Home page
Haber Menüsü



 
 
Göklerin Hakimi (The Aviator)  
11 Dalda Oscar’a aday gösterilen ve yönetmenliğini Martin Scorsese’nin üstlendiği film ‘The Aviator / Göklerin Hakimi’nin başrollerinde Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, Alec Baldwin ve Jude Law rol alıyor.  
   
NTV-MSNBC
 
    18 Şubat 2005 —  “The Aviator” filminin kadın oyuncuları, Katharine Hepburn’ü canlandıran Cate Blanchett ve Ava Gardner’ı canlandıran Kate Beckinsale. Altın Küre Ödüllerine altı dalda aday olan film, En İyi Film (The Aviator), En İyi Erkek Oyuncu (Leonardo DiCaprio) ve En İyi Müzik (Howard Shore) dallarında ödüle layık görülerek en çok ödül alan film oldu.  

   
 
       
    MSNBC News Filmler, sinemalar, seanslar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       “Mükemmeliyetçi doğam yüzünden, hiç bir şeyin yarım yapılmasına veya hiç bir şeyi yarım bırakmaya tahammül edemiyorum. Eğer hayatım boyunca bir hata yaptıysam bu da çok çalışmış ve her şeyi kendi ellerimle yapmış olmamdır.” — Howard Hughes
       
       Oscar Ödüllerinin de en güçlü adayı gözüyle bakılan film, Amerikan havacılık tarihinin yaratıcısı sayılan Howard Hughes’un havacılıkta gerçekleştirmek istediği devrimler konusundaki hırsını ve titizliğini esas alırken, özel hayatında da, dönemin en büyük aktrisleriyle yaşadığı aşklara değiniyor. Amerikan hükümetinin ve diğer havayolunun kendisine kurduğu tüm komplolara karşı ayakta kalmayı başarırken, deliliğe varan takıntılı kişiliğine zaman zaman yenik düşen Hughes karakterinin, birbiriyle oldukça çelişkili ruh durumlarını büyük bir ustalıkla canlandıran DiCaprio, seyircinin bir sahnede acıma duygusunu, diğer sahnede hayranlığını uyandıran başarılı performansıyla En iyi Erkek Oyuncu Oscarı’nın da en güçlü adayı.
       20. yüzyılın en hırslı kişiliklerinden biri, şüphesiz Howard Hughes’du. O, etkili bir öncü, başarılı bir işadamı, meşhur bir film yapımcısı ve risk alma konusunda örnek bir Amerikalıydı- ama kendini öncelikle bir havacı olarak görüyordu. Kontrol dışı icatlar, tutkulu gönül ilişkileri ve şirketler arası vahşi savaşlar ile bu dönem aynı zamanda Hughes’un hırslarının, şöhretinin, zenginliğinin ve kendi mükemmeliyetçiliğinin sonuçlarına katlandığı bir dönemdir.
       Leonardo DiCaprio, ergenlik döneminden yeni çıkmış ve babasının sondaj fabrikasından ona kalan serveti, 1.Dünya Savaşı’nda savaşan uçakları konu alan “Hells Angels-Cehennem Melekleri” adında bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar veren Howard Hughes’u canlandırmaktadır. Bağımsız bir yapımcı olarak Hollywood sistemine karşı gelen Hughes, benzeri olmayan bir film yapmak üzere yola çıkar ve kendi hava gösterilerini gerçekleştirerek özel bir hava aracı tasarlar. Böylece kendi döneminde tarihin en yüksek bütçeli uzun filmini gerçekleştirir. “Hell’s Angels - Cehennem Melekleri” henüz çocuk olan Howard Hughes’un servetin ötesinde şöhrete de taşır.
       Hughes Hava Taşıtları Şirketi’ni kurmasının ardından cesurca hız rekorları kıran Hughes, heyecan ve gizemle dolu parıltılı bir yaşam geçirmiş efsanevi kişilik Charles Lindbergh’ten sonra, Amerika’daki en ünlü pilot olur. Servetiyle, gözü pek zekasıyla, romantik maceralarıyla ve geleceğin peşinde olan ruhuyla ün kazanan bir adamdır ancak ne kadar hızlı ya da yüksekte uçarsa uçsun, kendi kişisel dürtülerinin baştan çıkmış gücünden kaçamamaktadır.
       
FİLMİN ÖYKÜSÜ
       Film, 1920’lerin sonları ile 1940 yılları arasında geçiyor… Leonardo DiCaprio’nun canlandırdığı Howard Hughes, hiç kuşkusuz 20. yüzyılın en hırslı kişiliklerinden biriydi… Charles Lindbergh’ten sonra en gözüpek pilot olan Hughes, başarılı bir işadamı, meşhur bir film yapımcısı ve risk alma konusunda örnek bir Amerikalıydı.
       Babasının ölümünden sonra kendisine kalan serveti, Birinci Dünya Savaşı’nda savaşan uçakları konu alan bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar veren Howard Hughes, kendi hava gösterilerini gerçekleştirerek özel bir hava aracı tasarlar. Böylece kendi döneminde tarihin en yüksek bütçeli filmini gerçekleştirir.
       “Hell’s Angels / Cehennem Melekleri” adlı film, genç Howard Hughes’u servetin ötesinde şöhrete de taşır. Hughes Hava Taşıtları Şirketi’ni kurmasının ardından, Charles Lindbergh’ten sonra, Amerika’nın en ünlü pilotu olur. Amerikan hükümetinin ve diğer havayolunun kendisine kurduğu tüm komplolara karşı ayakta kalmayı başarır.
       Hughes’un heyecanlı hayatına iki Hollywood efsanesi 1930’ların yıldızı Katharine Hepburn (Cate Blanchett) ile 1940’ların seksi yıldızı Ava Gardner (Kate Beckinsale) de girer… Hughes artık, servetiyle, gözü pek zekasıyla, romantik maceralarıyla ve geleceğin peşinde olan ruhuyla ün kazanan bir adamdır.
       Ancak, ne kadar hızlı ya da yüksekte uçarsa uçsun, kendi kişisel dürtülerinin baştan çıkmış gücünden kaçamaz…
       
       ÖDÜLLER:
       Altın Küre Ödülleri
       -En İyi Film - Dram: The Aviator
       -En İyi Erkek Oyuncu: Leonardo DiCaprio
       -En İyi Müzik: Howard Shore
       
       Filmin Künyesi
       Yönetmen: Martin Scorsese
       Senaryo: John Logan
       Tür: Drama
       Yapım: 2004, ABD
       Süre: 170 dk.
       Dağıtımcı: Medyavizyon
       
       Oyuncular:
       Leonardo DiCaprio (Howard Hughes)
       Cate Blanchett (Katharine Hepburn)
       Kate Beckinsale (Ava Gardner)
       John C. Reilly (Noah Dietrich)
       Alec Baldwin (Juan Trippe)
       Alan Alda (Sen. Ralph Owen Brewster)
       Ian Holm (Professor Fitz)
       DannyHuston(JackFrye)
       Gwen Stefani
       
       Web Sitesi: http://www.medyavizyon.com.tr/aviator
       
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları