| | | Birleşmiş Milletler, tsunamilerin yaklaşık 5 milyon kişiyi, günlük hayatlarını idame ettirebilecek kaynaklardan yoksun bıraktığını ve bu kişilerin acil olarak yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.
Almanya Başbakanı Gerhard Schröder de zengin ülkelerden oluşan Paris klubüne, Endonezya ve Somalinin borç ödemelerini bir süreliğine ertelemesi çağrısında bulundu. 
Felaketin fotoğrafları
YAĞMALAMA BAŞLADI
Büyük yıkıma ve kaosa karşın geride kalanlar çetin şartlarda herşeye rağmen hayatta kalmaya çalışıyor. Afetzedeler, ulaştırılabilen kısıtlı yardımlarla yaralarını sarmaya çalışıyor. Ancak depremin merkez üssü Endonezyanın Sumatra Adasından aç insanların işyerlerini yağmaladığı haberleri geliyor.
YARDIM KURULUŞLARI BÖLGEDE
Depremzedelerin yaralarını sarmak için en büyük umudu olan dış yardımlarsa, yavaş da olsa bölgeye ulaşmaya başlıyor. Uluslararası kuruluşlar ve çeşitli ülkeler para, yiyecek, tibbi malzeme, uzman personel, battaniye, çadır, su arıtma tabletleri gibi yardımları bölgeye gönderiyor. 
Deprem 3 dakika 20 saniye sürdü
AB, depremin ardından toplam 3 milyon Euro (yaklaşık 5,6 milyon YTL) tutarında yardım yapacağını açıkladı. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay örgütleri, ilk aşamada 6,5 milyon dolarlık acil yardım çağrısı yaptı.
Kızılhaç ve BM görevlilerinin, durum değerlendirmesi yapmak için bölgeye gönderildiği belirtildi. Bu örgütlerin, özellikle salgın hastalıkların önlenmesi ve depremzedelerin, barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için uğraş vereceği açıklandı. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Avusturya ve İtalya, Venezüella ve Yunanistan da bölgeye yardım göndermeye başlayan ülkeler arasında.
Bu arada Uluslararası Kızılhaç Komitesi de, felakete uğrayan Güney Asya ülkelerindeki yakınlarından haber almak isteyenlerin yararlanabileceği www.familylinks.icrc.org adlı bir internet sitesi açtı.
| |