Home page
Haber Menüsü


Avrupa’dan Rumlara baskı
 
İngiliz Avam Kamarası Dış İlişkiler Komitesi, İngiliz hükümetine çağrıda bulunarak, KKTC’ye doğrudan uçuşların onaylanmasını istedi.  

 
Strasbourg/Londra
NTV-MSNBC
22 Şubat 2005—  Avrupa Parlamentosu da, KKTC’deki seçim sonuçlarını memnuniyetle karşılarken, parlamentodaki Sosyalist grup Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos’u, CTP lideri Mehmet Ali Talat’la müzakere masasına oturmaya çağırdı.

   
 
       
    MSNBC News ABD, KKTC seçiminden memnun
MSNBC News Talat: Barışı sağlayacağız
MSNBC News 'Erdoğan diğer liderlerden farklı'
MSNBC News Rumlar Talat'ın zaferinden rahatsız
MSNBC News Denktaş'tan Erdoğan'a mesaj
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
AVAM KAMARASI’NDAN DESTEK
       İngiliz Avam Kamarası Dış İlişkiler Komitesi, İngiliz hükümetine çağrıda bulunarak, KKTC’ye doğrudan uçuşların onaylanmasını istedi. Avam Kamarası Dış İlişkiler Komitesi’nin Kıbrıs konusunda yayımladığı 90 sayfalık bir raporda, yılın ikinci yarısında AB dönem başkanlığını devralacak olan İngiltere’nin Kıbrıs’ta çözüm sürecini hızlandırabilecek bir rol üstlenebileceği dikkat çekildi.
       Raporda Rumların AB üyeliğinin sorumluluklarını anlamadığı da belirtildi. Raporda, İngiltere ve diğer AB üyelerinin, birliğin değer ve çalışma yöntemlerini uygulaması için Rum Yönetimi’ne baskı yapması da istendi.
       
‘VERİLEN SÖZLER TUTULMALI’
       Avam Kamarası Komitesi, uluslararası topluluğun, referandumdan önce Kıbrıs Türklerine verilen sözleri tutması gerektiğini de bildirdi. Raporda, Kıbrıs sorunu çözülemezse, pratikte Türkiye’nin AB üyeliğinin imkansız olduğu da belirtildi. Ayrıca Türkiye’nin Ada’daki askerlerinin bir kısmını çekmesi de tavsiye edildi.
       Yeşil Hat Tüzüğü’nün kullanımı ve iyileştirilmesi konusunda ağır yaklaşım sergilendiği ifade edilerek, bu tutum eleştirildi.
       
AP: PAPADOPULOS MASAYA OTURMALI
       Öte yandan Avrupa Parlamentosu’nun sayıca ikinci önemli grubu olan Sosyalistler de, KKTC’deki seçim sonuçlarını memnuniyetle karşılarken, parlamentodaki Sosyalist grup Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos’u, CTP lideri Mehmet Ali Talat’la müzakere masasına oturmaya çağırdı.
       Strasbourg’da yapılan açıklamada, Talat ve CTP’nin uzun süredir Kıbrıs sorununun çözümü için mücadele verdiği, seçim sonuçlarının da “müzakereli ve barışçıl bir çözüm için yeni bir şans” anlamına geldiği bildirildi.
Papadopulos: Talat bölüme istiyor

       Açıklamada, AP Sosyalist grubunun “Tüm Kıbrıs halkını AB çalışmalarına daha fazla entegre etmek amacıyla aktif bir politika geliştirmek için Talat ve CTP ile beraber çalışmaya hazır olduğu” da söyleniyor.
       
AB GÖREVE
       Liberal grup başkanı Graham Watson ise, seçim sonuçlarını “memnuniyet verici” olarak karşıladığını ve Kıbrıslı Türklerin “barış ve yapıcı yolu tercih ettiklerini” söyledi. “Umarım adanın güneyi bu sonuçları iyi değerlendirir” şeklinde konuşan Watson, “Bu yılın sonundan önce AB, Ada’nın kuzeyi için daha somut adımlar atmalı” dedi. Watson AB’nin Kuzey Kıbrıs ile başta ticaret olmak üzere çok daha yakın ilişkiler kurmasından yana olduklarını da bildirdi.


       
YEŞİLLER: TOP PAPADOPULOS’TA
       AP Yeşiller grubu eşbaşkanı Monica Frassoni de seçim sonuçlarını “umut verici” olarak değerlendirerek, “Mehmet Ali Talat’ın zaferini Avrupalı Yeşiller olarak çok olumlu görüyoruz. Kıbrıs sorununa çözüm için kolları sıvamanın zamanı geldi, herkes işbaşına” dedi.
       “Top şimdi Papadopulos’ta” görüşünü savunan Frassoni, “Annan Planı temelinde görüşmeler yeniden başlamalı. Papadopuılos da Annan Planı’nda neleri beğenmediğini açıkça ortaya koymalı. AB’ye gelince; Yeşil Hat tüzüğü yeterli değil, Kuzey Kıbrıs’a doğrudan yardım paketi harekete geçirilmeli” dedi.
       
3 EKİM ÖNCESİ PERSPEKTİF
       Frassoni, Kıbrıs sorunu konusunda AB ile Türkiye arasında üyelik müzakerelerinin başlayacağı 3 Ekim tarihinden önce “mutlaka” adım atılması gerektiğini görüşünü de dile getirerek, “en azından yeni bir çözüm perspektifi bu tarihten önce belirmeli” şeklinde konuştu.
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları