Home page
Haber Menüsü


Emekli maaşına yüzde 12.4 zam
Bakanlar Kurulu, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine yılın ilk yarısı için yüzde 6, ikinci yarısı için yüzde 6 zam yapılmasını kararlaştırdı.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
27 Aralık 2004— Bakanlar Kurulu, 2004 yılında Bağ-Kur ve SSK emeklilerine birinci ve ikinci yarıda yüzde 6’şar zam yapılmasını kararlaştırdı. Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, emekli maaşlarına yıllık olarak ortalama yüzde 12.4 oranında zam yapılmasını öngören yasa tasarısının TBMM’ye sevkedileceğini açıkladı. Çiçek, bazı mal ve hizmetlerde Katma Değer Vergisi oranlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili kararnamenin imzaya açıldığını da söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
EK ZAM İÇİN KANUN GEREKLİ
        Cemil Çiçek, 2005 yılında SSK, Bağ-Kur emeklileri ve tarımda kendiadına çalışanların aldıkları maaşlara ilave olarak yapılacak zamla ilgili bir kanun çıkması gerektiğini anlattı.
        Çiçek, bu kanunu yılbaşından önce çıkartmaya çalıştıklarını kaydetti. Bununla ilgili kanun tasarısının imzaya açıldığını anlatan Çiçek, muhtemelen bugün tamamlanarak Cumhurbaşkanına gönderileceğini bildirdi. Çiçek, şöyle konuştu:
        “Biz memurlara ve memur emeklilerine ortalama 10.7 oranında önümüzdeki sene zam öngörmüştük, iki parti halinde. Bu söylediğim Bağ-Kur emeklileri. Tarımda kendi hesabına çalışanlar ve SSK emeklileri için de Ocak ayında yüzde 6, Temmuz’da yüzde 6 bir ilave öngörülüyor tasarıda. Ortalama yüzde 12.4. Bugünkü aldığımız karar budur.”
       Çiçek, kamuda çalışan işçilere, birer aylık istihkakları tutarında ikramiye ödenmesinin söz konusu olduğunu da hatırlatarak, bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararının imzasının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulduğunu, onayın gerçekleşmesinin hemen akabinde birer maaş ikramiyelerin ödeneceğini ifade etti. Çiçek, şöyle devam etti:
        “Yine üzerinde durduğumuz ve daha önce kısmen açıkladığımız bir konu var. 1992 yılından sonra kamuda görev alan kamu görevlilerine birderece verilmesiyle ilgili kanunu da bir an evvel yasalaştırmak istiyoruz. Bunu da mümkünse Kurban Bayramı’ndan evvel 15 Ocak’a kadar yasalaştırılması noktasında bir kararımız var.”
       KDV oranlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili kararnamenin imzaya açıldığını da söyleyen Hükümet Sözcüsü Çiçek, “Bu konunun da süratle tamamlanması için çalışıyoruz. Bununla ilgili olarak Sayın Başbakanımız ve ilgili Bakan arkadaşlarımızla birlikte açıklamalar yapmıştır. Hem gıda alanında, hem sağlık alanında yapılan kademeli indirimleri ve eğitim alanında yapılan indirimler olmak üzere bunlar yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmiştir. Çok kapsamlı bir indirim listesidir. Bununla ilgili kararnamede imzaya açılmıştır. Süratle tamamlanacaktır” dedi.
       
EN DÜŞÜK AYLIK 424.8 MİLYON
       SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yıl başında yapılacak zamla birlikte en düşük SSK emekli aylığı 424.8 milyon liraya, en düşük Bağ-Kur emekli aylığı tarımda kendi adına çalışanlarda 212.7 milyona, zorunlu sigortalılarda ise 286 milyon liraya yükselecek.
       SSK emeklilerinin en düşük aylığı halen 400.8 milyon, en yüksek aylık ise 717.1 milyon lira düzeyinde bulunuyor. Yüzde 6 zamla birlikte yıl başında en düşük SSK emekli aylığı 424.8 milyona, (424.8 YTL) en yüksek aylık ise 760.2 milyon liraya yükselecek. Temmuz ayında ise en düşük aylık 450.4 milyon, en yüksek aylık 805.8 milyon liraya çıkacak.
       Bağ-Kur’da ise tarım sigortalılarında halen 200.6 milyon lira olan en düşük aylık Ocak’ta 212.7 milyon, Temmuz’da 225.4 milyon liraya, 568.7 milyon lira düzeyinde bulunan en yüksek aylık ise Ocak’ta 602.8 milyona, Temmuz’da da 639 milyon liraya yükselecek.
       Bağ-Kur’un zorunlu sigortalı emeklilerinde halen 286 milyon 116 bin lira olan en düyük aylık Ocak’ta 303 milyona, Temmuz’da 321 milyona yükselecek. 888 milyon lira düzeyinde olan zorunlu Bağ-kur emeklilerinin en yüksek aylığı ise ocakta 941 milyon, temmuzda ise 998 milyon lira olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu yıl ise yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında yüzde 10’ar zam yapılmıştı.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları