Home page

Haber Menüsü


Yazar e.posta atmak için resmin üzerine tıklayın.
 
Kıtanın en iyi üçlüsü: Nobre-Alex-Tuncay
 
UEFA sıralamasına göre ilk 11’de yer alan ülkelerde ilk yarıların sonlarına gelinirken, bu liglerde mücadele eden 198 takım içinde üç ayrı futbolcusu çift haneli skor üreten tek takım Fenerbahçe oldu.
 
Uğur Meleke
NTV-MSNBC
 
20 Aralık 2004—  Marcio Nobre 12 (lig 10, Ş.Ligi 2), Alex de Souza 11 ve Tuncay Şanlı da 11 (lig 6, Ş.Ligi 5) kez fileleri havalandırarak sarı-lacivertli ekibin ligde ve Avrupa’da kaydettiği toplam 52 golün 34’üne imza attılar. Avrupa’nın diğer dikkat çeken üçlüleri arasında Henry-Pires-Reyes (Arsenal), Ronaldo-Raul-Owen (R.Madrid) ve Ibrahimovic-Nedved-Del Piero (Juventus) gibi isimler var.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İkisi Brezilyalı üç Fenerbahçeli’nin toplam skordaki payı yüzde 65,4. Fenerbahçe’de ilk yarının son bölümünde forma giyemeyen Pierre van Hooijdonk da ligde 8, Avrupa’da 1 golle çift haneli skor üreten dörtlünün parçası olmanın kıyısından döndü. Lider sarı-lacivertlilerde bu dörtlünün dışında birden fazla golü olan tek futbolcu Servet Çetin.
İngiltere Premier Ligi’nde ilk yarının bitimine bir hafta kala 38 puanla ikinci sırada olan Arsenal’in gol silahı Henry durdurulamıyor.

       
HENRY: 15 AYRI MAÇTA 19 GOL
       
İngiltere Premier Ligi’nde ilk yarının bitimine bir hafta kala 38 puanla ikinci sırada olan ve Şampiyonlar Ligi 2. turunda Bayern München’la eşleşen Arsenal’in gol yükünü iki Fransızı Henry (lig 15, Ş.Ligi 4) ve Pires’le (lig 9, Ş.Ligi 1) İspanyol Reyes (lig 6, Ş.Ligi 1) çekiyorlar. İki cephede toplam 56 gol atan “Gunners”da üçlünün toplam gol sayısı 36 ve skordaki payı yüzde 64,3. Üç oyuncudan hiçbirinin bir maçta 3 golü bulunmazken, Henry 15, Pires 9, Reyes de 7 ayrı maçta skor üretmeyi başardılar.
       
MORIENTES’İ KULÜBEDE OTURTAN ÜÇLÜ
       
16’ncı haftası tamamlanan La Liga’da 29 puan ve bir maç eksiğiyle üçüncü sırada bulunan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde de B Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak 2. tura çıkmayı başardı. İki şampiyonada 41 golü bulunan Real Madrid’in skor yükünü, Remon’un dört iyi forveti içinden tercih ettiği üçlü; Ronaldo (lig 8, Ş.Ligi 3), Raul (lig 3, Ş.Ligi 4), ve Owen (lig 6, Ş.Ligi 1) çekiyorlar. Kulübede bu üçlünün arkasında bekleyen isim, geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi gol kralı Fernando Morientes.
Çek virtüöz Pavel Nedved de iki cephede 8 ayrı maçta kaydettiği birbirinden değerli 8 golle Juventus’a hayat veriyor.

       
PAVEL NEDVED VE 1-0
       
Madrid ekibinin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Juventus ise şu anda Avrupa’nın en formda takımı görüntüsünde. Bu formunu borçlu olduğu oyuncuların başında ise Nedved, Del Piero ve Ibrahimovic geliyor. Sezona Ajax’ta başlayıp daha sonra siyah-beyazlılara transfer olan İsveçli Zlatan Ibrahimovic, 7 golle ligde takımının en skoreri olmayı başarırken, Alessandro Del Piero zaman zaman yedek kalmasına rağmen ligde 5, Ş.Ligi’nde de 3 gole imza attı.
       Çek virtüöz Pavel Nedved de iki cephede 8 ayrı maçta kaydettiği birbirinden değerli 8 golle Juventus’a hayat veriyor. Nedved, dört maçta takımını 1-0 öne geçiren golü atarken bu maçların üçü 1-0 neticelendi. Çek yıldızın skor bulduğu 8 maçtan Juventus, 22 puan çıkardı.
       
INTER’İN YENİLMEME SIRRI
       
Mancini’nin beraberliğin ötesine geçemediği için sıkıntılı günler yaşadığı Inter, her şeye rağmen Avrupa’nın tüm cephelerde namağlup tek takımı. 16’sı ligde, 8’i Avrupa’da oynadığı 24 resmi maçta 9 galibiyet 15 beraberlik alan Inter, Serie A’nın en skorer ekibi. Brezilyalı Adriano Leite, bu sezon Inter’in 20 değişik rakibinin 15’ini boş geçmeyerek 21 gole (lig 14, Ş.Ligi 7) imza atarken, Obafemi Martins 9 (lig 5, Ş.Ligi 4), Vieri de 5 kez fileleri havalandırdı.
       
CACAU, KARDEŞİNE HİÇ BENZEMİYOR
Kardeşi Vlademir, Akçaabat Sebatspor'da forma şansı bulamazken, Jeronimo Cacau Stutgart'ı ligde ve Avrupa'da kaydettiği 7'şer golle sırtlıyor.
       Kardeşi Vlademir, Akçaabat Sebatspor’da forma şansı bulamazken, Jeronimo Cacau Stutgart’ı ligde ve Avrupa’da kaydettiği 7’şer golle sırtlıyor. Alman milli Kevin Kuranyi 11 (lig 8, Uefa 3), Meissner de 7 (lig 6, Uefa 1) golle Stutgart’ın skor yükünü çeken diğer oyuncular olarak göze çarpıyorlar. Bundesliga’da lik yarıyı liderin 3 puan gerisinde üçüncü sırada tamamlayan Stutgart, UEFA Kupası’nda da Parma ile son 16’ya kalma mücadelesi verecek.
       Bundesliga lideri Bayern München’de ise, Roy Makaay 14 (lig 7, Ş.Ligi 7), Claudio Pizarro 7 (lig 6, Ş.Ligi 1), Michael Ballack 6 (lig 5, Ş.Ligi 1) golle sivrilen oyuncular oldular.
       
DESCHAMPS FORVETİN İYİSİNİ BİLİYOR
       Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde büyük bir sürpriz yaparak final oynayan Monaco’nun başarıda büyük pay sahibi olan Fernando Morientes ve Dado Prso’yu kaybetmesi Deschamps için sorun olmadı. Onların yerini Inter’den Kallon, Barcelona’dan Saviola ve Lecce’den Chevanton’la dolduran genç teknik adam üç değişik milliyete sahip üç golcüsünden de maksimum verim almayı başardı.
Barcelona'da sıkıntılı günler geçiren Saviola, Monaco'da takımının başarısında önemli pay sahibi futbolcuların başında geliyor.
       Sierra Leoneli Mohammed Kallon 12 (lig 8, Ş.Ligi 4), Arjantinli Javier Saviola 8 (lig 4, Ş.Ligi 4) ve Uruguaylı Ernesto Chevanton da 8 (lig 4, Ş.Ligi 4) golle görevlerini yerine getirdiler. Üçlünün toplam 43 goldeki payı 28, yani yüzde 65,1.
       Hollanda Ligi’nde gol krallığı yarışı yapan Feyenoord’un hücumdaki partnerleri Kuijt ve Kalou, Bart Goor’la birlikte iki cephede 38 gol atmayı başardılar. Dirk Kuijt’un 16, Salomon Kalou’nun 14, Bart Goor’unsa 8 sayısı var. Lider AZ Alkmaar’da ise Kenet Perez ve Dennis Landzaat 10’ar, Huysegems ise 7 skor üretti.
       İskoçya’da şampiyonluk yarışı veren, Avrupa’ya ise geçtiğimiz hafta içinde veda eden başkent ekiplerinden Celtic’i 16 gollü Hartson, Rangers’ı da 14 gollü Nacho Novo taşıyor. İki ekipte çift haneli skor üreten başka bir oyuncu bulunmuyor.
       
       *Hesaplamalarda İspanya, İngiltere, İtalya, Almanya, Fransa, Hollanda, Portekiz, İskoçya, Yunanistan, Belçika ve Türkiye 1. ligleri, Şampiyonlar Ligi ve Uefa Kupası maçları göz önüne alınmıştır. Ulusal kupa maçları dikkate alınmamıştır.
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları