Home page
Haber Menüsü



 
 
CHP Baykal’la devam dedi  
CHP 13. Olağanüstü Kurultayı’nda Deniz Baykal, 1134 geçerli oydan 674’ünü alarak genel başkan seçildi. Mustafa Sarıgül ise 460 oyda kaldı.  
   
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    30 Ocak 2005—  CHP genel başkan adayları Baykal ve Sarıgül yaptıkları konuşmada karşılıklı olarak birbirlerini suçladılar. Baykal, Mustafa Sarıgül hakkında birçok yolsuzluk dosyası olduğunu söylerken, Sarıgül de, Baykal’ın partiyi halktan kopardığını ileri sürdü.  

   
 
       
    MSNBC News Kurultaylar partisi CHP
MSNBC News Baykal: Türkiye'ye tuzak kuruyorlar
MSNBC News Sarıgül adaylığını açıkladı
MSNBC News 'Baykal'a destek' tartışma yarattı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  CHP’nin 13. Olağanüstü Kurultayı’nda Deniz Baykal, 674 oyla ilk turda yeniden genel başkan seçildi. 1219 delegenin oy kullandığı kurultayda, Mustafa Sarıgül’ün oyu ise 460’da kaldı. 85 oy ise geçersiz sayıldı.

       Divan Başkanı Şinasi Öktem seçim sonucunu ilan ederken, oylamaya 1253 kurultay delegesinden 1219’unun katıldığını, Baykal’ın 674 oyla yeniden genel başkan seçildiğini açıkladı. Oylamada Sarıgül ise 460 oy aldı.
       Baykal, tek aday olarak katıldığı CHP’nin 23-24 Ekim 2003 tarihlerinde yapılan 30. Olağan Kurultayı’nda 973 delegenin oyuyla seçilmiş, 3 Temmuz 2004 tarihinde güvenoyuna başvurduğu 12. Olağanüstü Kurultay’da ise 781 oyla güven tazelemişti.
Deniz Baykal’ın özgeçmişi

       
BAYKAL: YOZLAŞMA CHP’YE BULAŞAMAZ
       Baykal, seçim sonucunun açıklanmasından sonra kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasına, “Sevgili CHP’liler, sevgili kardeşlerim bir kez daha CHP Genel Başkanlığı’na seçerek beni onurlandırdınız. Hepinize yürekten teşekkür ederim” diye başlayan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Yozlaşmanın, çürümenin, sığlaşmanın CHP’ye bulaştırılamayacağını” belirten Baykal, bir CHP’li olarak bundan büyük bir iftihar duyduğunu söyledi. Deniz Baykal, “Ne mutlu ki CHP gibi bir partiniz var.
       Ey Türkiye, 70 milyon, bilin ki CHP bugün yeniden doğmuştur. Birilerinin gücü CHP’ye yetmemiştir. CHP ne yapacağına bir kez daha kendisi karar vermiştir” diye konuştu.
       
KARŞILIKLI ATIŞMALAR
       CHP 13. Olağanüstü Kurultay’ında Şişli Belediye Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, yaptığı konuşmada “Bu kurultay, CHP’yi barajın altında bırakanlardan kurtulma kurultayıdır” dedi.
Sarıgül’ün konuşmasının tam metni
Sarıgül, CHP kurultaylarının halka kapatıldığını, ancak Baykal’ın muhalif olduğu zamanlar da bile böyle olmadığını ifade etti. Sarıgül, “Gelin Genel Başkanlık seçimini yarına erteleyelim. PM’yi çarşaf listeyle seçelim” teklifinde bulundu.


       CHP Genel Başkan Adayı, Mustafa Sarıgül, Genel Başkan Deniz Baykal’ın başbakan olmak istemediğini, sorumluluktan kaçtığını ileri sürerek, “Genel Başkan ve arkadaşları, ‘küçük olsun, benim olsun’ diyor. CHP, arkadaş partisi olmayacak” dedi.
       
“SIRADAN BİR KURULTAY DEĞİL”
       Baykal konuşmasında Irak Savaşı’na destek vermedikleri için CHP’nin karıştırılak istendiğini savundu.


       CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, kurultayın sıradan bir kurultay olmadığını belirterek, “CHP’ye yönelik yozlaştırma girişimlerinin destek bulup bulamayacağını göreceğiz” diye konuştu.
Baykal’ın konuşmasının tam metni

       Türkiye’de CHP’yle ilgili bir belediyenin çok ciddi yolsuzluk iddiaları olduğunu söyleyen Baykal, bu iddiların cevap beklediğini ifade etti.
       
DİVAN BAŞKANI ŞİNASİ ÖKTEM
       Baykal, Divan için iki önerge bulunduğunu duyurdu. Yapılan işari oylamada Sarıgül’ü destekleyenlerin önerdiği Kastamonu delegesi eski PM üyesi Şahap İnce yeterli oyu sağlayamazken, Baykal’a destek verenlerin önerdiği İstanbul İl Başkanı Öktem Divan Başkanlığı’na seçildi.


       
       CHP 13. Olağanüstü Kurultayı Baykal ve Sarıgül taraftarları arasında tartışmalara neden oldu. Sabah saatlerinde salona giriş kartları nedeniyle başlayan gerginlik, Baykal’ın konuşması sırasında doruğa ulaştı.
       Pet şişe ve sandalyelerin havada uçuştuğu Kurultay’da çıkan tartışmayı, ancak salona çağrılan çevik kuvvet bastırabildi.
       
SARIGÜL’DEN ERZEN’E YUMRUK
       CHP Kurultayı’ndaki gerginlik Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün salona girmesiyle başladı. Bu sırada yumruklaşmalara varan tartışmalar yaşandı.


       
       Genel başkan adaylarından Sarıgül’ün Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e yumruk attığı görüldü.
       Baykal daha sonra Mustafa Sarıgül’e yönelik iddiaları dile getirdi. Konuşmanın bu aşamasından salon yine karıştı. Sandalyeler havada uçuştu. Salonda güvenlik polisin müdahalesiyle sağlanabildi.
       Verilen arada Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz ile Divan Başkanı Şinasi Öktem arasında sert tartışma yaşandı. Tüysüz’ün Öktem’e yumruk attı.
       
MANYETİK KARTLA GİRİŞ
       Salona girişler, CHP Genel Merkezi tarafından İstanbul’da bir firmaya hazırlattırılan manyetik kartlarla yapıldı. Delegeler, konuklar ve basın mensupları, kendileri için ayrı ayrı hazırlanan kartlarla üç ayrı noktadan geçiş yaptıktan sonra, salona alındılar.
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları