Home page
Haber Menüsü


Vanilya pudingli kakaolu kurabiye
Çayın yanına ne yapsak?
Soğuk kış günleri ve akşamlarında sıcacık bir bardak çayın yerini hiçbir şey tutamaz. Bir de çayın yanında ağzınıza layık birbirinden lezzetli kurabiye, kek ve tartlar varsa deymeyin keyfinize. İşte size birbirinden nefis çay yanı lezzetleri...
    8 Şubat 2005 —  Ispanaklı poğaçadan alacalı keke, cevizli ay çöreğinden çikolatalı lezzet toplarına, elmalı tarttan ev yapımı simite, vişneli pratik turtadan zeytinli rulolara kadar birbirinden lezzetli tatlar. Artık gerisi sizin maharetinize kalmış...  

   
 
       
    Internet Sites www.lezzet.com.tr
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
VANİLYA PUDİNGLİ KAKAOLU KURABİYE
       Malzemeler:
       1 paket vanilinli puding
       2 su bardağı soğuk süt
       1.5 su bardağı un
       2-3 çorba kaşığı kakao
       125 gr margarin
       4 çorba kaşığı yoğurt
       1 çay kaşığı kabartma tozu
       
       Üzeri için:

       2 çorba kaşığı pudra şekeri
       
       Hazırlanışı:
       Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.
       Kurabiye hamuru için; margarini oda ısısında bekletip yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp margarin, yoğurt, kakao ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
       Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp her birini avuç içinde açarak çukurlaştırıp ortasına 1’er tatlı kaşığı kadar puding ilave edin. Yuvarlayarak kapatın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şeker serpip servis yapın.


       
ISPANAKLI POĞAÇA
       Malzemeler :
       1 tablet margarin (125 gr)
       2 yumurta
       4.5 su bardağı un
       1 su bardağı yoğurt
       1 çay bardağı sıvıyağ
       1 tatlı kaşığı karbonat
       
       İç malzeme:
       Yarım kg ıspanak
       250 gr lor peyniri
       2 çorba kaşığı sıvıyağ
       Tuz
       
       Hazırlanışı :
       Margarini eritin. 1 yumurtanının akı ile sarısını ayırın. Unu, hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, eritilmiş Hüner, sıvıyağ, yoğurt ve karbonatı ilave edip karıştırın. Tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
       Ispanakları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülünce iri iri doğrayın. Tencereye sıvıyağı alıp ıspanakları ekleyin ve karıştırarak pişirin. Ilınınca suyunu süzüp ıspanakları bir kaba alın. Lor peyniri ve tuz ekleyip karıştırın.
       Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına bir miktar ıspanaklı malzemeden yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.


       
ALACALI KEK
       Malzemeler :
       3 su bardağı un
       1 su bardağı sıvı yağ
       1 su bardağı süt
       1 paket kabartma tozu
       1 paket vanilin
       2 çorba kaşığı kakao
       4 yumurta
       1 su bardağı toz şeker
       yarım su bardağı karışık meyve şekerlemesi
       
       Hazırlanışı :
       Yumurtaları derin bir kaba kırıp tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini ilave edip çırpın. Karışımı ikiye ayırın. Birine kakao, diğerine meyve şekerlemelerini ilave edin.
       Fırın kalıbını yağlayıp önce meyve şekerli karışımı dökün. Üzerine kakaolu hamuru ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.


       
CHEESECAKE
       Malzemeler :
       1 kahve fincanı margarin
       1 paket yulaflı bisküvi
       1 paket çikolatalı bisküvi
       1 paket (250 gr) krem peynir
       2 kahve fincanı tozşeker
       1 kahve fincanı süt
       2 yumurta
       
       Süslemek için
       Çilek ya da mevsim meyveleri
       Krem şanti
       
       Hazırlanışı :
       Margarini eritip soğumaya bırakın. Bisküvileri ufalayın ya da robottan geçirin. Margarini ilave edip ezerek karıştırın. 18 cm çapında kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt döşeyin.Bisküvili karışımı kalıba yayıp metal bir kaşığın arkasıyla bastırarak üzerini düzeltin.
       Krem peynir, tozşeker, süt ve yumurtaları derin bir kaba alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Karışımı kalıptaki bisküvilerin üzerine yayın. Kalıbı, daha büyük başka bir kabın içine yerleştirin ve kalıbın yarısını kaplayacak kadar su doldurun (benmari usulü). Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
       Cheesecake kalıbını buzdolabında 4-5 saat bekletin. Kelepçeyi açıp Cheese Cake’i dikkatlice çıkarın. Üzerini krem şanti (veya kaymaklı dondurma) ve meyvelerle süsleyip dilimleyerek servis yapın.


       
CEVİZLİ AY ÇÖREĞİ
       Malzemeler :
       4 yumurta sarısı
       1 çay bardağı süt
       2 çay bardağı pudra şekeri
       1 tatlı kaşığı karbonat
       3.5 su bardağı (500 gr) un
       1 su bardağı eritilmiş margarin
       100 gr ceviz içi
       100 gr kuru üzüm
       1 çay kaşığı tarçın
Ay çöreğine farklı bir lezzet katmak için cevizin yanı sıra çekilmiş fındık, Antep fıstığı ve badem de ekleyebilirsiniz. Çay saatleri haricinde çocuklarınızın beslenme çantaları için de besleyici bir alternatif olabilir.

       
       Hazırlanışı :
       3 yumurta sarısını derin bir kapta çırpın. Süt, pudra şekeri ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu azar azar ilave edip karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
       Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Her birini merdaneyle açarak inceltip ceviz içi, kuru üzüm ve tarçın serpin.
       Rulo halinde sararak kapatıp kenarlarını hafifçe kıvırarak hilâl ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine kalan yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
       
ÇİKOLATALI LEZZET TOPLARI
       Malzemeler :
       1 çay bardağı (80 gr) eritilmiş tereyağı
       Yarım kahve fincanı (30 gr) tozşeker
       90 gr bitter çikolata
       1 çay bardağı ince çekilmiş (40 gr) fındık
       1 yumurta sarısı
       Birkaç damla rom (veya likör)
       1 çorba kaşığı kakao


       
       Hazırlanışı :
       Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Tozşeker ilave edip bir kâsede iyice çırpın.
       Çikolatayı ufalayıp benmari usulü eritin. Tereyağlı karışıma ilave edip karıştırın. Fındık, yumurta sarısı ve romu ekleyip katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin.
       Ellerinizi kakaoya bulayın. Karışımdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Küçük kağıt kalıplara yerleştirip buzdolabında 15 dakika bekletin ve servis yapın.
       
ELMALI TART
       Malzemeler :
       4 elma
       1 kahve fincanı tozşeker
       1 çorba kaşığı tarçın
       
       Tart hamuru için:
       250 gr (1 paket) margarin
       1 su bardağı tozşeker
       3.5 su bardağı un
       Yarım su bardağı soya unu
       1 yumurta
       Yarım su bardağı yoğurt
       1 paket vanilya
       Yarım su bardağı kavrulmuş ve ince çekilmiş ceviziçi
       1 su bardağı çırpılmış krem şanti


       
       Hazırlanışı :
       Elmaları soyup rendeleyin. Şeker ve tarçın ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
       Tart hamurunu hazırlamak için margarini oda sıcaklığında yumuşatıp tozşekerle birlikte iyice çırpın. Un, soya unu, yumurta, yoğurt ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üç birini ayırın. Kalanını tart kalıbının büyüklüğünde açıp hafifçe yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini bir kaç yerinden çatalla delin. Hamurun üzerine yağlı kağıt serip 1 su bardağı kadar kuru fasulye yayın. (Ağırlık yapması için) Tartı, önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerindeki yağlı kağıt ve fasulyeleri alın.
       Hazırladığınız elma püresini tartın üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan fındık büyüklüğünde toplar hazırlayıp pürenin üzerine serpin. Fırın ısısını 170 dereceye indirip 10-15 dakika daha pişirin.
       Ceviziçini çırpılmış krem şantiyle karıştırın. Tart soğuyunca krem şantiyi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup tartın üzerine dekoratif şekilde sıkın. Buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.
       
SİMİT
       Malzemeler :
       1 kg un
       1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30gr)
       3 su bardağı ılık su
       1 çorba kaşığı tuz
       3 çorba kaşığı pekmez
       1 su bardağı susam


       
       Hazırlanışı :
       Bir su bardağı ılık suda mayayı eritin. Kabarması için 2-3 saat kadar bekletin.
       1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin. Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin. v Derin bir kapta kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabağa yayın. Hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
       Fırın tepsisisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
       
İNGİLİZ KEK
       Malzemeler :
       2 kahve fincanı (100 gr) margarin
       1 su bardağı pudra şekeri
       2 çay bardağı un
       2 yumurta
       Yarım çay kaşığı kabartma tozu
       1 tatlı kaşığı kakao
       100 gr sade çikolata


       
       Hazırlanışı :
       Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini krema kıvamını alıncaya kadar mikserle çırpın. Pudra şekerini ilave edip 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Yumurtaları birer birer ekleyip yedirinceye kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edip kek hamuru kıvamında karıştırın.
       Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Yarısına kakao ilave edip karıştırın. Her iki hamuru ayrı ayrı yağlanmış düz tepsilere yayın 120 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
       Soğuyunca kekleri tepsilerden çıkarın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Her iki keki de küçük kareler halinde kesip dilimleyin. Düz bir servis tepsisine 1 kakaolu 1 sade olmak üzere birleşme yerlerini eritilmiş çikolataya batırarak yerleştirin. Soğuyunca mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.


       
SU BÖREĞİ
       Malzemeler :
       1 kg un
       5 yumurta
       2 kahve fincanı yoğurt
       1 çay bardağı süt
       Tuz
       1 kahve fincanı nişasta
       
       Sos için:
       1 su bardağı eritilmiş tereyağı
       2 yumurta sarısı
       1 su bardağı süt
       
       İç malzemesi:
       200 gr beyaz peynir
       Yarım demet maydanoz
       
       Hazırlanışı :
       Unun ortasını havuz gibi açıp süt, tuz, yoğurt ve yumurtaları ilave edin. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru 8 parçaya bölüp elinizle yuvarlayarak beze haline getirin.
       Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyıp peynirle karıştırın. Eritilmiş tereyağı, yumurta sarıları ve sütü çırparak sosu hazırlayın.
       Hamur bezelerini unlanmış zeminde, nişasta serperek merdaneyle ince yufkalar halinde açın. Geniş bir tencereye su doldurup kaynatın. Yufkaları birer birer kaynamakta olan suya batırıp çıkarın ve hemen soğuk suya atın.
       Parçalanmamasına dikkat ederek sudan çıkarın. Aralarına hazırladığınız sostan sürerek 4 yufkayı yağlanmış tepsiye döşeyin. Peynirli karışımı üzerine yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye döşeyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.


       
VİŞNELİ PRATİK TURTA
       Malzemeler :
       125 gr margarin
       2 yumurta
       1 su bardağı pudraşeker
       1 su bardağı mısırunu
       1 su bardağı beyaz un
       3 çorba kaşığı yoğurt
       1 paket hamur kabartma tozu
       1 paket vanilya
       1 su bardağı gazoz
       1 kâse taze vişne
       
       Üzeri için:
       1 çorba kaşığı pudraşeker
       1 çorba kaşığı vanilya
       
       Hazırlanışı :
       Yuvarlak 18 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın. Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve suzgece alın.
       Yumurtaları çukur kaba kırıp pudraşekerle iyice çırpın. Margarini eritip ılıtın.
       Şekerli yumurtaya her iki unu, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve eritilmiş margarini ilave edip iyice çırpın.
       Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kapağını açmadan 15 dakika pişirin. Fırın ısısını 175 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin.
       Kalıbı fırından alıp ters çevirerek keki ızgara üzerine çıkarın. Soğuduktan sonra enine ikiye kesin. Her iki dilimi de düz tabaklara açıp gazozla ıslatın. Vişneleri alt dilimin üzerine yayın. Diğer dilimi üzerine kapatın. Birer kaşık vaniyla ve pudra şekerini harmanlayıp süzgeçle turtanın üzerine serpin. Dilimleyip servis yapın.


       
ZEYTİNLİ RULO
       Malzemeler :
       3.5 su bardağı un
       2 paket margarin
       500 gr beyaz peynir
       400 gr biberli yeşil zeytin
       2 yumurta sarısı
       2 çorba kaşığı çörekotu
       
       Hazırlanışı :
       Peyniri ezerek ufalayın. Margarini eritin. Un, margarin ve peyniri iyice karıştırarak yoğurun.
       Hazırladığınız hamuru mermer üzerinde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. 2 cm eninde 4 cm uzunluğunda küçük dikdörtgenler halinde hamuru kesin. Herbir parçanın ortasına bir zeytin yerleştirip rulo yaparak sarın. Ruloların birleşme yeri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
       Ruloların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ruloları ortadan ikiye kesip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
       
PERİŞAN KURABİYE
       Tarçın, ceviz ve kuru üzümü sevenler için, hazırlama ve pişirme süresi en fazla 40 dakikanızı alacak bir tarif.
       
       Malzemeler:

       Yarım su bardağı yumuşatılmış tereyağı
       2 yumurta
       Yarım su bardağı tozşeker
       1 çorba kaşığı tarçın
       3 su bardağı un
       Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
       1 çay bardağı kuru üzüm
       1 paket kabartma tozu
       
       Hazırlanışı:

       Unu bir kaba eleyin. Kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Yumurta, tarçın, tozşeker ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp tahta kaşıkla karıştırın. Un, ceviz ve üzümü ekleyip sert bir hamur elde edin. Hamurdan elinizle parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
       Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşene kadar 20-25 dakika pişirin.
       
KAKAOLU BİSKÜVİ
       İkindi ya da beslenme saatleri için ideal ev yapımı bisküvileri çocuklarınız çok sevecek. Sevimli ve besleyici bu minik tatlıları, bir fincan sütlü kakao ya da bir bardak taze meyve suyu eşliğinde sunabilirsiniz.
       
       Malzemeler:
       1 su bardağı pudra şekeri
       Yarım paket (125 gr) margarin
       4 çorba kaşığı kakao
       2 su bardağı un
       1 yumurta
       1 çay kaşığı kabartma tozu
       Yarım paket vanilya
       
       Hazırlanışı:
       Bir çorba kaşığı kadar pudra şekerini ayırın. Kalanı derin bir kaba alıp margarini ilave edin. Mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve yumurtayı ilave edip yoğurun.
       Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açıp çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak hamurlar hazırlayın. Artan hamurları birleştirip tekrar youğurun ve bardak ağzıyla kesin.
       Fırın kalıbını yağlayıp hamurları aralıklı dizin ve üzerlerini çatalla gelişigüzel delin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca ayırdığınız pudra şekerini serpip servis yapın.
       Afiyet olsun...
       

Lezzet.com internet sitesinde çay keyfinize keyif katacak lezzetli tarifleri veriyor.
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları