİ
       Festival’in gelenekselleşen Kısa Film Partisi bu yıl “70’lere ve Cahit Berkay’a Saygı”ya duruyor.

        9 Mart Çarşamba gecesi saat 20:00’da müzik ve sinema, Kısa Film Partisi’nde buluşacak. Saklıkent Kültür ve Eğlence Merkezi’nde gerçekleşecek partide Cahit Berkay canlı performansla müzik ve sinema severlerin karşısında olacak. Murat Meriç ise arşiv görüntülerinden kurgulanan 70’li yıllar sinevizyon gösterisini eski 45’liklerle birleştirerek Ankaralıları 30 yıl öncesine götürecek.
       Parti biletleri Kızılay Büyülü Fener Sinema ve Kültür Merkezi, Ankara Uluslararası Film Festivali bürosu ve Saklıkent’ten 10 YTL’den edinilebilir. Herhangi bir festival filminin biletiyle gelenler parti biletini 8 YTL’den alabilecekler.
       
       FESTİVAL SALONLARI
       16. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde tüm gösterimler Kızılay Büyülü Fener Sinema ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
       Festival filmleri, önceki sene ile aynı fiyatlardan, indirimli 5 YTL, tam 7 YTL’den izlenebilecek. Festival filmlerine 4 bilet alanlar, 5. bileti ücretsiz alabilecek.


       
       
       İLETİŞİM
       Farabi Sokak No: 29/1 Çankaya / Ankara
       Tel: +90 312 468 77 45 +90 312 468 38 92
       Fax: +90 312 467 78 30
       Web: http://www.filmfestankara.org.tr
       E-Posta: mediainfo@filmfestankara.org.tr

       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları